Vége a száguldozásnak (?)
Utoljára módositva: 2018-06-13 18:30:39

Bemutatták a szatmári gyorshajtók új „rémálmát” — a radarpisztoly már 1200 méterről beméri a sietős járművet és a sofőr arcjegyeit is rögzíti.

Igazi sebességvadász eszközzel bővült a Szatmár megyei közlekedésrendészet felszereltsége, s az ultramodern LTI 20/20 TruCam lézeres radarpisztolyt jóval nehezebb lesz „átverni”, mint az eddigi mérőeszközöket. Már csak azért is, mert a videofelvételeket és részletes, HD minőségű fotókat készítő pisztoly már 1200 méterről is be tudja mérni a gyorshajtókat, rögzítve (és beazonosítva) a jármű típusát, rendszámát és a gépkocsivezető arcvonásait is, valamint a beépített GPS-nek köszönhetően a fotó elkészültének pontos helyét (koordinátáit). Magát a sebességmérést lézerrel végzi, alig 0,33 másodperc alatt — s ilyen rövid idő alatt a gyorshajtók szinte nem is tudnak reagálni a radarjelző detektorok figyelmeztetéseire —, a sebességet +/- 2 km/órás pontossággal állapítja meg s a maximális sebességhatár, amelyre reagálni képes a 320 km/óra. Az pedig már csak ráadás, hogy az úttestre irányítva egyszerre több járművet/motorkerékpárt is be tud mérni.

A közlekedésrendészek szerdán mutatták be a sajtónak a „kisügyest” Szatmárnémeti határában, a 19-es országúton — s több sofőr is kellemetlen meglepetésként élte meg, hogy bár az út „tisztának” tűnő, Păulean körüli szakaszán lépett a gázpedálra, a rendőrök a vetési lehajtónál leintették és szembesítették a végsebességgel.

A sebességmániásoknak nem árt észben tartani azt sem, hogy az ultramodern radarpisztollyal és régebbi típusú társaival is most már jelöletlen autókból vadásszák a gyorshajtókat a közlekedésrendészek.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...