Vallás tantárgyverseny
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:43:00

A Református Gimnáziumban került megrendezésre pénteken a megyei református vallás tantárgyverseny. A díszteremben Nt. Király Lajos egyházmegyei főjegyző fogadta a versenyre érkezett tanulókat.

Igehirdetésében Dávid Góliát felett aratott győzelmét hozta fel példaként. Rámutatott, hogy „fölvéve a hitnek pajzsát, az üdvösség sisakját és a lélek kardját„ félelmünk, tehetetlenségünk és valótlan képzeteink legyőzetnek. A versenyzők megyénk minden pontjáról érkeztek, hogy a háromórás versenyen számot adjanak a felkészültségükről. Első alkalommal jutott tovább a VII. és VIII. osztály legjobbja az Országos Ökumenikus Vallásolimpiászra. Ők és római katolikus társaik képviselik az április 7–11. közötti országos versenyen megyénket. Ennek a versenynek Szatmárnémeti ad otthont ebben a tanévben. A VIII. osztály országos olimpikonja Antal Hanna, az Avram Iancu Általános Iskola tanulója, akinek felkészítő tanára Győrbíró Csilla Emese volt, míg a VII. osztály országos olimpikonja Rédai Ádám, a Református Gimnázium tanulója, aki Higyed Gyöngyi irányításával készült a megmérettetésre. A versenyen jó eredményeket elért diákokat minden korosztályban elismerésben részesítették. A VI. osztályosok között első helyen Erdei Nóra, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanára: Fodor Anna), valamint Nagy Dóra, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont (felkészítő tanára: Likker Erika) diákja végzett. Az V. osztályosok versenyében Pataki Dorottya (felkészítő tanára: Csáki Mária), a Börvelyi Általános Iskola diákja, illetve Erdei Kitty, a Tasnádi Általános Iskola (felkészítő tanára: Jáger Enikő) kapta megosztva az első díjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...