Végre felújítják a Kaplonyi utat
Utoljára módositva: 2018-12-15 12:20:44

Négy útszakasz, összesen 17 kilométer teljes felújításáról szóló kivitelezési szerződést ír alá a megyei tanács, köztük olyanokét is, amelyeken 15 éve nem történt „egy kapavágás” sem.

Míg november közepén a megyei tanács vezetősége egymást követő napokon keresztül egy-egy, a közúti infrastruktúrát érintő, örömteljes esemény részese volt, azaz mindennap aláírtak egy útfelújítási szerződést, most „négyet egy csapásra” alapon zajlottak az események, s egy délelőtt leforgása alatt, zsinórban látta el kézjegyével Pataki Csaba tanácselnök és a kivitelezők azokat az okmányokat, amelyek „nyomán” 17 kilométernyi útszakasz újul meg alapjaitól a megye négy különböző vidékén a második Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében.

Hosszú évek után véget érnek majd a terepraliszerű szlalomozások a Nagykároly– Kaplony közötti 3,5 kilométeres szakaszon — a közbeszerzési eljárást és ezzel a 4,3 millió lej értékű felújítás jogát elnyert, öt cégből álló „társulásnak” három hónap áll rendelkezésére a tervek kidolgozására, és tavasszal kezdheti a gyakorlati munkát is, amelynek elvégzésére kilenc hónap áll rendelkezésére. Azaz ha minden a tervek szerint zajlik, jövő év végén már döccenőmentesen gurulhatnak a turisták a Páduai Szent Antal ferences templom és kolostor látogatására.

Ugyanez az öt építkezési céget tömörítő társulás veszi kézbe a Batarcs–Avaspatak közötti 4,1 kilométernyi, valamint a Szamosdara–Pusztadaróc közötti 6,1 kilométernyi útszakasz rendbetételét is — mindkét beruházás 4,9 millió lejből valósul meg, s nem mellékesen ezeken az útszakaszokon, Pataki Csaba megfogalmazásában, az elmúlt 15 évben nem történt egy tisztességes kapavágás sem, legfennebb nagynéha egy-egy lapátnyi foltozóanyaggal töltötték fel a gödröket. Akárcsak az előző szerződés esetében, a kivitelezőknek itt is három hónap alatt kell elkészíteniük a terveket, s azt követően kilenc hónap alatt elvégezniük a teljes körű felújítást.

A negyedik szerződés egy nem túl hosszú, alig 3,4 kilométeres, de annál fontosabb útszakasz teljes körű felújítását érinti — a Szatmárnémetit elkerülő teherforgalmat lebonyolító Batiz–„Tetves” szakaszt, amelynek 2,7 millió lej értékű munkálatait a három hónapnyi tervezési időt követően fél év alatt kell befejeznie a kivitelező cégcsoportnak. A szerződések aláírását követően Pataki tanácselnök arra kérte az érintett települések polgármestereit, hogy a kivitelezés időszakában legyenek „önkéntes munkafelügyelők”, és tartsák szemmel nemcsak az elvégzett felújítás mennyiségét, de minőségét is.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...