Választási molinók tilos helyeken
Utoljára módositva: 2014-05-21 08:51:37

A Választási Iroda elmarasztalása mellett akár kétezer lejes büntetést is megér egyes szatmári pártoknak a molinók egy-egy tilos — amúgy szembetűnő — helyre való kiaggatása.

 

Nem volt túl hihető — és nem is bizonyult igaznak — a CFR-től állítólag szóban kapott molinó-kifüggesztési engedély

Fittyet hánynak a Központi Választási Iroda (BEC) kötelező érvényű hétfői határozatára, és továbbra sem távolítják el a szabálytalanul kihelyezett molinóikat a szatmárnémeti Octavian Goga utcai vasúti aluljáró korlátjáról az erre felszólított pártok.

 

Szóban nem elég

 

Az ügy előzménye, hogy a bannerek megjelenésekor az RMDSZ szatmári szervezetének tagjai tettek le írásbeli feljelentést a Megyei Választási Irodánál (BEJ) a szabálytalanságot jelezve, az eltávolításukra vonatkozó felszólítást a „tilosba tévedt” pártok képviselői megfellebbezték. Miután a Központi Választási Iroda elé került az ügy, ez a fellebbviteli szerv is elutasította a fellebbezést, nyomatékosítva az eltávolítási kötelezettséget. Mindkét irodában azért döntöttek a politikai reklámok eltávolítása mellett, mert a választási törvény előírja, hogy csak olyan helyekre függeszthető ki kampányanyag, amelyiknek használatba vételére a tulajdonos írásban ad engedélyt. A két érintett párt képviselői csupán szóbeli egyezségre hivatkoztak, ezért találta mind a megyei választási iroda, mind a központi úgy: ezeknek nincs helyük a vasúti aluljáró fölött.

A felszólításoknak azonban azóta sem tett eleget egyik politikai szervezet sem, felvételünk kedden, a déli órákban készült, az aluljáró 17-es lakótelep felőli oldalán, s mint látható, a kampány-molinók továbbra is ott állnak.

 

Tétova eltávolítók

 

Adriana Vâlcu, a Megyei Választási Iroda elnöke hétfőn úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a molinóknak már aznap délben el kellett volna tűnniük a szóban forgó helyről. Mivel ez nem történt meg, az a bevett eljárás, hogy rendőri közreműködéssel távolítják el azokat, arról azonban nem beszélt, hogy pontosan mikor. A Központi Választási Iroda felszólításának be nem tartásáért egyébként pénzbírság is jár, azonban biztosra vehető, hogy az 1000 és 2000 lej között megszabott összeget könnyedén kifizetik majd az elmarasztaltak.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...