Városszerte nehéz a közlekedés
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:48:20

Az elmúlt hét végén jelentősen megnövekedett a forgalom a bevásárlóközpontok és az élelmiszerpiacok környékén a karácsonyi vásárlási láznak köszönhetően. Ugyanakkor a határátkelőhelyeken is tovább kellett várakozni a határátlépési rutinellenőrzéshez.

 

Az Auchan bevásárló központnál szinte minden parkolóhely foglalt volt, még a Praktiker előtti részen is

Szatmárnémeti, annak ellenére, hogy nem tartozik a nagyvárosok közé, az elmúlt napok során igencsak próbára tette a gépjárművezetők türelmét és tudását. A rendőrök fokozott figyelmet kérnek az autósoktól, ugyanis jelentősen romlanak a látási- és útviszonyok, ami a forgalom lassulásához vezet. Az adventi időszakban, főként hétvégenként jelentősen megnő a gépjárműforgalom az utakon, Szatmárnémetiben sem történt ez másként, hiszen az elmúlt hét végén a bevásárlóközpontok parkolói zsúfolásig teltek, az élelmiszerpiacok körül szinte lépésben lehetett haladni. Szombaton és vasárnap is nagy volt a forgalom az Auchan és a Kaufland bevásárlóközpontoknál, ahol a parkolókban elég nehezen lehetett üres helyet találni. Az üzletekben a vásárlók zsúfolt bevásárlókocsikkal közeledtek a többórás vásárlást követően a pénztárakhoz, ahol nem kellett túl sokat várakozni, mivel az üzletvezetők felkészültek a vásárlói rohamra.

Az ócskasor környékén is megnövekedett a forgalom tegnap délelőtt

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén volt a legnagyobb gond a közlekedésben, itt napok óta bedugul a forgalom, nagyfokú türelemre és figyelemre van szükségük a sofőröknek. A boltokban, piacokon a szaloncukor, a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagok és az ajándékok iránt volt nagy a kereslet.

 

Balesetveszély

 

Az elmúlt napokban igencsak szokványos élethelyzet volt a koccanásos balesetek látványa a megyeközpontban. Többször is fennakadást okoztak azok a balesetben érintett személyek, akik nem tudtak megegyezni a baleset körülményeit illetően. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az elkövetkező napokban szintén megnövekedett forgalomra kell számítani, ezért fokozott figyelmet kérnek mind a járművezetőktől, mind a gyalogosoktól.

 

Sor a határátkelőnél

 

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén gyalogosan is nehézkes volt a közlekedés

Az elmúlt hétvégén a petei határátkelőnél is várakozniuk kellett mindazoknak, akik az országba akartak bejutni, mivel jelentősen megnövekedett a határforgalom. Annak ellenére, hogy a határrendészek felkészültek a megnövekedett forgalomra, s több sávot megnyitottak, így is több tíz percet kellett várni arra, míg átjöhettek az országhatáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...