Velencévé változott Szatmárnémeti
Utoljára módositva: 2018-05-16 11:11:02

A pár perc alatt lezúduló 50–60 liter/négyzetméternyi csapadék Velencévé változtatta Szatmárnémetit, pedig a kanálisok nem is voltak eldugulva.

 

A kedd délutáni rövid, de annál jelentősebb felhőszakadás nyomán — mondhatni: szokás szerint — Szatmárnémeti több utcája és az egész régi városközpont „úszott”, az egyik legkritikusabb helyzet pedig a Sugárút és a Horea utca kereszteződésében, a Villanyóránál alakult ki. Mint azt Maskulik Csaba városmenedzser megkeresésünkre elmondta: a felhőszakadást jelző riasztást követően azonnal felszólították az Apaservet, hogy küldjön ki egységeket a Batizi úti és a Soarelui negyedbeli aluljárókhoz (az örök gócpontokhoz), a vízszolgáltató pedig biztosította a városvezetést, hogy a csatornahálózat ki van tisztítva, nincs szeméttől eltömődve. „A felhőszakadás után nagyjából fél órával már sehol nem állt a víz, ami azt jelenti, hogy a kanálisok valóban nincsenek eltömődve, egyszerűen csak nem bírták elnyelni a kereken egy hónapnyi szárazság után hirtelen lezúduló, 50–60 liter/négyzetméternyi vízmennyiséget” — mondta Maskulik, hozzátéve ugyanakkor azt is: felszólították a vízszolgáltatót, hogy szerdán végezzen ellenőrzést a Villanyóra alatti csatornánál.

A vihar nem csak esőt hozott, fákat is kidöntött: a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház udvarán egy hatalmas fűzfát csavart ki, amely két autóra zuhant (az egyiknek a motorházteteje sérült meg), a Iasomiei utcában pedig nem ki, csak veszélyesen megdöntött egy szintén nagy fát, ezt a katasztrófavédelmisek speciális autó segítségével emelték meg, és a biztonság érdekében ki is vágták.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 19.)


    KONYHA
    Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...