Választásra készül az ország
Utoljára módositva: 2019-11-09 05:23:32

Országszerte több mint 18 millió, Szatmár megyében 313 553 szavazásra jogosult személyt várnak az urnák elé vasárnap, hogy eldöntsék, ki is legyen Románia elnöke a következő öt évben.

Nem „olcsó mulatság” az államelnök-választások megszervezése, sőt, a mostani minden eddiginél költségesebb, hiszen közel 150 millió eurót fordítottak a célra — messze nem véletlen hát, ha a voksoláson való részvételre való buzdítások (nógatások) között előkelő helyen szerepel az is, hogy már csak saját pénzünk iránti tiszteletből is éljünk állampolgári jogunkkal, és menjünk el vasárnap szavazni, mert a választások költségeit közpénzből, azaz a mi pénzünkből fedezik. Szatmár megye 337 szavazóházában reggel 7 órától 21 óráig várják a voksolókat (de aki urnazáráskor kint a folyóson vagy az udvaron sorban áll, hogy bejuthasson, annak 23 óra 50 percig lehetősége van szavazni). Azok, akik nem a lakcímük szerinti településen tartózkodnak vasárnap, pótlistára iratkozhatnak fel tartózkodási helyük bármelyik szavazókörzetében — szavazni pedig a személyi igazolvány, ideiglenes személyi igazolvány, diplomáciai útlevél vagy szolgálati útlevél bemutatásával lehet; míg azok a román állampolgárok, akiknek a lakcíme külföldön van ugyan, de november 10-én az országban tartózkodnak, útlevelüket, elektronikus útlevelüket vagy ideiglenes útlevelüket kell bemutassák. Jó tudni azt is, hogy vasárnap ugyancsak reggel 7 órától 19 óráig lehet kérvényezni a személyi igazolványok elkészítését, az ideiglenes személyi igazolványokét pedig 20 óráig a Someşul áruház emeletén lévő lakosság-nyilvántartóban.

A szavazóházak őrzése, valamint a rend és közbiztonság érdekében megyeszerte több mint 1000 rendőr, csendőr, tűzoltó teljesít szolgálatot ezekben a napokban, míg az esetleges választási incidensekről érkező bejelentések kivizsgálását, megoldását 40 specialista látja majd el.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...