Velencévé változott Szatmárnémeti
Utoljára módositva: 2018-05-16 11:11:02

A pár perc alatt lezúduló 50–60 liter/négyzetméternyi csapadék Velencévé változtatta Szatmárnémetit, pedig a kanálisok nem is voltak eldugulva.

 

A kedd délutáni rövid, de annál jelentősebb felhőszakadás nyomán — mondhatni: szokás szerint — Szatmárnémeti több utcája és az egész régi városközpont „úszott”, az egyik legkritikusabb helyzet pedig a Sugárút és a Horea utca kereszteződésében, a Villanyóránál alakult ki. Mint azt Maskulik Csaba városmenedzser megkeresésünkre elmondta: a felhőszakadást jelző riasztást követően azonnal felszólították az Apaservet, hogy küldjön ki egységeket a Batizi úti és a Soarelui negyedbeli aluljárókhoz (az örök gócpontokhoz), a vízszolgáltató pedig biztosította a városvezetést, hogy a csatornahálózat ki van tisztítva, nincs szeméttől eltömődve. „A felhőszakadás után nagyjából fél órával már sehol nem állt a víz, ami azt jelenti, hogy a kanálisok valóban nincsenek eltömődve, egyszerűen csak nem bírták elnyelni a kereken egy hónapnyi szárazság után hirtelen lezúduló, 50–60 liter/négyzetméternyi vízmennyiséget” — mondta Maskulik, hozzátéve ugyanakkor azt is: felszólították a vízszolgáltatót, hogy szerdán végezzen ellenőrzést a Villanyóra alatti csatornánál.

A vihar nem csak esőt hozott, fákat is kidöntött: a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház udvarán egy hatalmas fűzfát csavart ki, amely két autóra zuhant (az egyiknek a motorházteteje sérült meg), a Iasomiei utcában pedig nem ki, csak veszélyesen megdöntött egy szintén nagy fát, ezt a katasztrófavédelmisek speciális autó segítségével emelték meg, és a biztonság érdekében ki is vágták.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...