Választás 2014: brüsszeli és bukaresti képviseletről döntünk
Utoljára módositva: 2014-05-25 08:54:11

A belügyminisztérium 926 munkatársa felügyeli azt, hogy Szatmár megye 334 szavazóházában, az európai parlamenti választások és az időközi parlamenti választások törvényes keretek között folyjanak — áll a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Reggel 7 órakor megnyílt mind a 334 szavazóház Szatmár megyében, a választásra jogosult összesen 317 642 állampolgárt 21 óráig várják az urnák elé, hogy az Európai Parlament összetételét meghatározó voksoláson éljen szavazati jogával. Megyénkben ezzel párhuzamos időközi parlamenti választást is tartanak a 2-es körzetben megüresedett képviselői helyre azok a lakosok szavazhatnak, akik Szatmárnémetiben a 14-es, Soarelui, 17-es, Carpati I és II lakónegyedekben, a Pálfalvai, Amaci út, a Closca sugárút, az Octavian Goga és Lucian Blaga sugárutak környékén, illetve az alábbi községekhez tartozó településeken laknak: Szatmárhegy, Pálfalva, Kolcs, Szatmárudvari, Aranyosmeggyes, Borválaszút, Apa. Az időközi választáson 65 853 állampolgár voksolhat, 64 szavazóházban.

A választás idején történő rendkívüli helyzetek rendezésére megyei szinten tíz operatív bevetési egységet hoztak létre, összesen 47 rendőr teljesít itt szolgálatot, 95-en pedig állandó készenlétben állnak a mai napon, hogy szükség esetén azonnal bevethetőek lehessenek.

A választók pénzzel vagy egyéb javakkal történő befolyásolása, a szavazatok megvásárlása a vonatkozó jogszabály szerint 6 hónaptól 3 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...