V. Dăncilă: Együttes erővel kell fellépnünk a bűnözés ellen
Utoljára módositva: 2019-08-01 10:02:32

Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépniük a bűnözés ellen – hangoztatta szerda esti sajtóértekezletén Viorica Dăncilă kormányfő.

 

A miniszterelnök azt mondta: mindenkit sokkolt a caracali eset.

‘Mindannyiunknak családjaink, rokonaink vannak, akiket gondozunk, és akiket biztonságban akarunk tudni, és természetes, hogy fájjon ez a leírhatatlan kegyetlenség, de az a tehetetlenség is azok részéről, akiknek cselekedniük kellett volna egy gyermek életének megmentéséért. (…) Romániának nagyon gyorsan ki kell hevernie a polgárok biztonságáért felelős intézmények eme válságát, javítsunk azon, amin javítani kell, pótoljuk azt, amit pótolni kell, hogy a lehető leggyorsabban működjön a rendszer, ahogyan öt nappal ezelőtt is működnie kellett volna, de sajnos nem működött. Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépiük a bűnözés, a biztonságunkat veszélyeztető és az alapvető jogainkat sértő cselekedetek ellen”- mondta Dăncilă.

 

Közölte: tíz azonnali intézkedést hozott azokkal szemben, akik kudarcot vallottak a caracali ügyben, amely megteremti az alapot a rendszer reformjához.

 

Kifejtette: a korrupcióellenes harcnak folytatódnia kell, de ‘a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie’.

 

“Mostanáig kizárólagos figyelmet fordítottak a korrupció elleni küzdelemre, és a bűnözés elleni küzdelem a háttérben maradt. Ezt nem fogadhatjuk el. A korrupció elleni küzdelmet folytatni kell, de a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie’ – jelentette ki a kormányfő.

forrás: AGERPRES/(RO – szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...