Váradon kevesebbet ér az emberélet
Utoljára módositva: 2016-04-21 09:37:36

A Szatmári Törvényszék 20 év börtönbüntetésre ítélte, a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság 14 évre faragta le a homoródi gyilkos büntetését.

 

A bujkáló gyilkost az egyik közeli erdőben találták meg

Dorel Marchiş egy évvel ezelőtt, április 22-ről 23-ra virradó éjszaka Homoródon, saját házában ölte meg a 64 éves Seremi Anát. Az áldozatot szomszédasszonya találta meg, aki előbb a ház betört ablakát vette észre, s feltűnt, hogy Seremi Anát aznap még nem látta az udvaron tenni-venni, ezért átment hozzá. Az ablakon benézve látta, hogy az egyszerű lakás teljesen fel van forgatva, majd a spór alatt észrevette az élettelen testet is — azonnal riasztotta a rendőröket. A helyszínre kiérkező ügyész és a gyilkossági nyomozók rövid idő alatt azonosították is az elkövetőt a 43 éves Dorel Marchiş személyében. Mint kiderült, a férfi este élettársnőjével meglátogatta az áldozatot (egyébként ez gyakran megtörtént), aki a szomszédok elmondása szerint itallal kínálta vendégeit — s nagy valószínűséggel az elfogyasztott alkoholmennyiség következtében keveredtek szóváltásba, ami gyilkossággá fajult. A bujkáló férfit — akit a „falu rosszaként” tartottak nyilván a homoródiak, mert több lopást és betörést is elkövetett már — az egyik közeli erdőben találták meg nyomkövető kutya segítségével. „Ott száradjanak el a csontjai a börtönben azért, amit tett édesanyámmal!” — „kívánta” akkor az áldozat fia, de úgy látszik, az igazságszolgáltatás malmai másképp őrölnek, mert bár Marchiş Dorelt a Szatmári Törvényszék 20 év börtönbüntetésre ítélte, a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság a jogerős büntetést 14 év 4 hónapra csökkentette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...