Vallásturizmus osztályt indít a Hám János
Utoljára módositva: 2019-05-11 10:57:17

Két elméleti osztályba várja ősztől a leendő kilencedikeseket a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum. Az iskola tegnapi nyílt napján a diákok az iskola kínálatáról tudhattak meg többet.

Néhány héttel a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakiskolai nyílt napját követően tegnap sor került az elméleti oktatási vonal bemutatására is egy újabb, a leendő 9. osztályos diákok számára szóló nyílt nap keretében, amelyre a megye számos településéről közel 20 iskola mintegy 200 diákja jelezte részvételi szándékát.

Az iskola diákjai fogadták az érkezőket, majd bemutatva nekik az intézményt a díszterembe vezették őket, ahol a vezetőség, a nevelési igazgató, a spirituális vezető, illetve a diáktanács tagjai közösen mutatták be, hogy az oktató tevékenységek mellett milyen más nevelési dimenziókkal várják még a diákokat.

Az érkező csoportoknak Csapó Ilyés Attila igazgatóhelyettes, szerkesztőségünknek pedig Ádámkó István iskolaigazgató beszélt az ősszel induló osztályok profiljáról. Mindketten elmondták, hogy a humán, teológia osztály helyett a jövő tanévtől egy vallásturizmus, intenzív idegen nyelv szakot indít az iskola, illetve egy természettudományok, intenzív idegen nyelv osztályt, mindkét esetben 28–28 hellyel.

Ami a vallásturizmus profilt illeti, a szakra történő beiratkozás május 13–14-én történik, majd május 15-én 15 órától egy írásbeli hittanvizsgára várják a diákokat. A vizsgát követően a diákok az iskola vezetőivel és spirituálisával is elbeszélgetnek, a beszélgetésen a diákok tanulási szokásai, eredményei, szabadidős tevékenységei, az egyházzal való kapcsolatuk, az iskolaválasztással kapcsolatos motivációjuk stb. kerül majd szóba.

Ádámkó elmondta, hogy ez az osztály a teológia, a filológia és a társadalomtudományok profilok egyfajta ötvözete, de a diákok a szaknak megfelelő tantárgyakkal is megismerkedhetnek, úgymint a vallásturizmus földrajza, marketingismeretek, közgazdaságtan, sőt, különböző turisztikai egységeknél gyakorlatot is szerezhetnek majd.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...