Vehemens kirohanás Johannis, Kereskényi, a Jobbik és a jobboldal ellen
Utoljára módositva: 2014-08-14 19:17:49

 

Mircea Govor

A szabadságáról frissen és tettre készen visszetérő Mircea Govor tegnap vehemens támadást intézett Andreea Paul Vass, a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL), illetve elnökjelöltük, Klaus Johannis ellen, reagálva az ACL szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra. „30 év alatt nem fogják összegyűjteni a tervezett 35 000 aláírást Szatmár megyében! Mi, azaz a PSD már 15 000 aláírást gyűjtöttünk össze, de nem tartottuk szükségesnek ezt nagy dobra verni.” – jelentette ki a Szociáldemokrata Párt Szatmár megyei szervezetének elnöke. „Valaki át kell vegye a szomorú emlékű szenátor, Valer Marian helyét, és az most Andreea Paul Vass lesz” – mondta, utalt arra, hogy az ex-PSD-s szenátor is mindig mindenkit megvádolt és feljelentett, viszont semmi kézzel foghatót nem tett a megye fejlődése érdekében. „Mennyi pénzt hozott Andreea Paul az Avasba, amióta ő a parlamenti képviselője és a költségvetési bizottság tagja? Milyen terveket valósított meg? És Szilágy megyében, szülőfalujában, Bobotán?” – záporoztak a kérdések – „Valóban tett valamit az országért: Emil Boc tanácsadójaként mnegnyírbálták a fizetéseket és nyugdíjakat, bezárták a kórházakat! Ezek után én szégyellnék az emberek szeme elé állni!” – hangoztatta Govor, majd folytatta a támadást Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Emil Boc és természetesen Klaus Johannis ellen.„Most találtak egy „románt” Klaus Johannist. Románia fel kell ébredjen – idézte a himnusz első szavait – Romániát egy román kell vezesse, hiszen az az ember nem csak az ország elnöke, de a hadsereg vezetője is lesz!”
Ám Govor nem csak Johannis ellen kelt ki. Mélységesen sérelmezte és nagyon megbántva érezte magát Kereskényi Gábor egy többé-kevésbé viccesnek szánt mondatától, amely szerdai találkozásukkor hangzott el: nem telik el sok idő és forintban kapod a fizetésedet. „Ilyet mondjon nekem! – háborgott – Méghogy forintban?! Az én országomban?! Soha! De Kereskényi eme kijelentése is összefügg azzal, amit azok az ügyeskedők akarnak, Johannisszal az élen, a Jobbikosokkal és a többi magyarországi párttal. Bármennyire RMDSZ-tag is, mégsem volt illő Kereskényi részéről, hogy azt mndja nekem, a saját országomban: forintban kapom majd a fizetésemet. Főleg mivel ő is román kenyeret eszik és román pénzben kapja meg fizetését a román parlamentben végzett munkája után. Az ilyen kijelentések megengedhetetlenek és ezért kell résen lenniük a románoknak, hogy nehogy az történjen itt nálunk is, mint a volt Jugoszláviában. Romániát egy ortodox vallású román kell vezesse!”
Johannis hazafiságának megállapítása érdekében Govor feltett pár kérdést – remélve, hogy a bélteki svábtalálkozón esetleg választ is kap rájuk -: Hányszor volt jelen a Himnusz Napján, a Zászló Napján illetve Románia nemzeti ünnepén, december 1-jén? „Ez utóbbin biztos részt vett már, még ha számára nem is volt ünnepnap.” – vetett véget lakonikus megjegyzéssel a sajtótájékoztatónak.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...