Változnak az utcanevek Pálfalva községben
Utoljára módositva: 2017-03-31 18:00:40

Nem csak Pálfalván, de az egész községben új neveket kapnak a települések utcái, döntött csütörtöki ülésén a helyi tanács. A pettyéni és ombodi utcák zöme is román nevet fog viselni.

Olykor már egészen paprikás volt a hangulat a tanácsülésen

Csütörtök délután tartotta meg márciusi rendes ülését Pálfalva község helyi tanácsa, a napirenden 7 határozattervezet szerepelt. Elsőként az idei költségvetésről szóló határozattervezetet mutatta be a polgármester, melyet a tanács egyhangúlag meg is szavazott. Egy másik napirendi pontot, mely szerint az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat egyenként 500 lejjel jutalmazzák majd, szintén egyöntetűen elfogadták a döntéshozók.

Ezt követték a vitásabb témák, az utcanevek megváltoztatásáról szóló határozattervezetek. Bontea Zenoviu polgármester elmondta, hogy a törvény szerint minden utat és utcát névvel kell ellátni, így hetekkel ezelőtt felkérte a tanácsosokat, hogy tegyék meg javaslataikat a saját településeikre vonatkozó utcanevek felől, majd a polgármester is összeállította a maga javaslatait.

Amac, Hirip és Oroszfalu egyazon határozattervezetben volt feltüntetve, de a tanács egyhangúlag elfogadta a polgármesteri javaslatot. Ugyanígy történt ez Pálfalva esetében is, ahol szintén vita nélkül hagyták jóvá a polgármester által előterjesztett javaslatokat.

Ami viszont Pettyént és Ombodot illeti, már nehezebb volt összhangot teremteni. Az RMDSZ-frakció tanácsosai több magyar és román utcanevet is javasoltak, amelyek nem kerültek fel a polgármester javaslatai közé, így sem Böszörményi, sem Petőfi, sem Kossuth, sem Aurel Popp, sem pedig Daniel Prodan nem lesz a két település utcanevei között. Mivel a határozattervezetben teljesen más nevű utcák szerepeltek, a szövetségi frakció nemmel szavazott, de 9/6 arányban mégis a többség akarata érvényesült, így ezúttal is kevésnek bizonyult a magyar kisebbség akarata a községben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...