Vége a kedvezményes időszaknak
Utoljára módositva: 2014-04-01 08:52:53

Hétfőn volt az utolsó nap, amikor még tíz százalékkal kevesebb évi adót fizethettek be a szatmárnémeti ingatlan- és gépkocsi-tulajdonosok. 42 ezer adózóból 20 ezren éltek a lehetőséggel.

 

Ebédszünet nélküli ügyfélfogadás van az adóhivatalban az első negyedévben

Gyakorlatilag sorban állás nélkül lehetett befizetni tegnap, az adójóváírási időszak utolsó napján az ingatlan- és gépjárműadókat Szatmárnémetiben, egyszerre öt embernél többnek nem kellett várakoznia. Egyedüli fennakadást az jelentette, ha lefagyott a kártyás befizetést kezelő országos rendszer, tájékoztatta lapunkat Dan Mirel osztályvezető, ám a rendszerhiba sajnos nem csak a tegnapi napra volt jellemző, előfordult ez már korábban is, és elő is fog. Ám ahogyan a meghibásodásért sem a szatmárnémeti hivatalban dolgozók a felelősek, úgy helyrehozni sem tudják helyben a hibát. A rendszerhibák ellenére sem kellett tíz percnél többet várakozni tegnap, hat ügyfélablak volt nyitva délután háromig, három és öt óra között pedig öt pénztárosnál lehetett befizetéseket eszközölni.

 

Hatvanmilliós bevétel

 

A szatmárnémeti lakosok negyvenhét százaléka fizette ki lakás célú ingatlanja után az adót, a telek- és gépkocsi-tulajdonosoknak pedig 35-35 százaléka adózott eddig. A számok megegyeznek a tavalyi adatokkal, tájékoztatott Mirel, az egyre rosszabb anyagi helyzetben lévő magánszemélyek ugyanolyan lelkiismeretesek, ha adófizetésről van szó, mint 2013-ban voltak. A befizetési hajlandóságot ösztönzi természetesen a tízszázalékos kedvezmény is, vélte Mirel.

Eddig összesen hatvanmillió lej, helyi adókból származó bevétele van a városkasszának, az adóbevételek valamivel több mint felét a tanügyre költi a város, pedagógusi fizetésekre, épületkarbantartásra és -fenntartásra, illetve fejlesztésekre egyaránt. A bevételek kisebbik felének elköltéséről a polgármester rendelkezhet, ha elképzelését a tanácsosok is megszavazzák.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...