Vasárnapi iskola Avasújvárosban
Utoljára módositva: 2014-07-06 17:31:15

Tanévzáró kirándulást szerveztek a muzsdalyi tó mellé az avasújvárosi vasárnapi iskolásoknak, s közös programokkal köszöntötték a vakációt.

A muzsdalyi tó körül több mint nyolcvan avasújvárosi gyerek vett részt a vasárnapi iskola évzáróján

2008-tól működik a vasárnapi iskola az Avasújvárosi Református Egyházközségben, Kocsis Tünde vezetésével. Ez abból áll, hogy amíg a szülők a vasárnapi templomi istentiszteleten vannak, addig a gyerekek számára a gyülekezeti teremben Kocsis Tünde egy vallásórás foglalkozást tart. Az együttlét egy bibliai ige felolvasásával kezdődik, amit megbeszélnek, majd az igéhez kapcsolódóan egy játékot rögtönöznek. Ez a foglalkozás segít abban, hogy a szülők zavartalanul üljék végig az istentiszteletet, a gyerekek miatt ne kényszerüljenek otthonmaradásra, a gyerekek pedig énekeket, imádságokat tanulnak, így hasznosan töltik az időt. Készítenek képeslapokat, rajzokat és egyéb kézműves munkákat. Mikuláskor együtt várják a Mikulást, karácsonykor a Jézuskát, anyák napjára és más egyházi ünnepekre műsorral készülnek. Ötödik osztálytól a gyerekek már részt vesznek a templomi istentiszteleten, ettől kezdve a lelkipásztor foglalkozik velük a konfirmációra való felkészülésben.

A tábortűz előkészítésében a felnőttek is segítettek

Kirándulás

Hagyománnyá vált, hogy az iskolai tanévzárás után a vasárnapi iskolások is vakációra mennek, hiszen nyáron több gyerek megy nyaralni, kirándulni. A vasárnapi iskola tanévzárója abból áll, hogy a gyerekek a faluközpontban gyülekeznek, hoznak magukkal uzsonnát, és gyalog mennek a muzsdalyi tóhoz, és mint bármilyen kiránduláson, pihennek, sétálnak, játszanak. A péntek délután megrendezett idei évzáróra nagyon sok szülő is elment, a gyerekekkel ők is körbejárták a tavat. Több mint nyolcvan gyerek volt jelen, már a séta közben énekelték a vasárnapi iskolában tanult énekeket (az éneklést később a tábortűznél is folytatták). Kisebb és nagyobb csoportokban népi játékokat játszottak, volt kötélhúzás és más versenyek. A tábortűz előkészítésében és meggyújtásában a szülők és a presbiterek is segítettek, a kirándulók este tizenegy órakor indultak haza.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...