Véndiáktalálkozó — huszonharmadszor
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:50:17

A szatmárnémeti Véndiákszövetség július 11–12–én huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Véndiáktalálkozót, amelyre az idén is nagyon sok részvevőt várnak a világ minden tájáról.

Az idei Véndiáktalálkozót is a megszokott program szerint rendezik — tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől —, elmarad viszont a pénteki közös osztályfőnöki óra, ugyanis az utóbbi években erre egyre kevesebb volt az igény. A rendezvénysorozat pénteken 18 órakor, a Dinu Lipatti Filharmónia termében kezdődik, ahol a Consonantia Trió (Fátyol Rudolf — hegedű, Mihály-Budea Judit — zongora és Varga Crina — cselló) A zeneirodalom gyöngyszemei a barokktól napjainkig címmel ad koncertet. 18 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzzák az In Memoriam táblát, majd Nagy Gyula irányításával tartják meg az egykori amatőr színjátszó csoportok találkozóját.

Szombaton

Tíz órától gyülekeznek szombaton a véndiákok és azok még élő tanárai a Református Gimnázium udvarán, 11 órától kezdődik az ünnepi bevonulás. Eddig öt hatvan-, két ötvenöt-, két ötvenéves és nagyon sok ezeknél fiatalabb osztály jelezte részvételi szándékát. Eddig a Református Gimnázium épületében huszonhárom osztály foglalt termet osztályfőnöki órára, de vannak osztályok, amelyek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében találkoznak. Az ünnepi köszöntők és az ökumenikus ima után díjazzák a legtávolabbról érkezett véndiákokat és átadják a Pánczél Zoltán Emlékdíjat, majd megtörténik a véndiák-zászló felszalagozása. A tornateremben kiállításmegnyitók lesznek: Szopos Kálmán festőművész tárlata, Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, EKEArt fotókiállítás és Ács Sándor-szőnyegkiállítás. Az idén is lesznek könyvbemutatók: Fazekas Lóránd — Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba — Szopos Kálmán centenáriumi album, Elek György — Madárlábak nyomai alatt. 19 órától bemutatót tart a 10–es Számú Általános Iskola mazsorettcsapata, fellép a zilahi Terbete néptáncegyüttes, majd Vargáék és barátaik szórakoztatják a véndiákokat.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...