Városszerte nehéz a közlekedés
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:48:20

Az elmúlt hét végén jelentősen megnövekedett a forgalom a bevásárlóközpontok és az élelmiszerpiacok környékén a karácsonyi vásárlási láznak köszönhetően. Ugyanakkor a határátkelőhelyeken is tovább kellett várakozni a határátlépési rutinellenőrzéshez.

 

Az Auchan bevásárló központnál szinte minden parkolóhely foglalt volt, még a Praktiker előtti részen is

Szatmárnémeti, annak ellenére, hogy nem tartozik a nagyvárosok közé, az elmúlt napok során igencsak próbára tette a gépjárművezetők türelmét és tudását. A rendőrök fokozott figyelmet kérnek az autósoktól, ugyanis jelentősen romlanak a látási- és útviszonyok, ami a forgalom lassulásához vezet. Az adventi időszakban, főként hétvégenként jelentősen megnő a gépjárműforgalom az utakon, Szatmárnémetiben sem történt ez másként, hiszen az elmúlt hét végén a bevásárlóközpontok parkolói zsúfolásig teltek, az élelmiszerpiacok körül szinte lépésben lehetett haladni. Szombaton és vasárnap is nagy volt a forgalom az Auchan és a Kaufland bevásárlóközpontoknál, ahol a parkolókban elég nehezen lehetett üres helyet találni. Az üzletekben a vásárlók zsúfolt bevásárlókocsikkal közeledtek a többórás vásárlást követően a pénztárakhoz, ahol nem kellett túl sokat várakozni, mivel az üzletvezetők felkészültek a vásárlói rohamra.

Az ócskasor környékén is megnövekedett a forgalom tegnap délelőtt

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén volt a legnagyobb gond a közlekedésben, itt napok óta bedugul a forgalom, nagyfokú türelemre és figyelemre van szükségük a sofőröknek. A boltokban, piacokon a szaloncukor, a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagok és az ajándékok iránt volt nagy a kereslet.

 

Balesetveszély

 

Az elmúlt napokban igencsak szokványos élethelyzet volt a koccanásos balesetek látványa a megyeközpontban. Többször is fennakadást okoztak azok a balesetben érintett személyek, akik nem tudtak megegyezni a baleset körülményeit illetően. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az elkövetkező napokban szintén megnövekedett forgalomra kell számítani, ezért fokozott figyelmet kérnek mind a járművezetőktől, mind a gyalogosoktól.

 

Sor a határátkelőnél

 

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén gyalogosan is nehézkes volt a közlekedés

Az elmúlt hétvégén a petei határátkelőnél is várakozniuk kellett mindazoknak, akik az országba akartak bejutni, mivel jelentősen megnövekedett a határforgalom. Annak ellenére, hogy a határrendészek felkészültek a megnövekedett forgalomra, s több sávot megnyitottak, így is több tíz percet kellett várni arra, míg átjöhettek az országhatáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...