Vallás tantárgyverseny
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:43:00

A Református Gimnáziumban került megrendezésre pénteken a megyei református vallás tantárgyverseny. A díszteremben Nt. Király Lajos egyházmegyei főjegyző fogadta a versenyre érkezett tanulókat.

Igehirdetésében Dávid Góliát felett aratott győzelmét hozta fel példaként. Rámutatott, hogy „fölvéve a hitnek pajzsát, az üdvösség sisakját és a lélek kardját„ félelmünk, tehetetlenségünk és valótlan képzeteink legyőzetnek. A versenyzők megyénk minden pontjáról érkeztek, hogy a háromórás versenyen számot adjanak a felkészültségükről. Első alkalommal jutott tovább a VII. és VIII. osztály legjobbja az Országos Ökumenikus Vallásolimpiászra. Ők és római katolikus társaik képviselik az április 7–11. közötti országos versenyen megyénket. Ennek a versenynek Szatmárnémeti ad otthont ebben a tanévben. A VIII. osztály országos olimpikonja Antal Hanna, az Avram Iancu Általános Iskola tanulója, akinek felkészítő tanára Győrbíró Csilla Emese volt, míg a VII. osztály országos olimpikonja Rédai Ádám, a Református Gimnázium tanulója, aki Higyed Gyöngyi irányításával készült a megmérettetésre. A versenyen jó eredményeket elért diákokat minden korosztályban elismerésben részesítették. A VI. osztályosok között első helyen Erdei Nóra, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanára: Fodor Anna), valamint Nagy Dóra, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont (felkészítő tanára: Likker Erika) diákja végzett. Az V. osztályosok versenyében Pataki Dorottya (felkészítő tanára: Csáki Mária), a Börvelyi Általános Iskola diákja, illetve Erdei Kitty, a Tasnádi Általános Iskola (felkészítő tanára: Jáger Enikő) kapta megosztva az első díjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...