Vallás tantárgyverseny
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:43:00

A Református Gimnáziumban került megrendezésre pénteken a megyei református vallás tantárgyverseny. A díszteremben Nt. Király Lajos egyházmegyei főjegyző fogadta a versenyre érkezett tanulókat.

Igehirdetésében Dávid Góliát felett aratott győzelmét hozta fel példaként. Rámutatott, hogy „fölvéve a hitnek pajzsát, az üdvösség sisakját és a lélek kardját„ félelmünk, tehetetlenségünk és valótlan képzeteink legyőzetnek. A versenyzők megyénk minden pontjáról érkeztek, hogy a háromórás versenyen számot adjanak a felkészültségükről. Első alkalommal jutott tovább a VII. és VIII. osztály legjobbja az Országos Ökumenikus Vallásolimpiászra. Ők és római katolikus társaik képviselik az április 7–11. közötti országos versenyen megyénket. Ennek a versenynek Szatmárnémeti ad otthont ebben a tanévben. A VIII. osztály országos olimpikonja Antal Hanna, az Avram Iancu Általános Iskola tanulója, akinek felkészítő tanára Győrbíró Csilla Emese volt, míg a VII. osztály országos olimpikonja Rédai Ádám, a Református Gimnázium tanulója, aki Higyed Gyöngyi irányításával készült a megmérettetésre. A versenyen jó eredményeket elért diákokat minden korosztályban elismerésben részesítették. A VI. osztályosok között első helyen Erdei Nóra, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanára: Fodor Anna), valamint Nagy Dóra, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont (felkészítő tanára: Likker Erika) diákja végzett. Az V. osztályosok versenyében Pataki Dorottya (felkészítő tanára: Csáki Mária), a Börvelyi Általános Iskola diákja, illetve Erdei Kitty, a Tasnádi Általános Iskola (felkészítő tanára: Jáger Enikő) kapta megosztva az első díjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...