Vége a száguldozásnak (?)
Utoljára módositva: 2018-06-13 18:30:39

Bemutatták a szatmári gyorshajtók új „rémálmát” — a radarpisztoly már 1200 méterről beméri a sietős járművet és a sofőr arcjegyeit is rögzíti.

Igazi sebességvadász eszközzel bővült a Szatmár megyei közlekedésrendészet felszereltsége, s az ultramodern LTI 20/20 TruCam lézeres radarpisztolyt jóval nehezebb lesz „átverni”, mint az eddigi mérőeszközöket. Már csak azért is, mert a videofelvételeket és részletes, HD minőségű fotókat készítő pisztoly már 1200 méterről is be tudja mérni a gyorshajtókat, rögzítve (és beazonosítva) a jármű típusát, rendszámát és a gépkocsivezető arcvonásait is, valamint a beépített GPS-nek köszönhetően a fotó elkészültének pontos helyét (koordinátáit). Magát a sebességmérést lézerrel végzi, alig 0,33 másodperc alatt — s ilyen rövid idő alatt a gyorshajtók szinte nem is tudnak reagálni a radarjelző detektorok figyelmeztetéseire —, a sebességet +/- 2 km/órás pontossággal állapítja meg s a maximális sebességhatár, amelyre reagálni képes a 320 km/óra. Az pedig már csak ráadás, hogy az úttestre irányítva egyszerre több járművet/motorkerékpárt is be tud mérni.

A közlekedésrendészek szerdán mutatták be a sajtónak a „kisügyest” Szatmárnémeti határában, a 19-es országúton — s több sofőr is kellemetlen meglepetésként élte meg, hogy bár az út „tisztának” tűnő, Păulean körüli szakaszán lépett a gázpedálra, a rendőrök a vetési lehajtónál leintették és szembesítették a végsebességgel.

A sebességmániásoknak nem árt észben tartani azt sem, hogy az ultramodern radarpisztollyal és régebbi típusú társaival is most már jelöletlen autókból vadásszák a gyorshajtókat a közlekedésrendészek.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...