Vége a kedvezményes időszaknak
Utoljára módositva: 2014-04-01 08:52:53

Hétfőn volt az utolsó nap, amikor még tíz százalékkal kevesebb évi adót fizethettek be a szatmárnémeti ingatlan- és gépkocsi-tulajdonosok. 42 ezer adózóból 20 ezren éltek a lehetőséggel.

 

Ebédszünet nélküli ügyfélfogadás van az adóhivatalban az első negyedévben

Gyakorlatilag sorban állás nélkül lehetett befizetni tegnap, az adójóváírási időszak utolsó napján az ingatlan- és gépjárműadókat Szatmárnémetiben, egyszerre öt embernél többnek nem kellett várakoznia. Egyedüli fennakadást az jelentette, ha lefagyott a kártyás befizetést kezelő országos rendszer, tájékoztatta lapunkat Dan Mirel osztályvezető, ám a rendszerhiba sajnos nem csak a tegnapi napra volt jellemző, előfordult ez már korábban is, és elő is fog. Ám ahogyan a meghibásodásért sem a szatmárnémeti hivatalban dolgozók a felelősek, úgy helyrehozni sem tudják helyben a hibát. A rendszerhibák ellenére sem kellett tíz percnél többet várakozni tegnap, hat ügyfélablak volt nyitva délután háromig, három és öt óra között pedig öt pénztárosnál lehetett befizetéseket eszközölni.

 

Hatvanmilliós bevétel

 

A szatmárnémeti lakosok negyvenhét százaléka fizette ki lakás célú ingatlanja után az adót, a telek- és gépkocsi-tulajdonosoknak pedig 35-35 százaléka adózott eddig. A számok megegyeznek a tavalyi adatokkal, tájékoztatott Mirel, az egyre rosszabb anyagi helyzetben lévő magánszemélyek ugyanolyan lelkiismeretesek, ha adófizetésről van szó, mint 2013-ban voltak. A befizetési hajlandóságot ösztönzi természetesen a tízszázalékos kedvezmény is, vélte Mirel.

Eddig összesen hatvanmillió lej, helyi adókból származó bevétele van a városkasszának, az adóbevételek valamivel több mint felét a tanügyre költi a város, pedagógusi fizetésekre, épületkarbantartásra és -fenntartásra, illetve fejlesztésekre egyaránt. A bevételek kisebbik felének elköltéséről a polgármester rendelkezhet, ha elképzelését a tanácsosok is megszavazzák.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...