Választás 2014: brüsszeli és bukaresti képviseletről döntünk
Utoljára módositva: 2014-05-25 08:54:11

A belügyminisztérium 926 munkatársa felügyeli azt, hogy Szatmár megye 334 szavazóházában, az európai parlamenti választások és az időközi parlamenti választások törvényes keretek között folyjanak — áll a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Reggel 7 órakor megnyílt mind a 334 szavazóház Szatmár megyében, a választásra jogosult összesen 317 642 állampolgárt 21 óráig várják az urnák elé, hogy az Európai Parlament összetételét meghatározó voksoláson éljen szavazati jogával. Megyénkben ezzel párhuzamos időközi parlamenti választást is tartanak a 2-es körzetben megüresedett képviselői helyre azok a lakosok szavazhatnak, akik Szatmárnémetiben a 14-es, Soarelui, 17-es, Carpati I és II lakónegyedekben, a Pálfalvai, Amaci út, a Closca sugárút, az Octavian Goga és Lucian Blaga sugárutak környékén, illetve az alábbi községekhez tartozó településeken laknak: Szatmárhegy, Pálfalva, Kolcs, Szatmárudvari, Aranyosmeggyes, Borválaszút, Apa. Az időközi választáson 65 853 állampolgár voksolhat, 64 szavazóházban.

A választás idején történő rendkívüli helyzetek rendezésére megyei szinten tíz operatív bevetési egységet hoztak létre, összesen 47 rendőr teljesít itt szolgálatot, 95-en pedig állandó készenlétben állnak a mai napon, hogy szükség esetén azonnal bevethetőek lehessenek.

A választók pénzzel vagy egyéb javakkal történő befolyásolása, a szavazatok megvásárlása a vonatkozó jogszabály szerint 6 hónaptól 3 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 23.
Érdemes megragadnia a felajánlott továbbképzési lehetőséget, akár szakmai téren teheti ezt meg, akár önismeretét fejlesztheti valahogyan.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...