Vége a kedvezményes időszaknak
Utoljára módositva: 2014-04-01 08:52:53

Hétfőn volt az utolsó nap, amikor még tíz százalékkal kevesebb évi adót fizethettek be a szatmárnémeti ingatlan- és gépkocsi-tulajdonosok. 42 ezer adózóból 20 ezren éltek a lehetőséggel.

 

Ebédszünet nélküli ügyfélfogadás van az adóhivatalban az első negyedévben

Gyakorlatilag sorban állás nélkül lehetett befizetni tegnap, az adójóváírási időszak utolsó napján az ingatlan- és gépjárműadókat Szatmárnémetiben, egyszerre öt embernél többnek nem kellett várakoznia. Egyedüli fennakadást az jelentette, ha lefagyott a kártyás befizetést kezelő országos rendszer, tájékoztatta lapunkat Dan Mirel osztályvezető, ám a rendszerhiba sajnos nem csak a tegnapi napra volt jellemző, előfordult ez már korábban is, és elő is fog. Ám ahogyan a meghibásodásért sem a szatmárnémeti hivatalban dolgozók a felelősek, úgy helyrehozni sem tudják helyben a hibát. A rendszerhibák ellenére sem kellett tíz percnél többet várakozni tegnap, hat ügyfélablak volt nyitva délután háromig, három és öt óra között pedig öt pénztárosnál lehetett befizetéseket eszközölni.

 

Hatvanmilliós bevétel

 

A szatmárnémeti lakosok negyvenhét százaléka fizette ki lakás célú ingatlanja után az adót, a telek- és gépkocsi-tulajdonosoknak pedig 35-35 százaléka adózott eddig. A számok megegyeznek a tavalyi adatokkal, tájékoztatott Mirel, az egyre rosszabb anyagi helyzetben lévő magánszemélyek ugyanolyan lelkiismeretesek, ha adófizetésről van szó, mint 2013-ban voltak. A befizetési hajlandóságot ösztönzi természetesen a tízszázalékos kedvezmény is, vélte Mirel.

Eddig összesen hatvanmillió lej, helyi adókból származó bevétele van a városkasszának, az adóbevételek valamivel több mint felét a tanügyre költi a város, pedagógusi fizetésekre, épületkarbantartásra és -fenntartásra, illetve fejlesztésekre egyaránt. A bevételek kisebbik felének elköltéséről a polgármester rendelkezhet, ha elképzelését a tanácsosok is megszavazzák.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...