Városszerte nehéz a közlekedés
Utoljára módositva: 2013-12-23 09:48:20

Az elmúlt hét végén jelentősen megnövekedett a forgalom a bevásárlóközpontok és az élelmiszerpiacok környékén a karácsonyi vásárlási láznak köszönhetően. Ugyanakkor a határátkelőhelyeken is tovább kellett várakozni a határátlépési rutinellenőrzéshez.

 

Az Auchan bevásárló központnál szinte minden parkolóhely foglalt volt, még a Praktiker előtti részen is

Szatmárnémeti, annak ellenére, hogy nem tartozik a nagyvárosok közé, az elmúlt napok során igencsak próbára tette a gépjárművezetők türelmét és tudását. A rendőrök fokozott figyelmet kérnek az autósoktól, ugyanis jelentősen romlanak a látási- és útviszonyok, ami a forgalom lassulásához vezet. Az adventi időszakban, főként hétvégenként jelentősen megnő a gépjárműforgalom az utakon, Szatmárnémetiben sem történt ez másként, hiszen az elmúlt hét végén a bevásárlóközpontok parkolói zsúfolásig teltek, az élelmiszerpiacok körül szinte lépésben lehetett haladni. Szombaton és vasárnap is nagy volt a forgalom az Auchan és a Kaufland bevásárlóközpontoknál, ahol a parkolókban elég nehezen lehetett üres helyet találni. Az üzletekben a vásárlók zsúfolt bevásárlókocsikkal közeledtek a többórás vásárlást követően a pénztárakhoz, ahol nem kellett túl sokat várakozni, mivel az üzletvezetők felkészültek a vásárlói rohamra.

Az ócskasor környékén is megnövekedett a forgalom tegnap délelőtt

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén volt a legnagyobb gond a közlekedésben, itt napok óta bedugul a forgalom, nagyfokú türelemre és figyelemre van szükségük a sofőröknek. A boltokban, piacokon a szaloncukor, a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagok és az ajándékok iránt volt nagy a kereslet.

 

Balesetveszély

 

Az elmúlt napokban igencsak szokványos élethelyzet volt a koccanásos balesetek látványa a megyeközpontban. Többször is fennakadást okoztak azok a balesetben érintett személyek, akik nem tudtak megegyezni a baleset körülményeit illetően. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az elkövetkező napokban szintén megnövekedett forgalomra kell számítani, ezért fokozott figyelmet kérnek mind a járművezetőktől, mind a gyalogosoktól.

 

Sor a határátkelőnél

 

Az 1-es számú élelmiszerpiac környékén gyalogosan is nehézkes volt a közlekedés

Az elmúlt hétvégén a petei határátkelőnél is várakozniuk kellett mindazoknak, akik az országba akartak bejutni, mivel jelentősen megnövekedett a határforgalom. Annak ellenére, hogy a határrendészek felkészültek a megnövekedett forgalomra, s több sávot megnyitottak, így is több tíz percet kellett várni arra, míg átjöhettek az országhatáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...