Választások éve az idei
Utoljára módositva: 2014-01-14 11:14:32

Májusban, az európai parlamenti választásokkal egy időben, népszavazást szerveznek hazánkban az alkotmánymódosításról, míg az államelnök-választás napja november 1-je vagy 8-a lesz.

 

Hétfőn a Szociálliberális Szövetség (USL) vezetői, Victor Ponta (Szociáldemokrata Párt – PSD) és Crin Antonescu (Nemzeti Liberális Párt – PNL) szövetségük megerősítésében állapodtak meg. A két vezető sajtótájékoztató keretében jelentette be, sikerült megállapodniuk, hogy Antonescu marad az USL közös államfőjelöltje, az USL-t alkotó pártok — PSD, PNL és a Konzervatív Párt (PC) — ezentúl egységesen szavaznak a parlamentben, a vitás kérdésekben pedig előzetesen egyeztetnek. Az USL arról is döntött, hogy az államfőválasztást 45 nappal a tisztségben lévő elnök mandátumának lejárta előtt rendezik meg. Traian Băsescu második mandátuma 2014. december 21-én jár le, így a voksolást várhatóan november 1-jén vagy 8-án szervezik meg. Az USL pártjai külön indulnak a májusi európai parlamenti választásokon, de jelöltjeik tartózkodnak egymás támadásától. Az USL vezetői megerősítették, hogy az EP-választásokkal egy időben akarják megszervezni a népszavazást az alkotmány módosításáról. A még érvényben lévő 50%-os érvényességi küszöb meghaladása érdekében az alkotmánymódosításról rendezendő májusi népszavazás kétnapos lesz. A referendumnak egy másik választási procedúrával való összekötése azt a célt szolgálja, hogy az ellenzék ne biztathassa távolmaradásra híveit. Az USL vezetőségi ülésén úgy döntöttek, hogy új választási törvényt dolgoznak ki, amely 300 főre korlátozná a képviselőház létszámát, a honatyákat pedig pártlistákról, szavazatarányosan választanák meg az állampolgárok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...