Vallás tantárgyverseny
Utoljára módositva: 2014-03-17 10:43:00

A Református Gimnáziumban került megrendezésre pénteken a megyei református vallás tantárgyverseny. A díszteremben Nt. Király Lajos egyházmegyei főjegyző fogadta a versenyre érkezett tanulókat.

Igehirdetésében Dávid Góliát felett aratott győzelmét hozta fel példaként. Rámutatott, hogy „fölvéve a hitnek pajzsát, az üdvösség sisakját és a lélek kardját„ félelmünk, tehetetlenségünk és valótlan képzeteink legyőzetnek. A versenyzők megyénk minden pontjáról érkeztek, hogy a háromórás versenyen számot adjanak a felkészültségükről. Első alkalommal jutott tovább a VII. és VIII. osztály legjobbja az Országos Ökumenikus Vallásolimpiászra. Ők és római katolikus társaik képviselik az április 7–11. közötti országos versenyen megyénket. Ennek a versenynek Szatmárnémeti ad otthont ebben a tanévben. A VIII. osztály országos olimpikonja Antal Hanna, az Avram Iancu Általános Iskola tanulója, akinek felkészítő tanára Győrbíró Csilla Emese volt, míg a VII. osztály országos olimpikonja Rédai Ádám, a Református Gimnázium tanulója, aki Higyed Gyöngyi irányításával készült a megmérettetésre. A versenyen jó eredményeket elért diákokat minden korosztályban elismerésben részesítették. A VI. osztályosok között első helyen Erdei Nóra, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanára: Fodor Anna), valamint Nagy Dóra, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont (felkészítő tanára: Likker Erika) diákja végzett. Az V. osztályosok versenyében Pataki Dorottya (felkészítő tanára: Csáki Mária), a Börvelyi Általános Iskola diákja, illetve Erdei Kitty, a Tasnádi Általános Iskola (felkészítő tanára: Jáger Enikő) kapta megosztva az első díjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...