Változik a szemétszállítás díja és módja Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-08-12 09:57:14

A vonatkozó törvényi rendelkezés értelmében a Nagykárolyban élők számára is kötelezővé vált a háztartási hulladékok szelektív gyűjtése. Az új hulladékkezelési szabályozást a július 30-i tanácsülésen fogadták el Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai.

Kovács Jenő polgármester arra kéri a nagykárolyiakat, hogy vegyék komolyan ezt a szabályozást, és aki eddig nem tette, kezdje el szelektíven gyűjteni a hulladékot: külön a papírt, kartont, műanyagot, fémet, üveget, valamint a háztartási, kommunális hulladékot.

„Arra kérem a nagykárolyiakat, hogy gyűjtsenek szelektíven. A magánházakban élők számára a szemétszállító vállalat, a Bio Florisal biztosítja a műanyag zsákokat, amikbe kategorizálva gyűjthetik a szemetet. Az új szemétszállítási rendszert figyelembe véve kötelezni fogjuk a vállalatot, hogy időben szállítsa el, illetve oldja meg ezen külön gyűjtött szemétmennyiség elvitelét. Sajnálatos módon egyelőre egy, a környékünkön szemétszállítással foglalkozó vállalat sem tesz meg minden tőle telhetőt a minőségi szolgáltatás érdekében, de hozzátenném, hogy a nagykárolyiaknak is vannak elmaradásaik ezen a téren. A szemétszállítással kapcsolatos ügyek Keizer Lajos alpolgármester úr tevékenységi körébe tartoznak majd a jövőben” — mondta a polgármester.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal két területet jelöl ki, amelyek lerakatként működnek a jövőben. Az egyik helyre az építkezési törmeléket, míg a másikra a kerti hulladékot szállíthatják a nagykárolyiak. Ez a két terület, az egykori TRUM vállalat mögötti részen található. A növényi hulladékot, valamint az építkezési törmeléket (kizárólag építkezési hulladék lehet, nem tartalmazhat földet és deszka- vagy egyéb famaradványokat) igény szerint ingyenesen szállítják el a lakosoktól.

Az önkormányzat kötelezni fogja a Bio Florisal vállalatot a szolgáltatásai javítására, annál is inkább, mert a vállalat által kért áremelést jóváhagyta a tanács, így 21,72 százalékkal emelkedik a díjszabás.

„Néhány hónappal ezelőtt a Bio Florisal képviselői jelezték az áremeléssel kapcsolatos igényüket az önkormányzat felé. Az utolsó áremelésre 2011-ben került sor Nagykárolyban. Az áremeléssel kapcsolatos ügyekben is Keizer Lajos alpolgármester úr az önkormányzat megbízottja. A vállalat kérését a tanács is tárgyalta, majd jóváhagyott egy 21,72 százalékos emelést. Kötelezni fogjuk a céget, hogy tartsa be a meghatározott programot, valamint szelektíven szállítsa el az ilyen módon összegyűjtött hulladékot” — mondta Kovács Jenő polgármester.

Az áremelésen kívül a számlázási mód is megváltozik. Míg eddig személyre szabottan fizettek a nagykárolyiak, év végétől már súlyra vagy köbméterre fizetnek a háztól elvitt hulladékért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...