Városi Gólyabál az Oscar-gála jegyében
Utoljára módositva: 2017-12-17 20:40:46

A rengeteg humorral és vidámsággal fűszerezett Gólyabál vetélkedőjének győztesei stílusosan egy-egy kis Oscar-szobrot is hazavihettek — hiszen a 10 gólyapár vetélkedője az Oscar-gála jegyében zajlott — , az ünneplés pedig hajnalig tartó bulival folytatódott.

A gólyabálozás szokását — amely anno kimondottan az elsőéves egyetemisták privilégiuma volt — mára már teljes egészében átvették a középiskolások is, és szinte minden gimnázium megtartja saját, „házon belüli” gólyabálját kilencedik osztályosai számára. Ebből kiindulva gondolt arra három évvel ezelőtt a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmári Magyar Diákszövetség, hogy Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolájának — Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti Református Gimnázium, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum — gólyái egy közös bál keretében mérjék össze tudásukat, kreativitásukat és rátermettségüket, és természetesen bulizzanak is egy nagyot. S hogy az ötlet jónak és sikeresnek bizonyult, azt mi sem igazolta jobban, mint hogy pénteken este ismét több mint kétszáz középiskolás gyűlt össze a bálnak helyet adó klubban, lelkesen biztatva és buzdítva gimnáziumuk gólyapárosait, akiknek az őrült Las Vegas-i, majd karneváli hangulat után idén az Oscar-gálához kötődő próbákat kellett teljesíteniük. A tíz gólyapár — akik között az Aurel Popp Művészeti Líceum egyik diákja is jelen volt — igazi bálhoz méltón nyitótánccal kezdte az estet, majd rövid, de annál humorosabb szövegekkel mutatták be egymást. Ezt követően a zsűri azon kisfilmjeiket értékelte, melyek témája nagy sikerű Oscar-díjas filmek (az Elfújta a széltől kezdve a Keresztapán át A Wall Street farkasáig) egy-egy jelenetének feldolgozása volt — a mozizás után pedig kezdődött az igazi kihívás, azaz az activity és a villámkérdések sora, melyek természetesen szintén a kis szoborral, valamint Oscar-díjas filmekkel és színészekkel voltak kapcsolatosak. Utolsó próbatételként a párok színészekké változtak, ugyanis a szituációs játék keretében egy-egy olyan adott helyzetet kellett eljátszaniuk alig egy perc leforgása alatt, amelyek történetét a színpadon húzták ki egy kalapból — s ez volt az a feladat, amelynek megoldásakor minden gólya leginkább önmagát adta, a nézők és természetesen a három újságíró alkotta zsűri örömére, akik döntésük meghozatalakor a kreativitás és a tudásbeli felkészültség mellett az egész estés teljesítményt értékelték. A döntés értelmében a 2017-es Városi Gólyabál királynője Todor Noémi lett, udvarhölgyei pedig Csendes Evelyn és Csapó Ilyés Fruzsina, a fiúknál Varga Zsolt vitte el a pálmát (pontosabban Oscar-szobrocskát), udvaroncai pedig Liszkai Krisztián és Schönberg Gergő lettek. A Facebookon elindított népszerűségi versenyben Károlyi Kinga gyűjtötte össze a legtöbb lájkot, s így őt illeti a Lájkkirálynő titulus, a Lájkkirálynak pedig Magyar Dávid bizonyult. A győztesek kihirdetését — a korona, a szobrocskák, a virágcsokrok és a töméntelen gratuláció átvételét — követően a gólyabál hajnalig tartó bulival folytatódott.

Szabó Kinga Mária

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...