V. Dăncilă: Új szoftvert kell alkalmazni az államelnök-választásokra
Utoljára módositva: 2019-07-11 14:26:05

Az elnökválasztásig egy másik szoftvert kell találni, hogy ‘a gyanú árnyéka’ se merüljön fel a választások tisztaságával kapcsolatban, és meg kell oldani a párhuzamos szavazatszámlálás kérdését is – jelnetette ki csütörtökön Viorica Dăncilă miniszterelnök a DC Newsnak adott nyilatkozatában.

Kérdésre válaszolva kifejtette: nem gondolja, hogy Klaus Iohannis sokat hozzátett a román EU-elnökség sikeréhez, viszont az államfő ‘igyekszik úgy beállítani a dolgokat, mintha a jó eredmények neki lennének tulajdoníthatóak’.

Dăncilă beszélt arról is: az államfő kizárólagos hatásköre, hogy döntsön valamely nagykövetség esetleges elköltöztetéséről, így Klaus Iohannisnak kell állást foglalnia, hogy Románia izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe költöztetik-e, vagy Tel-Avivban marad.

A kormányfő ugyanakkor elítélte Klaus Iohannis nyilatkozatait, miszerint a kormánynak nem lenne fedezete a bérek és nyugdíjak kifizetésére.

‘Van pénz bérekre és nyugdíjakra, semmilyen problémánk nincs ezen a téren’ – erősítette meg Viorica Dăncilă.

Azt mondta: hatékonyabbá kell tenni minden minisztériumot, és felül kell vizsgálni a Cioloş-kormány által kiadott határozatokat, amelyek értelmében olyan igazgatókat neveztek ki különböző helyekre, ‘akiknek nincsenek jól meghatározott teljesítménykövetelményeik’.

A miniszterelnök azt mondta, a nyár folyamán minden bizonnyal lesz kormányátalakítás, amelyet ősszel kormányátszervezés is követhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...