Van esély az elkerülő útra
Utoljára módositva: 2017-12-20 10:11:58

A polgármester még nem fogadna arra, hogy jövőre befejezik a nagykárolyi elkerülő utat, bár a kormány jóváhagyta a befejezésre szánt pénzt.

„Köztudott, hogy alapvetően optimista alkat vagyok, azonban mégsem mernék rá fogadni, hogy tényleg elkészül jövőre az elkerülő utunk. Felajánlottak egy fogadást is, de az a tapasztalatom, hogy akivel eddig ebben az ügyben fogadást kötöttem, távozott a pozíciójából. Mivel nem akarok rosszat senkinek, elálltam a fogadástól. Viccet félretéve nagy esélyt látok arra, hogy a 2018-as évben tényleg befejezik a munkálatok hátralévő részét, azonban nem szívesen bocsátkozom spekulációkba ebben a kérdésben” — nyilatkozta lapunknak Kovács Jenő polgármester. Annak kapcsán kérdeztük a polgármestert, hogy a kormány jóváhagyta a munkálatok befejezésére szánt 20,931 millió lejt. Az összegnek jövőre kellene megérkeznie, s így talán elkészülhetne az elkerülő út. A szatmárnémeti elkerülő út ugyanabban a csomagban van, mint a nagykárolyi. A nagykárolyi elkerülő út kialakításának munkálatait öt évvel ezelőtt kezdték el. A CNADNR által közölt költségvetés alapján a munkálatokra szánt összeg 72 976 189 lej volt, ebből a pénzből 62 02 761 lejt uniós pénzalapokból finanszíroztak, amely vissza nem térítendő hozzájárulás. Az eredeti elképzelés szerint a kivitelezőnek 2014. március 15-ig kellett volna befejeznie a nagykárolyi elkerülő út építését, azonban ezt a határidőt sehogy sem sikerült tartani.

A munkavégzés legfőbb jellemzője már a kezdetektől a befejezés határidejének folyamatos halasztása. A kivitelezéssel megbízott spanyol Magenta cég képviselői végül 2016 januárjára ígérték a befejezést. Mivel ezt a terminust sem sikerült tartani — bár nyilván nem csak ez játszott közre —, a Magenta cég tavaly augusztusban bejelentette, hogy eláll a befejezéstől. Azért, hogy ne kelljen blokkolni a munkálatokat, a beruházást finanszírozó CNADNR vállalta, hogy saját erőből fejezi be a kivitelezést. A CNADNR-t időközben átszervezték, két vállalatból az egyik a közutakkal kapcsolatos beruházásokkal foglalkozik, míg a másik a közutak infrastruktúrájának adminisztrálásával. Az utóbbi vállalat két licitet is hirdetett a munkálatokra; az elsőre senki nem jelentkezett, míg második alkalommal már voltak érdeklődők. Amennyiben sikerül kiválasztani a licit nyertesét, jó esély mutatkozik arra, hogy beszerezzék a munkavégzéshez szükséges gépeket, s akkor tényleg elkészülhet a nagykárolyi elkerülő út.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...