Vakondként dolgoznak a Gogán
Utoljára módositva: 2019-08-22 15:43:45

Ásás nélküli technológiát alkalmaz a Szatmárnémetiben csatornát cserélő cég, a föld alatt zajlik a munkavégzés 90 százaléka.

 

A városban eddig még nem alkalmazott technikával dolgozik a cég, amelyik az Apaservnek cseréli a csatornavezetékét az Octavian Goga utca elején. A megoldásról a vízszolgáltató mérnökei mondtak el pár fontosabb részletet, például azt, hogy nem bontják fel a felszínt a vezeték teljes hosszában és nem is szedik fel a régit, hanem kitisztítják és vízhatlan réteggel bélelik a régit. De hiába a föld alatti munka, forgalmi terheltség alatt nem lehet végezni, ezért kellett lezárni az autók elől.

A helyszínen beüzemeltek egy gépet, amelyik kiszivattyúzza a csatornavezeték falára lerakódott szennyeződést, amíg ez dolgozik, addig egy szippantóskocsi veszi át az üzemen kívüli vezeték szerepét, és a munka alá vett szakaszt mentesítve dolgozik. Aztán a menthető állapotban lévő vezeték csatlakozásait belülről megerősítik, a cső belsejét epoxigyantával átitatott textilanyaggal bélelik, majd mennek a következő szakaszhoz.

A föld alatti munkavégzés az oka annak, hogy nem látni túl sok munkást az utcában, a felszínen csak néhányan vannak közülük. Lesz majd olyan fázisa is a munkának, amikor a felszínt is meg kell bontani, ott ahol korábban az aszfalt beomlásáig ázott a talaj, az eltört vezeték miatt cserélni kell a csőszakaszt és ennél a fázisnál szükség lesz a talajszint fölött végzett munkára.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...