Vasárnapi iskola Avasújvárosban
Utoljára módositva: 2014-07-06 17:31:15

Tanévzáró kirándulást szerveztek a muzsdalyi tó mellé az avasújvárosi vasárnapi iskolásoknak, s közös programokkal köszöntötték a vakációt.

A muzsdalyi tó körül több mint nyolcvan avasújvárosi gyerek vett részt a vasárnapi iskola évzáróján

2008-tól működik a vasárnapi iskola az Avasújvárosi Református Egyházközségben, Kocsis Tünde vezetésével. Ez abból áll, hogy amíg a szülők a vasárnapi templomi istentiszteleten vannak, addig a gyerekek számára a gyülekezeti teremben Kocsis Tünde egy vallásórás foglalkozást tart. Az együttlét egy bibliai ige felolvasásával kezdődik, amit megbeszélnek, majd az igéhez kapcsolódóan egy játékot rögtönöznek. Ez a foglalkozás segít abban, hogy a szülők zavartalanul üljék végig az istentiszteletet, a gyerekek miatt ne kényszerüljenek otthonmaradásra, a gyerekek pedig énekeket, imádságokat tanulnak, így hasznosan töltik az időt. Készítenek képeslapokat, rajzokat és egyéb kézműves munkákat. Mikuláskor együtt várják a Mikulást, karácsonykor a Jézuskát, anyák napjára és más egyházi ünnepekre műsorral készülnek. Ötödik osztálytól a gyerekek már részt vesznek a templomi istentiszteleten, ettől kezdve a lelkipásztor foglalkozik velük a konfirmációra való felkészülésben.

A tábortűz előkészítésében a felnőttek is segítettek

Kirándulás

Hagyománnyá vált, hogy az iskolai tanévzárás után a vasárnapi iskolások is vakációra mennek, hiszen nyáron több gyerek megy nyaralni, kirándulni. A vasárnapi iskola tanévzárója abból áll, hogy a gyerekek a faluközpontban gyülekeznek, hoznak magukkal uzsonnát, és gyalog mennek a muzsdalyi tóhoz, és mint bármilyen kiránduláson, pihennek, sétálnak, játszanak. A péntek délután megrendezett idei évzáróra nagyon sok szülő is elment, a gyerekekkel ők is körbejárták a tavat. Több mint nyolcvan gyerek volt jelen, már a séta közben énekelték a vasárnapi iskolában tanult énekeket (az éneklést később a tábortűznél is folytatták). Kisebb és nagyobb csoportokban népi játékokat játszottak, volt kötélhúzás és más versenyek. A tábortűz előkészítésében és meggyújtásában a szülők és a presbiterek is segítettek, a kirándulók este tizenegy órakor indultak haza.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...