Városfejlesztés Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-05-20 09:27:51

A nehéz gazdasági helyzet ellenére Tasnádon több nagy beruházás kezdődik el — igaz, hogy ezek tervei még Véron András polgármestersége idején készültek el, de a kivitelezésre most kerül sor.

 

Hamarosan Tasnád is munkateleppé fog átalakulni — tájékoztatott Véron András alpolgármester. Eldőlt, hogy melyik cég kap megbízást a Tasnádon sorra kerülő csatornahálózat kiépítésére. A szennyvíztisztító már készül, és rakják le a csöveket. A csatornahálózat hossza tizenhat kilométer, ez Tasnádon a legnagyobb, 1989 utáni beruházás. Ez egy tizennégymillió eurós beruházás, ami magába foglalja a csatornahálózat kiépítését, valamint a szennyvíztisztító elkészítését.

 

— Sokan puszta kampányígéretnek tekintik Victor Ponta miniszterelnök azon kijelentését, hogy új széhháza a tasnádi polgármesteri hivatalnak — számolt be Véron. — Ez szerencsére nem csak ígéret, hiszen egymillió lejt már kiutalt a Szatmár Megyei Tanács, ami a költségek negyedrészét jelenti. A kivitelezési terv már négy éve elkészült, azt csak aktualizálni kellett. A jövő héten licitre bocsátják a munkálatokat, egy hónap alatt eldőlhet, hogy ki lesz a kivitelező. A városközpontban folyamatban van a park térkövezése és rendbetétele, Tasnádszarvadon leköveztek hétszáz méter utat. A strandon elkészült három sportpálya (egy foci-, egy lábtenisz- és egy röplabdapálya), bővül a kemping.

Elkezdődött az Európai Unió finanszírozásával egy korszerű óvodaépület felépítése is. Talán négy ilyen óvoda van a megyében, ezek egyike a tasnádi, melynek terveit Véron András még polgármesterként készíttette el, már úgy tűnt, hogy elmarad a kivitelezés, de meglepetésszerűen jött a hír, hogy kezdődhet az építkezés. A születési adatok azonban nem arra biztatnak, hogy hosszú távon meg fog telni az óvoda gyerekekkel, a fiatalok nagy része elment, azok, akik itt maradtak, csak egy–két gyereket vállalnak. Ez az óvodaépület amiatt épül, hogy a roma gyerekeknek lehetőségük nyíljon a beilleszkedésre. A roma családokban nem csökken a gyereklétszám, de a magyar és román gyerekeket éppen emiatt viszik el más óvodákba, mert a roma gyerekek miatt ők kerülnek hátrányos helyzetbe.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...