Véndiáktalálkozó — huszonharmadszor
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:50:17

A szatmárnémeti Véndiákszövetség július 11–12–én huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Véndiáktalálkozót, amelyre az idén is nagyon sok részvevőt várnak a világ minden tájáról.

Az idei Véndiáktalálkozót is a megszokott program szerint rendezik — tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől —, elmarad viszont a pénteki közös osztályfőnöki óra, ugyanis az utóbbi években erre egyre kevesebb volt az igény. A rendezvénysorozat pénteken 18 órakor, a Dinu Lipatti Filharmónia termében kezdődik, ahol a Consonantia Trió (Fátyol Rudolf — hegedű, Mihály-Budea Judit — zongora és Varga Crina — cselló) A zeneirodalom gyöngyszemei a barokktól napjainkig címmel ad koncertet. 18 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzzák az In Memoriam táblát, majd Nagy Gyula irányításával tartják meg az egykori amatőr színjátszó csoportok találkozóját.

Szombaton

Tíz órától gyülekeznek szombaton a véndiákok és azok még élő tanárai a Református Gimnázium udvarán, 11 órától kezdődik az ünnepi bevonulás. Eddig öt hatvan-, két ötvenöt-, két ötvenéves és nagyon sok ezeknél fiatalabb osztály jelezte részvételi szándékát. Eddig a Református Gimnázium épületében huszonhárom osztály foglalt termet osztályfőnöki órára, de vannak osztályok, amelyek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében találkoznak. Az ünnepi köszöntők és az ökumenikus ima után díjazzák a legtávolabbról érkezett véndiákokat és átadják a Pánczél Zoltán Emlékdíjat, majd megtörténik a véndiák-zászló felszalagozása. A tornateremben kiállításmegnyitók lesznek: Szopos Kálmán festőművész tárlata, Hiripi Zsuzsa-emlékkiállítás, EKEArt fotókiállítás és Ács Sándor-szőnyegkiállítás. Az idén is lesznek könyvbemutatók: Fazekas Lóránd — Ódon sírkertek ösvényein, Szopos Csaba — Szopos Kálmán centenáriumi album, Elek György — Madárlábak nyomai alatt. 19 órától bemutatót tart a 10–es Számú Általános Iskola mazsorettcsapata, fellép a zilahi Terbete néptáncegyüttes, majd Vargáék és barátaik szórakoztatják a véndiákokat.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...