Vége a száguldozásnak (?)
Utoljára módositva: 2018-06-13 18:30:39

Bemutatták a szatmári gyorshajtók új „rémálmát” — a radarpisztoly már 1200 méterről beméri a sietős járművet és a sofőr arcjegyeit is rögzíti.

Igazi sebességvadász eszközzel bővült a Szatmár megyei közlekedésrendészet felszereltsége, s az ultramodern LTI 20/20 TruCam lézeres radarpisztolyt jóval nehezebb lesz „átverni”, mint az eddigi mérőeszközöket. Már csak azért is, mert a videofelvételeket és részletes, HD minőségű fotókat készítő pisztoly már 1200 méterről is be tudja mérni a gyorshajtókat, rögzítve (és beazonosítva) a jármű típusát, rendszámát és a gépkocsivezető arcvonásait is, valamint a beépített GPS-nek köszönhetően a fotó elkészültének pontos helyét (koordinátáit). Magát a sebességmérést lézerrel végzi, alig 0,33 másodperc alatt — s ilyen rövid idő alatt a gyorshajtók szinte nem is tudnak reagálni a radarjelző detektorok figyelmeztetéseire —, a sebességet +/- 2 km/órás pontossággal állapítja meg s a maximális sebességhatár, amelyre reagálni képes a 320 km/óra. Az pedig már csak ráadás, hogy az úttestre irányítva egyszerre több járművet/motorkerékpárt is be tud mérni.

A közlekedésrendészek szerdán mutatták be a sajtónak a „kisügyest” Szatmárnémeti határában, a 19-es országúton — s több sofőr is kellemetlen meglepetésként élte meg, hogy bár az út „tisztának” tűnő, Păulean körüli szakaszán lépett a gázpedálra, a rendőrök a vetési lehajtónál leintették és szembesítették a végsebességgel.

A sebességmániásoknak nem árt észben tartani azt sem, hogy az ultramodern radarpisztollyal és régebbi típusú társaival is most már jelöletlen autókból vadásszák a gyorshajtókat a közlekedésrendészek.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...