Véget ért a nyolcadikosok felmérése
Utoljára módositva: 2019-06-21 18:46:06

A magyar nyelv és irodalom írásbelivel véget ért a nyolcadikosok idei országos felmérése. Megoldható feladatokat tartalmazott a feladatlap, rövid, tömör megoldásokat igényelt.

A Szatmár megyei nyolcadikos diákok kevéssel kilenc óra után kapták kézhez a feladatlapot, amelyik ezúttal is két nagyobb tételt tartalmazott. Pénteken a vizsgára beiratkozott 708 diákból 561-en jelentek meg a magyar vizsgán, és 60-an írták meg a német felmérőt, ott mindössze két hiányzó volt. Mint megtudtuk, a magyarból vizsgázó diákoknak egy hosszabb Gyurkovics Tibor-szövegrészlet alapján kellett hét kérdésre válaszolniuk, amelyek a szövegértést és a nyelvtani ismereteket egyaránt mérték. „A feladatok között akadt olyan is, amelyikről úgy érzem, nem volt túl jó választás: a szöveg egy bájos kutya-gazdi történetről szólt, ebből pedig egy olyan mondatot kellett elemezni, amelyik eléggé agresszív volt, és nem is igazán volt jellemző a szöveg hangulatára” — magyarázta Gál Gyöngyi. Ugyanakkor a feladatok mindegyike rövid, tömör, konkrét válaszokat kívánt.

A második tételsorban egy érdekes internetes szöveget kaptak a fiatalok, amelyikből kimondottan a szövegértésre fókuszáló feladatokat kellett megoldaniuk. „Egy 5-ösre könnyedén megoldható volt a feladatlap, de azért a tízest sem volt túl nehéz megírni. Sajnálom, hogy igazán kreatív tételek nem szerepeltek a feladatlapon” — összegzett lapunknak a magyartanár.

Az eredményeket június 25-én, kedden délig teszik közzé a vizsgaközpontoknál, és aznap 14 és 20 óra között fogadják az óvásokat. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket június 29-én, szombaton ismertetik.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...