Véradással segítettek a tűzoltók
Utoljára módositva: 2019-07-19 14:10:19

Vérhiány van országszerte, ezért a Szatmár megyei tűzoltók és a katasztrófavédelem önkéntesei nem csak népszerűsítették a véradást, hanem önkénteskedtek is a hét közepén.

Amint arról lapunkban is beszámoltunk korábban, hatalmas a vérhiány az egész országban. A Szatmár megyei vérközpont is felhívást intézett a lakossághoz, amelyben arra buzdítja azokat, akik megtehetik, hogy adjanak vért, hiszen a nyári szabadságolós időszakban mindig jóval kevesebb az önkéntes, ellenben a különböző balesetek és műtétek miatt nagyobb a kórházak igénye a vérkészítményekre.

A vérkrízist enyhítendő a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltói és önkéntesei csoportosan keresték fel a megyeszékhely vérközpontját, hogy így segítsenek a rászoruló betegeknek. A tűzoltók egyúttal arra buzdítják a szatmáriakat, hogy aki egészséges, és szeretne segíteni embertársain, próbálja ki a véradást. Ezzel, amellett, hogy nemes cselekedetet hajtanak végre, az önkéntesek is jól járnak, hiszen kapnak érte hét ételjegyet, és a véradás napjára szabadnapot igazol munkaadójuknak a vérközpont. A véradókat Szatmárnémetiben minden munkanapon 7.45 és 9 óra között a Károlyi út 26. szám alatt várják.

Ne feledjük, a véradást szabályozó, érvényben lévő törvény szerint a véradás önkéntes, névtelen és önzetlen cselekedet, amely akár három életet is megmenthet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...