Vakondként dolgoznak a Gogán
Utoljára módositva: 2019-08-22 15:43:45

Ásás nélküli technológiát alkalmaz a Szatmárnémetiben csatornát cserélő cég, a föld alatt zajlik a munkavégzés 90 százaléka.

 

A városban eddig még nem alkalmazott technikával dolgozik a cég, amelyik az Apaservnek cseréli a csatornavezetékét az Octavian Goga utca elején. A megoldásról a vízszolgáltató mérnökei mondtak el pár fontosabb részletet, például azt, hogy nem bontják fel a felszínt a vezeték teljes hosszában és nem is szedik fel a régit, hanem kitisztítják és vízhatlan réteggel bélelik a régit. De hiába a föld alatti munka, forgalmi terheltség alatt nem lehet végezni, ezért kellett lezárni az autók elől.

A helyszínen beüzemeltek egy gépet, amelyik kiszivattyúzza a csatornavezeték falára lerakódott szennyeződést, amíg ez dolgozik, addig egy szippantóskocsi veszi át az üzemen kívüli vezeték szerepét, és a munka alá vett szakaszt mentesítve dolgozik. Aztán a menthető állapotban lévő vezeték csatlakozásait belülről megerősítik, a cső belsejét epoxigyantával átitatott textilanyaggal bélelik, majd mennek a következő szakaszhoz.

A föld alatti munkavégzés az oka annak, hogy nem látni túl sok munkást az utcában, a felszínen csak néhányan vannak közülük. Lesz majd olyan fázisa is a munkának, amikor a felszínt is meg kell bontani, ott ahol korábban az aszfalt beomlásáig ázott a talaj, az eltört vezeték miatt cserélni kell a csőszakaszt és ennél a fázisnál szükség lesz a talajszint fölött végzett munkára.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...