Véradással segítettek a tűzoltók
Utoljára módositva: 2019-07-19 14:10:19

Vérhiány van országszerte, ezért a Szatmár megyei tűzoltók és a katasztrófavédelem önkéntesei nem csak népszerűsítették a véradást, hanem önkénteskedtek is a hét közepén.

Amint arról lapunkban is beszámoltunk korábban, hatalmas a vérhiány az egész országban. A Szatmár megyei vérközpont is felhívást intézett a lakossághoz, amelyben arra buzdítja azokat, akik megtehetik, hogy adjanak vért, hiszen a nyári szabadságolós időszakban mindig jóval kevesebb az önkéntes, ellenben a különböző balesetek és műtétek miatt nagyobb a kórházak igénye a vérkészítményekre.

A vérkrízist enyhítendő a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltói és önkéntesei csoportosan keresték fel a megyeszékhely vérközpontját, hogy így segítsenek a rászoruló betegeknek. A tűzoltók egyúttal arra buzdítják a szatmáriakat, hogy aki egészséges, és szeretne segíteni embertársain, próbálja ki a véradást. Ezzel, amellett, hogy nemes cselekedetet hajtanak végre, az önkéntesek is jól járnak, hiszen kapnak érte hét ételjegyet, és a véradás napjára szabadnapot igazol munkaadójuknak a vérközpont. A véradókat Szatmárnémetiben minden munkanapon 7.45 és 9 óra között a Károlyi út 26. szám alatt várják.

Ne feledjük, a véradást szabályozó, érvényben lévő törvény szerint a véradás önkéntes, névtelen és önzetlen cselekedet, amely akár három életet is megmenthet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...