Véradással segítettek a tűzoltók
Utoljára módositva: 2019-07-19 14:10:19

Vérhiány van országszerte, ezért a Szatmár megyei tűzoltók és a katasztrófavédelem önkéntesei nem csak népszerűsítették a véradást, hanem önkénteskedtek is a hét közepén.

Amint arról lapunkban is beszámoltunk korábban, hatalmas a vérhiány az egész országban. A Szatmár megyei vérközpont is felhívást intézett a lakossághoz, amelyben arra buzdítja azokat, akik megtehetik, hogy adjanak vért, hiszen a nyári szabadságolós időszakban mindig jóval kevesebb az önkéntes, ellenben a különböző balesetek és műtétek miatt nagyobb a kórházak igénye a vérkészítményekre.

A vérkrízist enyhítendő a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltói és önkéntesei csoportosan keresték fel a megyeszékhely vérközpontját, hogy így segítsenek a rászoruló betegeknek. A tűzoltók egyúttal arra buzdítják a szatmáriakat, hogy aki egészséges, és szeretne segíteni embertársain, próbálja ki a véradást. Ezzel, amellett, hogy nemes cselekedetet hajtanak végre, az önkéntesek is jól járnak, hiszen kapnak érte hét ételjegyet, és a véradás napjára szabadnapot igazol munkaadójuknak a vérközpont. A véradókat Szatmárnémetiben minden munkanapon 7.45 és 9 óra között a Károlyi út 26. szám alatt várják.

Ne feledjük, a véradást szabályozó, érvényben lévő törvény szerint a véradás önkéntes, névtelen és önzetlen cselekedet, amely akár három életet is megmenthet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...