Választás 2014: brüsszeli és bukaresti képviseletről döntünk
Utoljára módositva: 2014-05-25 08:54:11

A belügyminisztérium 926 munkatársa felügyeli azt, hogy Szatmár megye 334 szavazóházában, az európai parlamenti választások és az időközi parlamenti választások törvényes keretek között folyjanak — áll a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Reggel 7 órakor megnyílt mind a 334 szavazóház Szatmár megyében, a választásra jogosult összesen 317 642 állampolgárt 21 óráig várják az urnák elé, hogy az Európai Parlament összetételét meghatározó voksoláson éljen szavazati jogával. Megyénkben ezzel párhuzamos időközi parlamenti választást is tartanak a 2-es körzetben megüresedett képviselői helyre azok a lakosok szavazhatnak, akik Szatmárnémetiben a 14-es, Soarelui, 17-es, Carpati I és II lakónegyedekben, a Pálfalvai, Amaci út, a Closca sugárút, az Octavian Goga és Lucian Blaga sugárutak környékén, illetve az alábbi községekhez tartozó településeken laknak: Szatmárhegy, Pálfalva, Kolcs, Szatmárudvari, Aranyosmeggyes, Borválaszút, Apa. Az időközi választáson 65 853 állampolgár voksolhat, 64 szavazóházban.

A választás idején történő rendkívüli helyzetek rendezésére megyei szinten tíz operatív bevetési egységet hoztak létre, összesen 47 rendőr teljesít itt szolgálatot, 95-en pedig állandó készenlétben állnak a mai napon, hogy szükség esetén azonnal bevethetőek lehessenek.

A választók pénzzel vagy egyéb javakkal történő befolyásolása, a szavazatok megvásárlása a vonatkozó jogszabály szerint 6 hónaptól 3 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...