Vb-re vagy Eb-re mehetne
Utoljára módositva: 2018-04-10 11:01:14

A bajnoki cím mellé vb- vagy Eb-részvételi jogot szerzett a szatmári sakkozó, viszont a nevelő klub kell előteremtse a részvételi költségeket.

Bajnoki címet, és ezzel együtt világbajnoksági vagy Európa-bajnoksági részvételt szerzett a Szatmárnémeti Voința SK sakkozója, Darius Torok-Brăndușan.

A Vâlcea megyei Călimănești-Căciulata üdülőtelepülésen rendezett gyerek-, junior és ifjúsági korosztályos bajnokságon 601 sakkozó ült asztalhoz az elmúlt másfél héten, a 8 éves fiúk klasszikus sakkversenyében pedig a FIDE-mester Ciprian Sorin Muntean edző tanítványa legyőzhetetlen volt. Kilenc partiból nyolcat nyert meg neves bukaresti és iași-i egyesületek sakkozóival szemben: Cosmin Ștefan Iacob, Alexandru Constantin Podarică, Mihai Octavian Călin, Rareș Adrian Asavinei, Tudor Mihai Cruceru–Uceanu és Tudor Gabriel Dănila volt a legyőzöttek között, de a későbbi ezüstérmes, Păunescu Ștefan Vlad (Bukaresti CSM) és bronzérmes Ivăncescu Bogdan Andrei (Bukaresti CSM) sem tudott nyerni a szatmári ellen. Egyetlen partin remizett, a nyolcadik fordulóban Tudor Ștefan Nicával, de az így gyűjtött 8,5 pont kétséget sem hagyott, hogy a mezőny legjobbja volt.

A győzelmének köszönhetően Darius Romániát képviselheti az augusztus 19–30-i rigai junior Eb-n, vagy a spanyolországi Santiago de Compostelában november 3–16-án sorra kerülő junior vb-n. Viszont a Román Sakk-szövetség nem nyújt támogatást ebben, a nevelő klub kell előteremtse a részvételhez szükséges költségeket, így a büdzsé függvényében választás elé állították őket. „A következő napokban a klub vezetői fogják eldönteni, hogy az anyagi lehetőségek mely versenyen való részvételt teszik lehetővé” — írta közleményében Ciprian Sorin Muntean.

Darius ugyanakkor szerzett egy bronzérmet is a feladatmegoldó-versenyben, míg a rapid sakkban a negyedik helyen zárt.

A Voința SK másik sakkozója, az első nagy versenyén részt vevő Mina Andrei Mareșanu a 12 éves fiúk között 4,5 pontot szerzett a klasszikus sakkban és a rapid sakkban, a blitz-versenyben pedig 5 pontot gyűjtött.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...