V. Dăncilă: Együttes erővel kell fellépnünk a bűnözés ellen
Utoljára módositva: 2019-08-01 10:02:32

Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépniük a bűnözés ellen – hangoztatta szerda esti sajtóértekezletén Viorica Dăncilă kormányfő.

 

A miniszterelnök azt mondta: mindenkit sokkolt a caracali eset.

‘Mindannyiunknak családjaink, rokonaink vannak, akiket gondozunk, és akiket biztonságban akarunk tudni, és természetes, hogy fájjon ez a leírhatatlan kegyetlenség, de az a tehetetlenség is azok részéről, akiknek cselekedniük kellett volna egy gyermek életének megmentéséért. (…) Romániának nagyon gyorsan ki kell hevernie a polgárok biztonságáért felelős intézmények eme válságát, javítsunk azon, amin javítani kell, pótoljuk azt, amit pótolni kell, hogy a lehető leggyorsabban működjön a rendszer, ahogyan öt nappal ezelőtt is működnie kellett volna, de sajnos nem működött. Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépiük a bűnözés, a biztonságunkat veszélyeztető és az alapvető jogainkat sértő cselekedetek ellen”- mondta Dăncilă.

 

Közölte: tíz azonnali intézkedést hozott azokkal szemben, akik kudarcot vallottak a caracali ügyben, amely megteremti az alapot a rendszer reformjához.

 

Kifejtette: a korrupcióellenes harcnak folytatódnia kell, de ‘a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie’.

 

“Mostanáig kizárólagos figyelmet fordítottak a korrupció elleni küzdelemre, és a bűnözés elleni küzdelem a háttérben maradt. Ezt nem fogadhatjuk el. A korrupció elleni küzdelmet folytatni kell, de a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie’ – jelentette ki a kormányfő.

forrás: AGERPRES/(RO – szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...