Végtisztesség Fátyol Rudolfnak
Utoljára módositva: 2019-08-05 16:57:40

A szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia előcsarnokában helyezték el tegnap dr. Fátyol Rudolfnak, az intézmény hegedűszólistájának, egyetemi tanárnak, a Dinu Lipatti Filharmónia menedzserének hamvait, hogy tisztelői leróhassák kegyeletüket.

Az urna mellett virágokat helyeztek el, sokan gyertyát és mécsest gyújtottak, és az asztalon elhelyezett emlékkönyvbe is írtak. A teremben halk gyászzene szólt, mintegy elsiratva az intézmény életét közel három évtizeden át meghatározó vezetőjét. Fátyol Rudolf otthonának tekintette a filharmóniát, ez az otthon egy ideje nélküle kell majd folytatja az általa elkezdett feladatokat. Tegnap kollégái, barátai, ismerősei, a komolyzene kedvelői és tisztelői rótták le kegyeletüket a hamvait tartalmazó urna előtt. Az érte szóló gyászistentisztelet ma 11 órától lesz a szatmárnémeti római katolikus székesegyházban, ahol egyházi és világi személyiségek fogják majd búcsúztatni. 15 órától az Amaci úton lévő temetőben helyezik hamvait örök nyugalomra. Fátyol Rudolf fel volt készülve a halálra, családtagjainak meghagyta, hogyan temessék, miként búcsúztassák és mi legyen a temetkezési szertartás rendje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...