Választás 2014: brüsszeli és bukaresti képviseletről döntünk
Utoljára módositva: 2014-05-25 08:54:11

A belügyminisztérium 926 munkatársa felügyeli azt, hogy Szatmár megye 334 szavazóházában, az európai parlamenti választások és az időközi parlamenti választások törvényes keretek között folyjanak — áll a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Reggel 7 órakor megnyílt mind a 334 szavazóház Szatmár megyében, a választásra jogosult összesen 317 642 állampolgárt 21 óráig várják az urnák elé, hogy az Európai Parlament összetételét meghatározó voksoláson éljen szavazati jogával. Megyénkben ezzel párhuzamos időközi parlamenti választást is tartanak a 2-es körzetben megüresedett képviselői helyre azok a lakosok szavazhatnak, akik Szatmárnémetiben a 14-es, Soarelui, 17-es, Carpati I és II lakónegyedekben, a Pálfalvai, Amaci út, a Closca sugárút, az Octavian Goga és Lucian Blaga sugárutak környékén, illetve az alábbi községekhez tartozó településeken laknak: Szatmárhegy, Pálfalva, Kolcs, Szatmárudvari, Aranyosmeggyes, Borválaszút, Apa. Az időközi választáson 65 853 állampolgár voksolhat, 64 szavazóházban.

A választás idején történő rendkívüli helyzetek rendezésére megyei szinten tíz operatív bevetési egységet hoztak létre, összesen 47 rendőr teljesít itt szolgálatot, 95-en pedig állandó készenlétben állnak a mai napon, hogy szükség esetén azonnal bevethetőek lehessenek.

A választók pénzzel vagy egyéb javakkal történő befolyásolása, a szavazatok megvásárlása a vonatkozó jogszabály szerint 6 hónaptól 3 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...