Véget ért a Tűzijáték-akció
Utoljára módositva: 2015-01-12 17:55:32

Az Országos Rendőrfőfelügyelőség november 17-től elindította az úgynevezett Tűzijáték-akciót, melynek célja a petárdák és egyéb tűzijátékhoz használatos kellékek illegális forgalmazásának, illetve használatának megelőzése volt.

Országszerte 25 tonna pirotechnikai eszközt foglaltak le

Szatmár megyében a rendőrség Lőfegyverek, Robbanószerek és Veszélyes Anyagok Osztályának munkatársai az akció keretében több mint 54 ellenőrzést hajtottak végre a különböző piacokon és vásárokon, illetve 30 alkalommal tartottak felvilágosítást annak érdekében, hogy minél jobban tudatosítsák a lakosságban a petárdázás és a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeit. A Tűzijáték-akció keretében a szatmári rendőrség munkatársai szervezett ellenőrzési akcióik során 21 személy ellen indítottak bűnvádi eljárást a pirotechnikai eszközök forgalmazása miatt, a bírságok összértéke 7100 lej volt. Az akció keretében 10 815, I-es és II-es osztályba sorolható petárdát és 584 , II–III. osztályba sorolható pirotechnikai eszközt foglaltak le. Romániában ugyanis csak az I-es osztályba sorolt pirotechnikai eszközök (a zárt helyiségben is használható, minimális hang- és fényeffektust keltő csillagszórók, torta-tűzijátékok, mini-tűzkerekek stb.) árusítása engedélyezett, kizárólag 16 éven felüli vásárlóknak. Országos szinten, az 1750 ellenőrzés során nem kevesebb mint 25 tonnányi (5 209 325 darab) különféle kategóriájú pirotechnikai eszközt foglaltak le a hatóságok, és 65 100 lejnyi bírságot róttak ki az illegális forgalmazókra. Mindezek ellenére karácsonykor s főleg szilveszter éjjelén városszerte bőven robbantak a petárdák, de az elmúlt évekhez képest szerencsére sokkal kevesebben és sokkal könnyebb sérülésekkel kerültek a sürgősségire a petárdázás miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...