Véget ért a Tűzijáték-akció
Utoljára módositva: 2015-01-12 17:55:32

Az Országos Rendőrfőfelügyelőség november 17-től elindította az úgynevezett Tűzijáték-akciót, melynek célja a petárdák és egyéb tűzijátékhoz használatos kellékek illegális forgalmazásának, illetve használatának megelőzése volt.

Országszerte 25 tonna pirotechnikai eszközt foglaltak le

Szatmár megyében a rendőrség Lőfegyverek, Robbanószerek és Veszélyes Anyagok Osztályának munkatársai az akció keretében több mint 54 ellenőrzést hajtottak végre a különböző piacokon és vásárokon, illetve 30 alkalommal tartottak felvilágosítást annak érdekében, hogy minél jobban tudatosítsák a lakosságban a petárdázás és a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeit. A Tűzijáték-akció keretében a szatmári rendőrség munkatársai szervezett ellenőrzési akcióik során 21 személy ellen indítottak bűnvádi eljárást a pirotechnikai eszközök forgalmazása miatt, a bírságok összértéke 7100 lej volt. Az akció keretében 10 815, I-es és II-es osztályba sorolható petárdát és 584 , II–III. osztályba sorolható pirotechnikai eszközt foglaltak le. Romániában ugyanis csak az I-es osztályba sorolt pirotechnikai eszközök (a zárt helyiségben is használható, minimális hang- és fényeffektust keltő csillagszórók, torta-tűzijátékok, mini-tűzkerekek stb.) árusítása engedélyezett, kizárólag 16 éven felüli vásárlóknak. Országos szinten, az 1750 ellenőrzés során nem kevesebb mint 25 tonnányi (5 209 325 darab) különféle kategóriájú pirotechnikai eszközt foglaltak le a hatóságok, és 65 100 lejnyi bírságot róttak ki az illegális forgalmazókra. Mindezek ellenére karácsonykor s főleg szilveszter éjjelén városszerte bőven robbantak a petárdák, de az elmúlt évekhez képest szerencsére sokkal kevesebben és sokkal könnyebb sérülésekkel kerültek a sürgősségire a petárdázás miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...