Van esély az elkerülő útra
Utoljára módositva: 2017-12-20 10:11:58

A polgármester még nem fogadna arra, hogy jövőre befejezik a nagykárolyi elkerülő utat, bár a kormány jóváhagyta a befejezésre szánt pénzt.

„Köztudott, hogy alapvetően optimista alkat vagyok, azonban mégsem mernék rá fogadni, hogy tényleg elkészül jövőre az elkerülő utunk. Felajánlottak egy fogadást is, de az a tapasztalatom, hogy akivel eddig ebben az ügyben fogadást kötöttem, távozott a pozíciójából. Mivel nem akarok rosszat senkinek, elálltam a fogadástól. Viccet félretéve nagy esélyt látok arra, hogy a 2018-as évben tényleg befejezik a munkálatok hátralévő részét, azonban nem szívesen bocsátkozom spekulációkba ebben a kérdésben” — nyilatkozta lapunknak Kovács Jenő polgármester. Annak kapcsán kérdeztük a polgármestert, hogy a kormány jóváhagyta a munkálatok befejezésére szánt 20,931 millió lejt. Az összegnek jövőre kellene megérkeznie, s így talán elkészülhetne az elkerülő út. A szatmárnémeti elkerülő út ugyanabban a csomagban van, mint a nagykárolyi. A nagykárolyi elkerülő út kialakításának munkálatait öt évvel ezelőtt kezdték el. A CNADNR által közölt költségvetés alapján a munkálatokra szánt összeg 72 976 189 lej volt, ebből a pénzből 62 02 761 lejt uniós pénzalapokból finanszíroztak, amely vissza nem térítendő hozzájárulás. Az eredeti elképzelés szerint a kivitelezőnek 2014. március 15-ig kellett volna befejeznie a nagykárolyi elkerülő út építését, azonban ezt a határidőt sehogy sem sikerült tartani.

A munkavégzés legfőbb jellemzője már a kezdetektől a befejezés határidejének folyamatos halasztása. A kivitelezéssel megbízott spanyol Magenta cég képviselői végül 2016 januárjára ígérték a befejezést. Mivel ezt a terminust sem sikerült tartani — bár nyilván nem csak ez játszott közre —, a Magenta cég tavaly augusztusban bejelentette, hogy eláll a befejezéstől. Azért, hogy ne kelljen blokkolni a munkálatokat, a beruházást finanszírozó CNADNR vállalta, hogy saját erőből fejezi be a kivitelezést. A CNADNR-t időközben átszervezték, két vállalatból az egyik a közutakkal kapcsolatos beruházásokkal foglalkozik, míg a másik a közutak infrastruktúrájának adminisztrálásával. Az utóbbi vállalat két licitet is hirdetett a munkálatokra; az elsőre senki nem jelentkezett, míg második alkalommal már voltak érdeklődők. Amennyiben sikerül kiválasztani a licit nyertesét, jó esély mutatkozik arra, hogy beszerezzék a munkavégzéshez szükséges gépeket, s akkor tényleg elkészülhet a nagykárolyi elkerülő út.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...