Váradon kevesebbet ér az emberélet
Utoljára módositva: 2016-04-21 09:37:36

A Szatmári Törvényszék 20 év börtönbüntetésre ítélte, a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság 14 évre faragta le a homoródi gyilkos büntetését.

 

A bujkáló gyilkost az egyik közeli erdőben találták meg

Dorel Marchiş egy évvel ezelőtt, április 22-ről 23-ra virradó éjszaka Homoródon, saját házában ölte meg a 64 éves Seremi Anát. Az áldozatot szomszédasszonya találta meg, aki előbb a ház betört ablakát vette észre, s feltűnt, hogy Seremi Anát aznap még nem látta az udvaron tenni-venni, ezért átment hozzá. Az ablakon benézve látta, hogy az egyszerű lakás teljesen fel van forgatva, majd a spór alatt észrevette az élettelen testet is — azonnal riasztotta a rendőröket. A helyszínre kiérkező ügyész és a gyilkossági nyomozók rövid idő alatt azonosították is az elkövetőt a 43 éves Dorel Marchiş személyében. Mint kiderült, a férfi este élettársnőjével meglátogatta az áldozatot (egyébként ez gyakran megtörtént), aki a szomszédok elmondása szerint itallal kínálta vendégeit — s nagy valószínűséggel az elfogyasztott alkoholmennyiség következtében keveredtek szóváltásba, ami gyilkossággá fajult. A bujkáló férfit — akit a „falu rosszaként” tartottak nyilván a homoródiak, mert több lopást és betörést is elkövetett már — az egyik közeli erdőben találták meg nyomkövető kutya segítségével. „Ott száradjanak el a csontjai a börtönben azért, amit tett édesanyámmal!” — „kívánta” akkor az áldozat fia, de úgy látszik, az igazságszolgáltatás malmai másképp őrölnek, mert bár Marchiş Dorelt a Szatmári Törvényszék 20 év börtönbüntetésre ítélte, a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság a jogerős büntetést 14 év 4 hónapra csökkentette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...