Városi témák futószalagon
Utoljára módositva: 2014-01-24 09:01:36

Egymásnak adták tegnap a kilincset a szatmárnémeti polgármesteri irodában az intézményvezetők, a helyi sajtó munkatársainak a jelenlétében több közérdekű témáról is szó esett.

 

Dan Mirel és Iosif Drimuş a tavalyról törlesztés nélkül maradt adókról számolt be a polgármesteri kabinetben

Több közérdeklődésre számot tartó témát is érinteni akart tegnap Dorel Coica szatmárnémeti polgármester, ezért a hasznosnak tűnő információkkal bíró intézményvezetőket délre berendelte a polgármesteri kabinetbe.

A legfontosabb bejelentést Fátyol Rudolffal közösen tette meg Coica (erről lapszámunk 1. oldalán számolunk be), majd a filharmónia-igazgató távozása után Dan Stegerean következett. Az Apaserv-igazgató arra kapott öt percet, hogy elmondja: majdnem teljes egészében sikerült megszüntetni a szatmárnémeti Axente Sever utcaiak problémáját, a kellemetlen csatornaszagot. Elmondása szerint azt egy, a közelben üzemelő vágóhídról származó húsmaradékok okozták, amelyek eldugaszolták a csatornát. Egy csatornavezeték-darabot kicseréltek és olyan szűrőt is felszereltek a vezetékre, amelyikben baktériumok tenyésznek, és a felfogott húsmaradványokat elbomlasztják, megakadályozva az elzáródást.

Ezt követően Stegerean és kísérete a hátsó ajtón át távozott, az első ajtón át pedig behívták a szatmárnémeti adóhivatal vezetőit. Iosif Drimuş igazgató és Dan Mirel irodavezető arról számoltak be, hogy tavalyról még mindig van nagyjából tízezer személy, aki nem fizette ki teljes egészében az adóját, és azt taglalták, ez milyen hátrányokkal járhat számukra. Újabb fizetési felszólításokat is szétküldtek, mint mondták, az értesítéseknek tavaly jó hatásuk volt az adózási hajlandóságra.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...