Vége a politikusvándorlásnak
Utoljára módositva: 2014-10-21 10:11:56

A Dan Diaconescu-féle párt (PP-DD) szinte teljesen felszívódott. Közel 140 vezető — polgármesterek, alpolgármesterek és tanácsosok — váltott pártot megyénkben az elmúlt hat hét során.

 

Véget ért a show — szétszéledtek Dan Diaconescu szatmári hívei

 

Lezárult a politikai migrációt lehetővé tevő jogszabályban megadott határidő, így lejárt az az időszak, mely alatt úgy válthattak pártot a választott vezetők, hogy megtarthatták mandátumukat. Szatmár megyében közel 140-en igazoltak át más politikai alakulatba, mint amelynek színeiben tisztséghez jutottak. A vándorlási láz a magyar szervezeteket csak kis mértékben érintette. Amint az várható volt, a pártváltók túlnyomó többsége a kormányon levő alakulatok felé orientálódott: 43 fővel bővült a Szociáldemokrata Párt (PSD), és 77-en igazoltak át a Călin Popesu Tăriceanu által nyár végén alapított Liberális Reformok Pártjába (PLR). Mint ismeretes, az új, magát liberálisként meghatározó formáció túlnyomó többségében a Nemzeti Liberális Párt (PNL) azon tagjaiból verbuválódott, akik nem értettek egyet azzal, hogy a PNL év elején kilépett a kormányból. Ahhoz, hogy megyénkben a frissen létrehozott alakulat látszólag ennyire sikeres volt, bizonyára nagyban hozzájárult az, hogy a pártot helyi szinten a PNL volt vezetői, Ovidiu Silaghi megyei elnök, valamint sógora, Adrian Ștef, a megyei önkormányzat elnöke szervezték. A PSD zsákmánya 2 polgármester (Krasznaterebes – PDL, Homoród – PDL), 4 alpolgármester (Ákos – PP-DD, Homoród – PDL, Szokond – PNL, Remetemező – PDL) és 37 tanácsos volt, utóbbiak között nagyjából azonos arányban vannak a PP-DD és a PDL volt képviselői, és van néhány egykori PNL-s is. A PLR-nek sikerült elcsábítania 5 polgármestert (Bogdánd – PNL, Érkávás – PP-DD, Borválaszút — PNL, Szamosdob — PNL, Tartolc – PNL), 8 alpolgármestert és 64 tanácsost, zömében volt PNL-seket (49 személy), illetve nagyjából fele-fele arányban egykori PDL-s és PP-DD-s képviselőket.

 

Vége a PP-DD-nek Szatmáron

 

Ezzel a Dan Diaconescu bulvártévé tulajdonos, műsorvezető pártjának szatmári szinten lényegében befellegzett, hisz azok, akik nem váltottak pártot, mint megtudtuk, függetlenként folytatják mandátumukat. A PSD-be átiratkozott volt megyei elnök lapunk érdeklődésére elmondta, elégedetlenek voltak a párttal, melynek központi vezetősége véleményük szerint nem volt képes kézben tartani az ügyeket, ezért az alakulatban elharapózott a szervezetlenség. Az ellenzéki PDL és PNL által létrehozott Keresztény-liberális Szövetség (ACL) vezetői korábban úgy kommentálták a történteket, hogy számukra a változások alapjában véve kedvezőek, hisz lényegében megtisztult az alakulat, elcsábítani ugyanis kizárólag az árulásra hajlamosakat lehet, akikkel a későbbiekben valószínűleg nekik is meggyűlt volna a bajuk.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...