Várják az iskolák jelentkezését
Utoljára módositva: 2019-01-30 13:28:32

Három Szatmár megyei tanintézmény kap segítséget abban, hogy erősítse kapcsolatait a közösséggel, és abban, hogy jövőjüket meghatározó releváns oktatási körülményeket biztosítson a tanulók számára — jelentették be sajtótájékoztató keretében a projekt lebonyolítói.

A pályázat végrehajtási ideje három év, amely idő alatt az iskolák komplex támogatást kapnak az iskolamenedzsment területén, illetve a tanügyi káderek és a szülők is csoportos fejlesztési és ismeretszerzési programokon vesznek részt. A pályázatot a Szatmárnémeti Rotary Club hajtja végre a Noi Orizonturi Alapítvánnyal partnerségben, valamint a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség támogatásával 2019–2021-ben — jelentették be sajtótájékoztató keretében a projekt lebonyolítói, Csengeri Zsolt, a Rotary Club 2018–2019-es elnöke, Anca Gaidos, az alapítvány ügyvezető igazgatója, Sorina Tulan, a Rotary Club jövendőbeli elnöke, valamint Călin Durla főtanfelügyelő.

A közösség mint a tanulás helyszíne, a tanügyi káderek, oktatók jóléte, a szülőkkel való jó együttműködés, továbbá a valós élet kérdésköreinek a tanulásba való beillesztése azok a kulcsjellemzők, amelyeket ennek a projektnek a keretében felvetnek, abból a célból, hogy az iskolák választ tudjanak adni a tanulóik szükségleteire, és felkészíthessék őket a változó munkaerőpiac kihívásaira, ugyanakkor legyenek aktív polgárai saját közösségüknek. A pályázat keretében kiválasztott iskolák a következőkben részesülnek: intézményvezetési képzés, támogatás az iskola fejlesztési stratégiai tervének kidolgozásában, az Oktatásügyi Minisztérium által elismert „élményalapú oktatási módszerek” tanfolyam, szocio-emocionális és kapcsolattartási fejlesztési program a tanítók és az osztályfőnökök-tanárok számára, 1000 euró támogatás az iskola fejlesztési tervéből leképezett programok lebonyolításához, tapasztalatcseréken való részvétel Románia más iskoláival. Mindezeken túl a Szatmárnémeti Rotary Club a három iskola rendelkezésére bocsátja saját szakértelmét és idejét, hogy konkrét információkat és tapasztalatokat osszon meg a gyerekekkel hajlamaiknak és irányultságuknak a fejlesztésére, az iskolaigazgatókat pedig iskolafejlesztési tanácsadással segíti. Több mint 1000 kedvezményezett tanuló vesz részt ebben a projektben.

Bármelyik Szatmár megyei iskola jelentkezhet a pályázatra, ha február 18-ig elküldi a benevezési iratokat, amelyek letölthetők a következő honlapról: https://www.noi-orizonturi.ro/2019/01/24/lansare-program-scoala-care-ne-uneste/. A jelentkezésről és a válogatásról bővebb tájékoztatás a www.noi-orizonturi.ro honlapon olvasható vagy a következő e-mail címen kérhető: maria_kovacs@noi-orizonturi.ro.

Különösen a vidéki környezetben vagy a kisvárosokban működő általános iskolákat bátorítják a benevezésre.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...