Városfejlesztés Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-05-20 09:27:51

A nehéz gazdasági helyzet ellenére Tasnádon több nagy beruházás kezdődik el — igaz, hogy ezek tervei még Véron András polgármestersége idején készültek el, de a kivitelezésre most kerül sor.

 

Hamarosan Tasnád is munkateleppé fog átalakulni — tájékoztatott Véron András alpolgármester. Eldőlt, hogy melyik cég kap megbízást a Tasnádon sorra kerülő csatornahálózat kiépítésére. A szennyvíztisztító már készül, és rakják le a csöveket. A csatornahálózat hossza tizenhat kilométer, ez Tasnádon a legnagyobb, 1989 utáni beruházás. Ez egy tizennégymillió eurós beruházás, ami magába foglalja a csatornahálózat kiépítését, valamint a szennyvíztisztító elkészítését.

 

— Sokan puszta kampányígéretnek tekintik Victor Ponta miniszterelnök azon kijelentését, hogy új széhháza a tasnádi polgármesteri hivatalnak — számolt be Véron. — Ez szerencsére nem csak ígéret, hiszen egymillió lejt már kiutalt a Szatmár Megyei Tanács, ami a költségek negyedrészét jelenti. A kivitelezési terv már négy éve elkészült, azt csak aktualizálni kellett. A jövő héten licitre bocsátják a munkálatokat, egy hónap alatt eldőlhet, hogy ki lesz a kivitelező. A városközpontban folyamatban van a park térkövezése és rendbetétele, Tasnádszarvadon leköveztek hétszáz méter utat. A strandon elkészült három sportpálya (egy foci-, egy lábtenisz- és egy röplabdapálya), bővül a kemping.

Elkezdődött az Európai Unió finanszírozásával egy korszerű óvodaépület felépítése is. Talán négy ilyen óvoda van a megyében, ezek egyike a tasnádi, melynek terveit Véron András még polgármesterként készíttette el, már úgy tűnt, hogy elmarad a kivitelezés, de meglepetésszerűen jött a hír, hogy kezdődhet az építkezés. A születési adatok azonban nem arra biztatnak, hogy hosszú távon meg fog telni az óvoda gyerekekkel, a fiatalok nagy része elment, azok, akik itt maradtak, csak egy–két gyereket vállalnak. Ez az óvodaépület amiatt épül, hogy a roma gyerekeknek lehetőségük nyíljon a beilleszkedésre. A roma családokban nem csökken a gyereklétszám, de a magyar és román gyerekeket éppen emiatt viszik el más óvodákba, mert a roma gyerekek miatt ők kerülnek hátrányos helyzetbe.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...