Várat magára a hídépítés
Utoljára módositva: 2019-06-08 09:53:53

A beruházás költségvetésében eszközölt korábbi módosítás után most egy, a kiírással szemben támasztott panasz miatt késik a harmadik szatmárnémeti Szamos-híd építésének kezdése.

A közbeszerzések fellebbezéseit elbíráló országos tanács (CNSC) helyt adott egy, a harmadik szatmárnémeti híd építésére kiírt eljárás során tett panasznak, így a szatmárnémeti városvezetésnek egy hónapot várnia kell, míg újból meghirdetheti a hídépítési munkálatokat a közbeszerzési rendszerben. Úgy tudjuk, az egyik nagy nemzetközi utászcég, amelyik minden jel szerint maga is belevágott volna a Ştrandului utcai harmadik megyeszékhelyi Szamos-híd megépítésébe, emelt szót az ellen, hogy a sikeres pályázás egyik feltétele az évtizedekre szóló, a hidat érő többféle káreseményre vonatkozó biztosítás volt. Ezt a panaszt találta jogosnak a CNSC, az erről szóló hivatalos határozat és indoklás pedig várhatóan jövő csütörtökre érkezik meg a szatmárnémeti városházára.

„Úgy számolunk, hogy körülbelül két hónappal tolódik ki a hídépítés megkezdését megelőző előkészítő folyamat a fellebbezés és az ezt követő bürokratikus várakozási idő miatt, de legkésőbb július közepén újra felvezethetjük az ajánlatot az elektronikus közbeszerzési rendszerbe (SICAP) — nyilatkozta lapunknak az ügyben Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. — A késlekedésnek nem örülök, de annak igen, hogy sikerült megtartani a feltételek között azt, hogy csak hídépítési gyakorlattal rendelkező szakemberekkel dolgozó, komoly hídépítői múlttal rendelkező utászcég lehet a nyertese a közbeszerzésnek. Az is benne van, hogy nem a munkát a legkevesebbért elvállaló cég nyeri majd el a jogot a munkavégzésre, hanem a közbeszerzési törvény által biztosított mozgásteret maximálisan kihasználva alapvető feltétel az is, mennyi jótállást vállal a cég a munkájára” — folytatta a polgármester.

Öt cég is érdeklődik a szatmárnémeti hídépítés iránt, ami jó jel; a jövő hónap derekán esedékes kiírást követően — amennyiben nem fog panaszt emelni senki — november végére várható az eredmény kihirdetése a kivitelezésre vonatkozó kiírásban.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...