Véndiáktalálkozó — huszonharmadszor
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:50:17

A szatmárnémeti Véndiákszövetség július 11–12–én huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Véndiáktalálkozót, amelyre az idén is nagyon sok részvevőt várnak a világ minden tájáról.

Az idei Véndiáktalálkozót is a megszokott program szerint rendezik — tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől —, elmarad viszont a pénteki közös osztályfőnöki óra, ugyanis az utóbbi években erre egyre kevesebb volt az igény. A rendezvénysorozat pénteken 18 órakor, a Dinu Lipatti Filharmónia termében kezdődik, ahol a Consonantia Trió (Fátyol Rudolf — hegedű, Mihály-Budea Judit — zongora és Varga Crina — cselló) A zeneirodalom gyöngyszemei a barokktól napjainkig címmel ad koncertet. 18 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzzák az In Memoriam táblát, majd Nagy Gyula irányításával tartják meg az egykori amatőr színjátszó csoportok találkozóját.

Szombaton

Tíz órától gyülekeznek szombaton a véndiákok és azok még élő tanárai a Református Gimnázium udvarán, 11 órától kezdődik az ünnepi bevonulás. Eddig öt hatvan-, két ötvenöt-, két ötvenéves és nagyon sok ezeknél fiatalabb osztály jelezte részvételi szándékát. Eddig a Református Gimnázium épületében huszonhárom osztály foglalt termet osztályfőnöki órára, de vannak osztályok, amelyek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében találkoznak. Az ünnepi köszöntők és az ökumenikus ima után díjazzák a legtávolabbról érkezett véndiákokat és átadják a Pánczél Zoltán Emlékdíjat, majd megtörténik a véndiák-zászló felszalagozása. A tornateremben kiállításmegnyitók lesznek: Szopos Kálmán festőművész tárlata, Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, EKEArt fotókiállítás és Ács Sándor-szőnyegkiállítás. Az idén is lesznek könyvbemutatók: Fazekas Lóránd — Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba — Szopos Kálmán centenáriumi album, Elek György — Madárlábak nyomai alatt. 19 órától bemutatót tart a 10–es Számú Általános Iskola mazsorettcsapata, fellép a zilahi Terbete néptáncegyüttes, majd Vargáék és barátaik szórakoztatják a véndiákokat.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...