Véndiáktalálkozó — huszonharmadszor
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:50:17

A szatmárnémeti Véndiákszövetség július 11–12–én huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Véndiáktalálkozót, amelyre az idén is nagyon sok részvevőt várnak a világ minden tájáról.

Az idei Véndiáktalálkozót is a megszokott program szerint rendezik — tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől —, elmarad viszont a pénteki közös osztályfőnöki óra, ugyanis az utóbbi években erre egyre kevesebb volt az igény. A rendezvénysorozat pénteken 18 órakor, a Dinu Lipatti Filharmónia termében kezdődik, ahol a Consonantia Trió (Fátyol Rudolf — hegedű, Mihály-Budea Judit — zongora és Varga Crina — cselló) A zeneirodalom gyöngyszemei a barokktól napjainkig címmel ad koncertet. 18 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzzák az In Memoriam táblát, majd Nagy Gyula irányításával tartják meg az egykori amatőr színjátszó csoportok találkozóját.

Szombaton

Tíz órától gyülekeznek szombaton a véndiákok és azok még élő tanárai a Református Gimnázium udvarán, 11 órától kezdődik az ünnepi bevonulás. Eddig öt hatvan-, két ötvenöt-, két ötvenéves és nagyon sok ezeknél fiatalabb osztály jelezte részvételi szándékát. Eddig a Református Gimnázium épületében huszonhárom osztály foglalt termet osztályfőnöki órára, de vannak osztályok, amelyek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében találkoznak. Az ünnepi köszöntők és az ökumenikus ima után díjazzák a legtávolabbról érkezett véndiákokat és átadják a Pánczél Zoltán Emlékdíjat, majd megtörténik a véndiák-zászló felszalagozása. A tornateremben kiállításmegnyitók lesznek: Szopos Kálmán festőművész tárlata, Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, EKEArt fotókiállítás és Ács Sándor-szőnyegkiállítás. Az idén is lesznek könyvbemutatók: Fazekas Lóránd — Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba — Szopos Kálmán centenáriumi album, Elek György — Madárlábak nyomai alatt. 19 órától bemutatót tart a 10–es Számú Általános Iskola mazsorettcsapata, fellép a zilahi Terbete néptáncegyüttes, majd Vargáék és barátaik szórakoztatják a véndiákokat.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...