V. Dăncilă: Megfontoljuk, hogy kezdeményezzük az államfő felfüggesztését
Utoljára módositva: 2019-10-21 09:01:00

A szociáldemokraták megfontolják, hogy kezdeményezzék az államfő felfüggesztését – jelentette ki vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, bár hozzátette: attól tart, hogy ez mélyítené a politikai válságot.

‘Megfontoljuk, hogy kezdeményezzük az államfő felfüggesztését, mert nem lehetséges az, hogy míg minden polgártól az alkotmány betartását kérjük, éppen ő, akinek egy példaképnek kellene lennie, ne tartsa be az alaptörvényt. (…) Már így is válságban vagyunk, válság van intézményi szempontból, válság van a törvények és normatív jogi aktusok szempontjából, amelyeket el kell fogadnunk, válság van a stabilitás és bizalom tekintetében, és van egy elnökünk, aki mindezt figyelmen kívül hagyja, és külföldi látogatásra indul” – fejtette ki Viorica Dăncilă.

Meglátása szerint a politikai válság egy új többség létrehozásával oldható fel, amihez szükség van az elnök támogatására. Bár az államfő megérdemelné, hogy ‘azonnal’ felfüggesszék, nem szeretnék a bizalmatlansági indítvány okozta válságot tovább mélyíteni, ezért még gondolkodnak ezen – nyilatkozta a távozó miniszterelnök. Hozzátette: értelmezhető lenne az államfő felfüggesztését kezdeményezni az elnökválasztási kampány alatt, mert azt az érzést kelthetné, hogy ‘félnek’ kiállni ellene.

A PSD elnöke szerint az államfőnek lehetőséget kell találnia arra, hogy akár néhány napra is, kinevezze az ügyvivő miniszterket, hogy feloldják az adminisztrációban bekövetkezett fennakadásokat.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...