Vasárnaptól Románia a Demokráciák Közösségének elnöke
Utoljára módositva: 2019-09-17 12:03:04

A Demokráciák Közössége nemzetközi szervezet elnökségét vette át vasárnaptól Románia.

 

A külügyminisztérium arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a demokrácia értékeit védelmező szervezet, a Demokráciák Közössége élére kerülni annak elismerését jelenti, hogy Románia tiszteletben tartja ezeket az értékeket és stabil demokratikus rendszerként tekintenek rá. Az elnöki mandátum két évre szól, és ez a tisztség megerősítheti Románia hitelét, javítani fogja nemzetközi megítélését – derül ki a közleményből.

 

Az elnöki tisztséget betöltő országnak – a már futó projektek mellett – lehetősége van új célok kitűzésére is. A külügyi tájékoztatás értelmében Románia kiemelt figyelmet fog szentelni a fiatalok részvételének a demokratikus döntési folyamatokban, valamint a fenntartható fejlődésnek, amely az eljövendő nemzedékek életminőségét növeli.

 

Románia hivatalosan a szeptember 26-ára tervezett ceremónián veszi át az elnöki tisztséget az ENSZ New York-i székhelyén. Ramona Mănescu külügyminiszter lengyel hivatali kollégájától, Jacek Czaputowicztól veszi át a megbízatást.

 

Románia azon 106 ENSZ-tagország egyike, amely aláírta a Varsói Szerződést, a Demokráciák Közösségének alapító dokumentumát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...