Vehemens kirohanás Johannis, Kereskényi, a Jobbik és a jobboldal ellen
Utoljára módositva: 2014-08-14 19:17:49

 

Mircea Govor

A szabadságáról frissen és tettre készen visszetérő Mircea Govor tegnap vehemens támadást intézett Andreea Paul Vass, a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL), illetve elnökjelöltük, Klaus Johannis ellen, reagálva az ACL szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra. „30 év alatt nem fogják összegyűjteni a tervezett 35 000 aláírást Szatmár megyében! Mi, azaz a PSD már 15 000 aláírást gyűjtöttünk össze, de nem tartottuk szükségesnek ezt nagy dobra verni.” – jelentette ki a Szociáldemokrata Párt Szatmár megyei szervezetének elnöke. „Valaki át kell vegye a szomorú emlékű szenátor, Valer Marian helyét, és az most Andreea Paul Vass lesz” – mondta, utalt arra, hogy az ex-PSD-s szenátor is mindig mindenkit megvádolt és feljelentett, viszont semmi kézzel foghatót nem tett a megye fejlődése érdekében. „Mennyi pénzt hozott Andreea Paul az Avasba, amióta ő a parlamenti képviselője és a költségvetési bizottság tagja? Milyen terveket valósított meg? És Szilágy megyében, szülőfalujában, Bobotán?” – záporoztak a kérdések – „Valóban tett valamit az országért: Emil Boc tanácsadójaként mnegnyírbálták a fizetéseket és nyugdíjakat, bezárták a kórházakat! Ezek után én szégyellnék az emberek szeme elé állni!” – hangoztatta Govor, majd folytatta a támadást Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Emil Boc és természetesen Klaus Johannis ellen.„Most találtak egy „románt” Klaus Johannist. Románia fel kell ébredjen – idézte a himnusz első szavait – Romániát egy román kell vezesse, hiszen az az ember nem csak az ország elnöke, de a hadsereg vezetője is lesz!”
Ám Govor nem csak Johannis ellen kelt ki. Mélységesen sérelmezte és nagyon megbántva érezte magát Kereskényi Gábor egy többé-kevésbé viccesnek szánt mondatától, amely szerdai találkozásukkor hangzott el: nem telik el sok idő és forintban kapod a fizetésedet. „Ilyet mondjon nekem! – háborgott – Méghogy forintban?! Az én országomban?! Soha! De Kereskényi eme kijelentése is összefügg azzal, amit azok az ügyeskedők akarnak, Johannisszal az élen, a Jobbikosokkal és a többi magyarországi párttal. Bármennyire RMDSZ-tag is, mégsem volt illő Kereskényi részéről, hogy azt mndja nekem, a saját országomban: forintban kapom majd a fizetésemet. Főleg mivel ő is román kenyeret eszik és román pénzben kapja meg fizetését a román parlamentben végzett munkája után. Az ilyen kijelentések megengedhetetlenek és ezért kell résen lenniük a románoknak, hogy nehogy az történjen itt nálunk is, mint a volt Jugoszláviában. Romániát egy ortodox vallású román kell vezesse!”
Johannis hazafiságának megállapítása érdekében Govor feltett pár kérdést – remélve, hogy a bélteki svábtalálkozón esetleg választ is kap rájuk -: Hányszor volt jelen a Himnusz Napján, a Zászló Napján illetve Románia nemzeti ünnepén, december 1-jén? „Ez utóbbin biztos részt vett már, még ha számára nem is volt ünnepnap.” – vetett véget lakonikus megjegyzéssel a sajtótájékoztatónak.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 18.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...