Végtisztesség Fátyol Rudolfnak
Utoljára módositva: 2019-08-05 16:57:40

A szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia előcsarnokában helyezték el tegnap dr. Fátyol Rudolfnak, az intézmény hegedűszólistájának, egyetemi tanárnak, a Dinu Lipatti Filharmónia menedzserének hamvait, hogy tisztelői leróhassák kegyeletüket.

Az urna mellett virágokat helyeztek el, sokan gyertyát és mécsest gyújtottak, és az asztalon elhelyezett emlékkönyvbe is írtak. A teremben halk gyászzene szólt, mintegy elsiratva az intézmény életét közel három évtizeden át meghatározó vezetőjét. Fátyol Rudolf otthonának tekintette a filharmóniát, ez az otthon egy ideje nélküle kell majd folytatja az általa elkezdett feladatokat. Tegnap kollégái, barátai, ismerősei, a komolyzene kedvelői és tisztelői rótták le kegyeletüket a hamvait tartalmazó urna előtt. Az érte szóló gyászistentisztelet ma 11 órától lesz a szatmárnémeti római katolikus székesegyházban, ahol egyházi és világi személyiségek fogják majd búcsúztatni. 15 órától az Amaci úton lévő temetőben helyezik hamvait örök nyugalomra. Fátyol Rudolf fel volt készülve a halálra, családtagjainak meghagyta, hogyan temessék, miként búcsúztassák és mi legyen a temetkezési szertartás rendje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...