Vb-re vagy Eb-re mehetne
Utoljára módositva: 2018-04-10 11:01:14

A bajnoki cím mellé vb- vagy Eb-részvételi jogot szerzett a szatmári sakkozó, viszont a nevelő klub kell előteremtse a részvételi költségeket.

Bajnoki címet, és ezzel együtt világbajnoksági vagy Európa-bajnoksági részvételt szerzett a Szatmárnémeti Voința SK sakkozója, Darius Torok-Brăndușan.

A Vâlcea megyei Călimănești-Căciulata üdülőtelepülésen rendezett gyerek-, junior és ifjúsági korosztályos bajnokságon 601 sakkozó ült asztalhoz az elmúlt másfél héten, a 8 éves fiúk klasszikus sakkversenyében pedig a FIDE-mester Ciprian Sorin Muntean edző tanítványa legyőzhetetlen volt. Kilenc partiból nyolcat nyert meg neves bukaresti és iași-i egyesületek sakkozóival szemben: Cosmin Ștefan Iacob, Alexandru Constantin Podarică, Mihai Octavian Călin, Rareș Adrian Asavinei, Tudor Mihai Cruceru–Uceanu és Tudor Gabriel Dănila volt a legyőzöttek között, de a későbbi ezüstérmes, Păunescu Ștefan Vlad (Bukaresti CSM) és bronzérmes Ivăncescu Bogdan Andrei (Bukaresti CSM) sem tudott nyerni a szatmári ellen. Egyetlen partin remizett, a nyolcadik fordulóban Tudor Ștefan Nicával, de az így gyűjtött 8,5 pont kétséget sem hagyott, hogy a mezőny legjobbja volt.

A győzelmének köszönhetően Darius Romániát képviselheti az augusztus 19–30-i rigai junior Eb-n, vagy a spanyolországi Santiago de Compostelában november 3–16-án sorra kerülő junior vb-n. Viszont a Román Sakk-szövetség nem nyújt támogatást ebben, a nevelő klub kell előteremtse a részvételhez szükséges költségeket, így a büdzsé függvényében választás elé állították őket. „A következő napokban a klub vezetői fogják eldönteni, hogy az anyagi lehetőségek mely versenyen való részvételt teszik lehetővé” — írta közleményében Ciprian Sorin Muntean.

Darius ugyanakkor szerzett egy bronzérmet is a feladatmegoldó-versenyben, míg a rapid sakkban a negyedik helyen zárt.

A Voința SK másik sakkozója, az első nagy versenyén részt vevő Mina Andrei Mareșanu a 12 éves fiúk között 4,5 pontot szerzett a klasszikus sakkban és a rapid sakkban, a blitz-versenyben pedig 5 pontot gyűjtött.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...