Van pénz az Unirea támogatására, de mégsincs
Utoljára módositva: 2017-11-07 18:58:36

Egyelőre várat magára annak a 184 ezer lej támogatásnak az átutalása, amelyet Tasnád Helyi Tanácsa szavazott meg október végén a Tasnádi Unirea labdarúgócsapatnak.

Ez az összeg mentőöv lenne a klubnak, amelynek kiürült a kasszája, és már „a napjait számlálja”. Legalábbis ezt állítja Zsidó Lóránt klubelnök, aki azért volt kénytelen visszautasítani a megyei tanács közel 50 ezer lejes támogatását, mivel ehhez ugyanilyen összeg önrészt kellett volna felmutasson a klub. Ez az összeg most hiányzik a harmadosztályos egyesület kasszájából, habár a helyi önkormányzattól kapott támogatással a megyei finanszírozás is érkezhetett volna.

„Sajnos a bankszámlánkon egy lej sincs, és még az is kérdéses, hogy jövő héten el tudunk-e utazni Szászrégenbe” — kongatta meg a vészharangot Zsidó.

Grieb Csaba polgármester azt mondja, hogy az Országos Versenyhivataltól és a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) várnak választ arra, hogy támogathatják-e a harmadosztályos magánklubot. Zsidó úgy tudja, hogy az előbbi hivatal már rég válaszolt az önkormányzatnak, és a 2017/38-as számú törvényre hivatkozva zöld utat adott a finanszírozásnak. A FRF azt kell írásban bizonyítsa, hogy a Tasnádi Unirea egyesületnek nincsenek olyan „ügyei”, amelyek meggátolhatnák az önkormányzat támogatásának a folyósítását. November 13. a válaszadási határidő, így vélhetően a 184 ezer lej ezen a héten sem lesz átutalva a klubnak.

„A polgármester azt ígérte, hogy huszadikára meglesz az összeg, addig megpróbáljuk valahogy átvészelni ezt a két fordulót, de ezek csak ígeretek… ígeretek nyáron is voltak” — mondta a klubelnök.

Grieb azonban lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat 2018-ban folytatja majd a klub támogatását, illetve azt is tervezik, hogy részesedést vállalnak az Unirea finanszírozásából.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...