Változnak az utcanevek Pálfalva községben
Utoljára módositva: 2017-03-31 18:00:40

Nem csak Pálfalván, de az egész községben új neveket kapnak a települések utcái, döntött csütörtöki ülésén a helyi tanács. A pettyéni és ombodi utcák zöme is román nevet fog viselni.

Olykor már egészen paprikás volt a hangulat a tanácsülésen

Csütörtök délután tartotta meg márciusi rendes ülését Pálfalva község helyi tanácsa, a napirenden 7 határozattervezet szerepelt. Elsőként az idei költségvetésről szóló határozattervezetet mutatta be a polgármester, melyet a tanács egyhangúlag meg is szavazott. Egy másik napirendi pontot, mely szerint az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat egyenként 500 lejjel jutalmazzák majd, szintén egyöntetűen elfogadták a döntéshozók.

Ezt követték a vitásabb témák, az utcanevek megváltoztatásáról szóló határozattervezetek. Bontea Zenoviu polgármester elmondta, hogy a törvény szerint minden utat és utcát névvel kell ellátni, így hetekkel ezelőtt felkérte a tanácsosokat, hogy tegyék meg javaslataikat a saját településeikre vonatkozó utcanevek felől, majd a polgármester is összeállította a maga javaslatait.

Amac, Hirip és Oroszfalu egyazon határozattervezetben volt feltüntetve, de a tanács egyhangúlag elfogadta a polgármesteri javaslatot. Ugyanígy történt ez Pálfalva esetében is, ahol szintén vita nélkül hagyták jóvá a polgármester által előterjesztett javaslatokat.

Ami viszont Pettyént és Ombodot illeti, már nehezebb volt összhangot teremteni. Az RMDSZ-frakció tanácsosai több magyar és román utcanevet is javasoltak, amelyek nem kerültek fel a polgármester javaslatai közé, így sem Böszörményi, sem Petőfi, sem Kossuth, sem Aurel Popp, sem pedig Daniel Prodan nem lesz a két település utcanevei között. Mivel a határozattervezetben teljesen más nevű utcák szerepeltek, a szövetségi frakció nemmel szavazott, de 9/6 arányban mégis a többség akarata érvényesült, így ezúttal is kevésnek bizonyult a magyar kisebbség akarata a községben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...