Van érdeklődés a roncsprogram iránt
Utoljára módositva: 2019-06-14 11:04:04

Még szombatig lehet beváltani a Háztartási Gépek Roncsprogramján szerzett vouchereket. A legfontosabb tudnivalókról a szatmári áruházak munkatársai tájékoztatták lapunkat, mondván, sokan nincsenek tisztában a program szabályaival, annak ellenére, hogy jelentkeztek arra.

A szatmáriaknak is jutott a Környezetvédelmi Alap idei Háztartási Gépek Roncsprogramjára kiírt támogatásából, a közzétett adatok szerint idén összesen 73 769 személy részesült 124 018 értékjegyben, összesen 40 millió lej értékben, szerte az országban. Hogy megyénkben pontosan hányan, arról nincs konkrét adat.

Az értékjegyeket június 15-éig használhatják fel azok szerencsések, akiknek még jutott a programra való beiratkozás elindítását követően 12 óra leforgása alatt elfogyott pénzből.

Az egyik háztartási gépeket forgalmazó, Szatmárnémetiben is két nagyobb üzlettel rendelkező cég alkalmazottai elmondták, sokan sajnos nincsenek tisztába a program szabályaival.

Elsősorban tudni kell, azt, hogy akik regisztráció során hozzájutottak egy-egy valamilyen értékű vocherhez, azok csak akkor tudják levásárolni a kuponjukat, ha ezzel egy időben leadnak egy régi, ugyanolyan célra szolgáló háztartási gépet is. Tehát ha valaki egy légkondit akar vásárolni a voucherrel, akkor egy régi légkondit kell leadnia, ha hűtőszekrényt venne, akkor természetesen azt is kell leadjon.

Viszont erről akkor kellett döntenie, amikor a programra regisztrált, sőt akkor kellett megadja azt is, milyen energiabesorolású terméket szeretne vásárolni.

Ami szintén fontos, az értékjegyet, csak az használhatja fel aki nevére lett igényelve, éppen ezért az illető saját személyi igazolványával kell az áruházakban jelentkezzen.

Miután a vásárló megkérdezett valamelyik üzletbe, és jelzi szándékát, az üzlet alkalmazottai le fogják ellenőrizni az adott kuponkód érvényes-e, nem e használta fel másutt is, mivel egy értékjeggyel csak egyszer vásárolhat a kliens.

Miután megbizonyosodtak arról, hogy a kupon érvényes, és 2, 3, vagy 4 száz lej értékű kedvezménnyel lehet vele vásárolni, a kliens kiválasztja a számára megfelelő háztartási gépet, természetesen eleget téve az értékjegyen szereplő energiatakarékossági besorolásnak, (A, A+, A++, A+++, stb). Ha ez is megtörtént, akkor leadja a régi háztartási gépét, kitöltik a szükséges papírokat és átveszi az új eszközt.

Abban az esetben, ha valami probléma adódik, nincs mit leadni az új háztartási gépért cserében, vagy valami más ok miatt nem tudja felhasználni az értékjegyet, június 15-ei határidővel a kupon lejár, az erre lefoglalt összeg pedig visszakerül Környezetvédelmi Alap számlájára, amit június 17-én ismét megpályáztatnak. Így, akik most lemaradtak, újra próbálkozhatnak 17-én, a felszabaduló kuponokból visszaérkező pénzek újrapályáztatásakor.

Az üzlet alkalmazottai hozzátették azt is, sajnos a program kiírásakor némi hiba is adódott, a televíziók esetében a Környezetvédelmi Alap az A++ és A+++ besorolású TV készülékekre 3 és 4 száz lejes vouchereket ajánlott fel, amelyeket sokan meg is pályáztak, viszont mint kiderült sem A++ sem A+++ besorolású TV-ket nem forgalmaz egyik üzlet sem. Ezen kuponok többsége nem lesz felhasználva, viszont az üzlet alkalmazottai olyanról is tudnak, hogy lehetőség volt ezek beváltására egy olcsóbb, A vagy A+-os kuponra való becserélésre. A fennmaradó összegek, szintén újra lesznek pályáztatva.

Az üzlet munkatársai továbbá hozzátették, napi szinten 3-5 szatmári keresi fel az adott üzletet, hogy beváltsa az értékjegyet, ami mindenki szerint hasznos, hiszen normálisan az üzlet buy-back programjával, egy régi, leadott termék esetén csak 100 lej kedvezményt kap a vásárló.

 

 

 

Bajnai Botond

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...