Várfesztivál Erdődön
Utoljára módositva: 2019-08-16 19:17:13

Csütörtökön rendezték meg Erdődön az idei várfesztivált, ami színvonalban nem volt jobb az eddigieknél, de az átlagközönségnek ez a stílus felel meg, ők jól érezték magukat.

Az erdődi vár aljában már csütörtökön kora délelőtt fel voltak állítva az árusok sátrai, melyekben számtalan árus kínálta a portékáit. Volt ott minden, ami bóvli, többen fel is tették a kérdést, hogy létezik-e ember, aki városnapon, ahova tulajdonképpen szórakozni megy, ilyen dolgokat vásárol. A kérdés persze költői, hiszen bizonyára létezik, mert ha nem így lenne, a hasonló termékeket értékesítő árusok nem lennének ott hétről hétre a különböző szabadtéri rendezvények helyszínein, aránylag nagy távolságokat is bevállalva, amikor még helybért is fizetniük kell. A bóvliárusokkal szemben ételeket és italokat kínáltak, szintén nagy választékban. Itt már valóban volt érdeklődés, hiszen ki nem kíván meg egy ilyen eseményen egy pohár italt és egy kis harapnivalót, főként olyan módon elkészítve, ahogy azt csak a szabadban lehet.

A rendezvény nyitányaként a tótmogyorósi mazsorettekkel és a krasznabélteki fúvószenekarral az élükön vonultak fel a meghívott vendégek a régi polgármesteri hivataltól a vár aljáig, ahol a színpadon elkezdődött a hivatalos műsor. Rég fordult elő, hogy a megnyitóra nem érkeztek politikusok. Felcsendült az Európai Unió és Románia himnusza, majd Erdőd város himnusza is, ezt követően pedig Marius Ovidiu Duma, Erdőd polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy Mircea Câcu, az egykori erdődi kultúrigazgató alkotta meg a város himnuszát, és hitt abban, hogy hamarosan felépül a város kulturális központja. Câcu már nyugdíjba vonult, a kulturális központ építése pedig még el sem kezdődött.

A polgármester eredményesnek tartja a várfesztiválok megszervezését, állítása szerint ez lehetőséget teremt a vár népszerűsítésére.

A megnyitót követően szórakoztató műsorok következtek. Az Erdődhöz tartozó települések kultúrcsoportjai nem szerepeltek a műsorban, Erdőd műkedvelői sem kaptak meghívást színpadi fellépésre. A meghívott előadók között elég nagy aranyban voltak olyanok, akikről a legnagyobb óvatossággal sem lehet elmondani, hogy értéket képviselnek, sajnos a közönség nagy része ezekre volt kíváncsi. Talán érdemes lenne tenni egy kísérletet, és színvonalasabb programokkal meglepni akár az erdődi fesztiválozókat is, hátha értékelnék…

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...