Városi témák futószalagon
Utoljára módositva: 2014-01-24 09:01:36

Egymásnak adták tegnap a kilincset a szatmárnémeti polgármesteri irodában az intézményvezetők, a helyi sajtó munkatársainak a jelenlétében több közérdekű témáról is szó esett.

 

Dan Mirel és Iosif Drimuş a tavalyról törlesztés nélkül maradt adókról számolt be a polgármesteri kabinetben

Több közérdeklődésre számot tartó témát is érinteni akart tegnap Dorel Coica szatmárnémeti polgármester, ezért a hasznosnak tűnő információkkal bíró intézményvezetőket délre berendelte a polgármesteri kabinetbe.

A legfontosabb bejelentést Fátyol Rudolffal közösen tette meg Coica (erről lapszámunk 1. oldalán számolunk be), majd a filharmónia-igazgató távozása után Dan Stegerean következett. Az Apaserv-igazgató arra kapott öt percet, hogy elmondja: majdnem teljes egészében sikerült megszüntetni a szatmárnémeti Axente Sever utcaiak problémáját, a kellemetlen csatornaszagot. Elmondása szerint azt egy, a közelben üzemelő vágóhídról származó húsmaradékok okozták, amelyek eldugaszolták a csatornát. Egy csatornavezeték-darabot kicseréltek és olyan szűrőt is felszereltek a vezetékre, amelyikben baktériumok tenyésznek, és a felfogott húsmaradványokat elbomlasztják, megakadályozva az elzáródást.

Ezt követően Stegerean és kísérete a hátsó ajtón át távozott, az első ajtón át pedig behívták a szatmárnémeti adóhivatal vezetőit. Iosif Drimuş igazgató és Dan Mirel irodavezető arról számoltak be, hogy tavalyról még mindig van nagyjából tízezer személy, aki nem fizette ki teljes egészében az adóját, és azt taglalták, ez milyen hátrányokkal járhat számukra. Újabb fizetési felszólításokat is szétküldtek, mint mondták, az értesítéseknek tavaly jó hatásuk volt az adózási hajlandóságra.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...