Vakációs gyermek- bibliahét a Szamos-negyedi református gyülekezetben
Utoljára módositva: 2014-08-04 18:35:57

Kicsik és nagyobbak örömére, július utolsó hetében került sor a vakációs bibliahét megszervezésére a Szatmár Szamos-negyedi református gyülekezetben. Az esemény címe, most is, mint minden évben, nagyon találóan világított rá napjaink küzdelmeinek lényegére: döntő dolog választani jó és rossz között. Ezt láthattuk a Noé, Gedeon, Ruth, Dávid történetein keresztül. A gyermekek azonnal felismerik minden olyan esemény lényegét, amely azt mutatja be, hogy a jónak győzedelmeskednie kell a gonosz felett. Noé története hű példája az engedelmességnek, mert komolyan veszi Isten szavát és így megmenekül családjával együtt. Ezt bizonyítja az aranymondás is, ami a nap végén megfogalmazódott: ,,Bízzál az Úrban és tégy jót!’’ ( Zsoltárok könyve 37., 3.) Gedeon hadvezér történetén keresztül azt láthatták a gyerekek, hogy Isten a gyengéket is képes megerősíteni, ha az Ő segítségét kérjük. Ennek a napnak az aranymondása így szólt:,,Az Úr veled van, erős vitéz!’’ ( Bírák 6., 12.) Ruth története is hűen példázza a hűség és az egyszerű alázat mintáját, ennek a napnak felszólítása: ,,Bízzál az Úrban, teljes szívedből!’’ (Példabeszédek könyve 3., 5.) A negyedik napon Dávid és Góliát története a gyermekek számára azt mutatta be, hogy Isten megbecsüli a legkisebbekből áradó hitet is, és a maga hatalmas ereje által győzelemre segíthet egy bátor pásztorgyermeket is mindössze egy parittya használatával a félelmetes óriás felett. Az egész hetet egybefoglaló nagy tanulság pedig, mely gyerekek és ifjak, szülők és nagyszülők, minden résztvevő szívébe bevésődött, így hangzik: ,,Adj azért a te szolgádnak értelmes szívet, hogy tudjon választást tenni a jó és a gonosz között!’’ (1 Királyok 3., 9.) A bibliai történetek változatos bemutatásáról Lázár Eszter vallástanárnő, Homona Réka ifjúsági vezető, az ifjúsági zenecsapat, valamint a gyülekezet lelkes ifjai gondoskodtak. Naponta érdekes és tanulságos bemutatásban elevenedtek meg az ószövetségi történetek a gyermekek szemei előtt bábjáték és színdarab formájában, melyet játékok és vetélkedők, kézművesműhely és önfeledt játék az árnyékos, tágas templomkertben tett még vonzóbbá. Mindehhez járult a színesen illusztrált korabeli díszlet, valamint a sok-sok keresztyén gyermekének kivetítése egész héten át a mintegy 100 jelen levő iskolás, óvodás számára. A szünetekben finom sütemények és hűs tea várt a gyermekekre, akik lelkipásztoraink kérdéseire: ,,Éhesek vagytok-e?” mindig igennel válaszoltak. A hét utolsó alkalmán minden résztvevő ajándék könyvecskét vihetett haza Dávid és Góliát történetével, vasárnap pedig a délutáni istentisztelet keretében ízelítőt mutattak be a gyülekezetnek és a szülőknek az egész hét eseményeiből. Ezen a vakációs bibliahéten is igazi csapatmunkával nevelték az ifjak a gyerekeket egy fontos dologra, amely talán az egész heti főénekben fogalmazódott meg a legjobban:

,,Eltévedtem, merre menjek?/ Hol talállak Uram téged?/

Jobbra, balra? Nem tudom./ Mutass irányt Királyom!/

————————————————————–

Jó útra lépj te is mától!/ Válaszútnál legyél bátor!/

Mostmár te is jól tudod, / vezet téged Királyod./’’

 

Nagy Csilla

Árva Bethlen Kata református óvoda

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...