Varjúerdőt kell telepíteni
Utoljára módositva: 2019-02-22 21:05:25

Nincs rövid távú megoldás a Kossuth-kert varjúmentesítésére, ha a madarak nem találnak alkalmas helyet a fészkelésre, vélik a civilek.

Most, a jövő hónapban, idén vagy jövőre nem lesz hathatós megoldás a Kossuth-kerti varjak elüldözésére, telefonált be szerkesztőségünkbe egy, a témában szerdán megjelent cikkünk nyomán Illyés Előd. A szatmárnémeti civil madarász szerint valamelyik elöljárónak vagy állami hivatalt vezető környezetvédő illetékesnek fel kellene vállalnia egy olyan döntést, amelyik jó, de valószínűleg nem az ő mandátuma alatt fog beérni: fákkal kellene beültetni az Udvari úti lezárt szeméttelepet. Illyés szerint ha ezt az elhagyatott területet fásítanák, ide költöznének a fekete madarak, mert szinte ugyanazokat a körülményeket lehetne itt létrehozni, mint amilyenek a Kossuth-kertben vannak. A madarász szerint akácfákat kellene ide ültetni, mert azok 10–15 év alatt megnőnek akkorára, hogy fészekrakásra alkalmasnak találják azokat a varjak. Az akácok, akkor is, ha mélyre hatoló gyökereik miatt a talajvízszint csökkenését okozzák, többhasznú fák lehetnek, hiszen akácmézet termelhetnek virágaikból a méhek, a metszésekkor levágott gallyakból pedig jó kalóriatartalmú brikett készíthető.

Illyés szerint ettől gyorsabb megoldás a varjúproblémára egyszerűen nem létezik; amíg nincs a város közelében egy olyan kiserdő, egy olyan ligetes, fás terület, mint a Kossuth-kert, a varjak nem fogják tartósan elhagyni a park és a város magasabb fáit.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...