Városi Gólyabál az Oscar-gála jegyében
Utoljára módositva: 2017-12-17 20:40:46

A rengeteg humorral és vidámsággal fűszerezett Gólyabál vetélkedőjének győztesei stílusosan egy-egy kis Oscar-szobrot is hazavihettek — hiszen a 10 gólyapár vetélkedője az Oscar-gála jegyében zajlott — , az ünneplés pedig hajnalig tartó bulival folytatódott.

A gólyabálozás szokását — amely anno kimondottan az elsőéves egyetemisták privilégiuma volt — mára már teljes egészében átvették a középiskolások is, és szinte minden gimnázium megtartja saját, „házon belüli” gólyabálját kilencedik osztályosai számára. Ebből kiindulva gondolt arra három évvel ezelőtt a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmári Magyar Diákszövetség, hogy Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolájának — Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti Református Gimnázium, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum — gólyái egy közös bál keretében mérjék össze tudásukat, kreativitásukat és rátermettségüket, és természetesen bulizzanak is egy nagyot. S hogy az ötlet jónak és sikeresnek bizonyult, azt mi sem igazolta jobban, mint hogy pénteken este ismét több mint kétszáz középiskolás gyűlt össze a bálnak helyet adó klubban, lelkesen biztatva és buzdítva gimnáziumuk gólyapárosait, akiknek az őrült Las Vegas-i, majd karneváli hangulat után idén az Oscar-gálához kötődő próbákat kellett teljesíteniük. A tíz gólyapár — akik között az Aurel Popp Művészeti Líceum egyik diákja is jelen volt — igazi bálhoz méltón nyitótánccal kezdte az estet, majd rövid, de annál humorosabb szövegekkel mutatták be egymást. Ezt követően a zsűri azon kisfilmjeiket értékelte, melyek témája nagy sikerű Oscar-díjas filmek (az Elfújta a széltől kezdve a Keresztapán át A Wall Street farkasáig) egy-egy jelenetének feldolgozása volt — a mozizás után pedig kezdődött az igazi kihívás, azaz az activity és a villámkérdések sora, melyek természetesen szintén a kis szoborral, valamint Oscar-díjas filmekkel és színészekkel voltak kapcsolatosak. Utolsó próbatételként a párok színészekké változtak, ugyanis a szituációs játék keretében egy-egy olyan adott helyzetet kellett eljátszaniuk alig egy perc leforgása alatt, amelyek történetét a színpadon húzták ki egy kalapból — s ez volt az a feladat, amelynek megoldásakor minden gólya leginkább önmagát adta, a nézők és természetesen a három újságíró alkotta zsűri örömére, akik döntésük meghozatalakor a kreativitás és a tudásbeli felkészültség mellett az egész estés teljesítményt értékelték. A döntés értelmében a 2017-es Városi Gólyabál királynője Todor Noémi lett, udvarhölgyei pedig Csendes Evelyn és Csapó Ilyés Fruzsina, a fiúknál Varga Zsolt vitte el a pálmát (pontosabban Oscar-szobrocskát), udvaroncai pedig Liszkai Krisztián és Schönberg Gergő lettek. A Facebookon elindított népszerűségi versenyben Károlyi Kinga gyűjtötte össze a legtöbb lájkot, s így őt illeti a Lájkkirálynő titulus, a Lájkkirálynak pedig Magyar Dávid bizonyult. A győztesek kihirdetését — a korona, a szobrocskák, a virágcsokrok és a töméntelen gratuláció átvételét — követően a gólyabál hajnalig tartó bulival folytatódott.

Szabó Kinga Mária

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...