Városszerte nehéz a közlekedés
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:48:20

Az elmúlt hét végén jelentősen megnövekedett a forgalom a bevásárlóközpontok és az élelmiszerpiacok környékén a karácsonyi vásárlási láznak köszönhetően. Ugyanakkor a határátkelőhelyeken is tovább kellett várakozni a határátlépési rutinellenőrzéshez.

 

Az Auchan bevásárló központnál szinte minden parkolóhely foglalt volt, még a Praktiker előtti részen is

Szatmárnémeti, annak ellenére, hogy nem tartozik a nagyvárosok közé, az elmúlt napok során igencsak próbára tette a gépjárművezetők türelmét és tudását. A rendőrök fokozott figyelmet kérnek az autósoktól, ugyanis jelentősen romlanak a látási- és útviszonyok, ami a forgalom lassulásához vezet. Az adventi időszakban, főként hétvégenként jelentősen megnő a gépjárműforgalom az utakon, Szatmárnémetiben sem történt ez másként, hiszen az elmúlt hét végén a bevásárlóközpontok parkolói zsúfolásig teltek, az élelmiszerpiacok körül szinte lépésben lehetett haladni. Szombaton és vasárnap is nagy volt a forgalom az Auchan és a Kaufland bevásárlóközpontoknál, ahol a parkolókban elég nehezen lehetett üres helyet találni. Az üzletekben a vásárlók zsúfolt bevásárlókocsikkal közeledtek a többórás vásárlást követően a pénztárakhoz, ahol nem kellett túl sokat várakozni, mivel az üzletvezetők felkészültek a vásárlói rohamra.

Az ócskasor környékén is megnövekedett a forgalom tegnap délelőtt

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén volt a legnagyobb gond a közlekedésben, itt napok óta bedugul a forgalom, nagyfokú türelemre és figyelemre van szükségük a sofőröknek. A boltokban, piacokon a szaloncukor, a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagok és az ajándékok iránt volt nagy a kereslet.

 

Balesetveszély

 

Az elmúlt napokban igencsak szokványos élethelyzet volt a koccanásos balesetek látványa a megyeközpontban. Többször is fennakadást okoztak azok a balesetben érintett személyek, akik nem tudtak megegyezni a baleset körülményeit illetően. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az elkövetkező napokban szintén megnövekedett forgalomra kell számítani, ezért fokozott figyelmet kérnek mind a járművezetőktől, mind a gyalogosoktól.

 

Sor a határátkelőnél

 

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén gyalogosan is nehézkes volt a közlekedés

Az elmúlt hétvégén a petei határátkelőnél is várakozniuk kellett mindazoknak, akik az országba akartak bejutni, mivel jelentősen megnövekedett a határforgalom. Annak ellenére, hogy a határrendészek felkészültek a megnövekedett forgalomra, s több sávot megnyitottak, így is több tíz percet kellett várni arra, míg átjöhettek az országhatáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 13:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 17:00
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...