Veletek lesz az Úr — hangzott a biztatás
Utoljára módositva: 2019-09-10 09:23:38

Az óvodától a XII. osztályig összesen 679 diák kezdte el tegnap az új tanévet a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A Láncos-templomban tartott tanévnyitó istentiszteletre Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hozta el az igei útravalót a gimnázium diákjai számára. A prédikáció a Református Bibliaolvasó Kalauz szerinti napi ige alapján hangzott el, mégpedig Pál apostol korintusiakhoz írt második levele 20. részének 20. és 21. versei alapján.

A Szentírás közel háromezer éves szavai, melyeket egykor Josáfát hallott, ma is üzennek, és a címzett nevének jelentése által is Isten igazságát tolmácsolják. Hittel kell nekiindulni a következő tanévnek, türelmesen figyelve, tanulva, talán jobban is, mint mások. Isten ígérete az, hogy velünk lesz, ezért ne féljünk! — bátorított a püspök —, hiszen a hit segít a megmaradásban, Isten pedig megtartja a benne hívőket.

Az igehirdetést követően Varga Szilárd Csaba iskolalelkész megköszönte az igei üzenetet, fiatalosan és humorosan szólva a gyülekezethez. Ezután Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye esperese igei köszöntőjével a közösség, az együttlét fontosságára hívta fel a figyelmet: elmondta, hogy bár sokszor tűnik nehéznek az iskolatáska, de a körülöttünk lévő családtagokra támaszkodva sokszor könnyebbé válhat ez a teher. Erdei D. István parlamenti képviselő pedig szintén nem vetette meg a humor eszközét, elmondva, hogy iskola nélkül nincs vakáció, viszont az iskola idejére erőt, kitartást és jó tanulást kívánt a diákközösségnek. Továbbá Nicu Miclăuş tanfelügyelő is köszöntőt mondott, majd Póti Eduárd iskolaigazgató üdvözölt mindenkit a Refi családjában: a tanároknak kitartást és áldozatos munkát kívánt, a gimnázium értékeinek képviseletét és továbbörökítését kérve tőlük, a világi vezetőktől a magyar oktatás további képviseletét és támogatását, a szülőktől az eddigiekben is mutatott támogatást és bizalmat kérte, a diákoktól pedig azt, hogy ne úgy tekintsenek a tanárokra, mint akik ellen harcolni kell, hiszen minden pedagógus a diákokért van, ezért csak a kölcsönös tisztelet és elfogadás lehet az eredményes munka egyetlen járható útja.

Végül az iskolaigazgató bejelentette azt is, hogy az első félév során felújítási munkálatok következnek a Láncos-templomban, ezért az eddig megszokottakkal ellentétben a diákistentiszteletek menete némiképp változni fog.

Az igazgatói köszöntő után az iskola diákjai, kicsik és nagyok Higyed Gyöngyi tanárnő vezetésével énekeket adtak elő, az előkészítősök, ötödikesek, kilencedikesek és új diákok fogadalomtétele után pedig nemzeti imádságunkkal ért véget a tanévnyitó.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...