Vége a kedvezményes időszaknak
Utoljára módositva: 2014-04-01 08:52:53

Hétfőn volt az utolsó nap, amikor még tíz százalékkal kevesebb évi adót fizethettek be a szatmárnémeti ingatlan- és gépkocsi-tulajdonosok. 42 ezer adózóból 20 ezren éltek a lehetőséggel.

 

Ebédszünet nélküli ügyfélfogadás van az adóhivatalban az első negyedévben

Gyakorlatilag sorban állás nélkül lehetett befizetni tegnap, az adójóváírási időszak utolsó napján az ingatlan- és gépjárműadókat Szatmárnémetiben, egyszerre öt embernél többnek nem kellett várakoznia. Egyedüli fennakadást az jelentette, ha lefagyott a kártyás befizetést kezelő országos rendszer, tájékoztatta lapunkat Dan Mirel osztályvezető, ám a rendszerhiba sajnos nem csak a tegnapi napra volt jellemző, előfordult ez már korábban is, és elő is fog. Ám ahogyan a meghibásodásért sem a szatmárnémeti hivatalban dolgozók a felelősek, úgy helyrehozni sem tudják helyben a hibát. A rendszerhibák ellenére sem kellett tíz percnél többet várakozni tegnap, hat ügyfélablak volt nyitva délután háromig, három és öt óra között pedig öt pénztárosnál lehetett befizetéseket eszközölni.

 

Hatvanmilliós bevétel

 

A szatmárnémeti lakosok negyvenhét százaléka fizette ki lakás célú ingatlanja után az adót, a telek- és gépkocsi-tulajdonosoknak pedig 35-35 százaléka adózott eddig. A számok megegyeznek a tavalyi adatokkal, tájékoztatott Mirel, az egyre rosszabb anyagi helyzetben lévő magánszemélyek ugyanolyan lelkiismeretesek, ha adófizetésről van szó, mint 2013-ban voltak. A befizetési hajlandóságot ösztönzi természetesen a tízszázalékos kedvezmény is, vélte Mirel.

Eddig összesen hatvanmillió lej, helyi adókból származó bevétele van a városkasszának, az adóbevételek valamivel több mint felét a tanügyre költi a város, pedagógusi fizetésekre, épületkarbantartásra és -fenntartásra, illetve fejlesztésekre egyaránt. A bevételek kisebbik felének elköltéséről a polgármester rendelkezhet, ha elképzelését a tanácsosok is megszavazzák.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...