Velencévé változott Szatmárnémeti
Utoljára módositva: 2018-05-16 11:11:02

A pár perc alatt lezúduló 50–60 liter/négyzetméternyi csapadék Velencévé változtatta Szatmárnémetit, pedig a kanálisok nem is voltak eldugulva.

 

A kedd délutáni rövid, de annál jelentősebb felhőszakadás nyomán — mondhatni: szokás szerint — Szatmárnémeti több utcája és az egész régi városközpont „úszott”, az egyik legkritikusabb helyzet pedig a Sugárút és a Horea utca kereszteződésében, a Villanyóránál alakult ki. Mint azt Maskulik Csaba városmenedzser megkeresésünkre elmondta: a felhőszakadást jelző riasztást követően azonnal felszólították az Apaservet, hogy küldjön ki egységeket a Batizi úti és a Soarelui negyedbeli aluljárókhoz (az örök gócpontokhoz), a vízszolgáltató pedig biztosította a városvezetést, hogy a csatornahálózat ki van tisztítva, nincs szeméttől eltömődve. „A felhőszakadás után nagyjából fél órával már sehol nem állt a víz, ami azt jelenti, hogy a kanálisok valóban nincsenek eltömődve, egyszerűen csak nem bírták elnyelni a kereken egy hónapnyi szárazság után hirtelen lezúduló, 50–60 liter/négyzetméternyi vízmennyiséget” — mondta Maskulik, hozzátéve ugyanakkor azt is: felszólították a vízszolgáltatót, hogy szerdán végezzen ellenőrzést a Villanyóra alatti csatornánál.

A vihar nem csak esőt hozott, fákat is kidöntött: a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház udvarán egy hatalmas fűzfát csavart ki, amely két autóra zuhant (az egyiknek a motorházteteje sérült meg), a Iasomiei utcában pedig nem ki, csak veszélyesen megdöntött egy szintén nagy fát, ezt a katasztrófavédelmisek speciális autó segítségével emelték meg, és a biztonság érdekében ki is vágták.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...