Van elég közkút?
Utoljára módositva: 2014-07-18 09:51:25

Sokak szerint kevés az utcai kút Szatmáron. Megkérdeztük az egészségügyi hatóságot.

 

Szatmárnémetiben meglehetősen kevés utcai kút működik, annak ellenére, hogy sokan igényelnék ezt. „Nem tartom normális dolognak azt, hogy szinte egyáltalán nincsenek közkutak a városban. Az ember, ha szomjas a kánikulában, nem tehet mást, mint pénzért megveszi az ásványvizet. Kezet mosni sem lehet szinte sehol, nem beszélve arról, hogy ha a gyerekek elesnek és felhorzsolódik a bőrük, nincs ahol kitisztítani a sebeiket” — méltatlankodott egyik olvasónk, aki szerint jó lenne, ha erre is odafigyelne az önkormányzat. Mint megtudtuk, nemcsak a cégeket kötelezik arra, hogy nagy melegben vizet biztosítsanak az alkalmazottaiknak, hanem léteznek az önkormányzatokra vonatkozó szabályok is. Dorina Dragoş-Guran, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, pontos szabályozás van érvényben, mely előírja a polgármesteri hivataloknak, hogy miféle kötelezettségeknek kell megfelelniük a lakosság vízellátása kapcsán. Az egészségügyi miniszter idén kelt, 119-es számú rendelete szabályozza a kérdést, mely az igazgató szerint azt is pontosan előírja, hogy hány főre kell jutnia egy-egy közkútnak. Mint megtudtuk, az egészségügyi hatóság feladata e téren annyi, hogy hőségriadó esetén értesítést küld az önkormányzatoknak, melyben felhívják a figyelmüket a teendőkre. Esetenként pedig ellenőrzésre is kiszállnak. Idén nem volt kánikulariadó, tavaly azonban igen — az igazgató szerint akkor eleget tettek a hatóságok a kötelességüknek, és ahol nem volt kút, ott palackozott vizet osztottak, sok esetben civil szervezetek — például a Caritas vagy a Vöröskereszt — bevonásával. Dorina Dragoş-Guran ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy megkeresésünket bejelentésként kezeli, és elrendel a közkutak kapcsán egy ellenőrzést a megyeszékhelyen.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...