Vállalkozó kedvű szatmári fiatalok
Utoljára módositva: 2014-08-05 10:00:56

 

333 vállalkozó kedvű fiatal nyitott céget megyénkben kormányprogram segítségével 2011 óta

Szatmár megyében a 35 évnél fiatalabbak 2011 óta 333 kezdő kft.-t hoztak létre kormányprogram keretében. A legtöbb céget Kolozs megyében alakították, ám megyénk a 13. helyen áll.
A fiatal vállalkozók az idei év első szemeszterében 3200 kezdő céget (S.R.L.-D.) alapítottak, mely által részesülhetnek a kormánytámogatásban. A program 2011-ben indult, s azóta hazánkban 14 261 céget létesítettek a fiatal, kezdő vállalkozók, számol be az Országos Cégbíróság (ONRC), melynek adataiból az is kiderül, hogy ezen kft.-k közül 14 014 aktív, míg 247-et töröltek a nyilvántartásból, s 389 esetében kezdeményezték a cég létrehozását. A fiatal vállalkozásokat támogató program keretében azok tehetnek le pályázatot, akik 35 évnél fiatalabbak, korábban nem voltak cégtulajdonosok, először hoznak létre kft.-t, valamint nem részesültek korábban támogatásban ebből a programból. A program érdekessége, hogy a pályázóknak úgynevezett kezdő kft.-t kell létrehozniuk, azaz S.R.L.-D-t (debutant). Ezen vállalkozási forma esetén legfeljebb 5 társtulajdonosa lehet a cégnek, ugyanakkor a haszonélvezők minimum két, teljes munkaidős alkalmazottat kell felvegyenek, s a legkevesebb a profit 50 százalékát be kell fektesse a cégbe. A S.R.L.-D.-k a kormánytámogatás által 10 ezer eurós vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A statisztikai adatokból kiderül, hogy a program 2011-es indulása és 2014. június 30-a között a legtöbb S.R.L.-D. Kolozs megyében (1925) és Bukarestben (1555) alakult, őket Temes (1013), Máramaros (576), Brassó (564) és Bihar (525) megyék követik. A legkevesebb vállalkozó kedvű fiatal Călăraşi (58), Vaslui (59) és Kovászna (77) megyékben él. Szatmár megyében 333 S.R.L.-D. alakult 2011 óta, mellyel országos viszonylatban megyénk a 13. helyen áll. Megyénkben a 333 kezdő kft.-ből június végén 327 volt aktív, ugyanis hatot töröltek a nyilvántartásból, ugyanakkor két S.R.L.-D. esetében indítványozták a megalapítási procedúrát. Az ONRC adataiból kiderül, hogy a fiatalok elsősorban gépjárműjavító műhelyeket (640), építkezési vállalatokat (558), vendéglőket (515) és személy- illetve áruszállító cégeket nyitottak a program keretében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...