Versenyben a szilágypériek
Utoljára módositva: 2014-03-06 09:51:45

A Szilágypéri Általános Iskola Medálion csoportja is részt vesz a Székely Kapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyen.

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói alkotják a Medálion csapatot

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói, akik a Medálion csapatot alkotják, az elmúlt időszakban 6+1 tablót készítettek, Szabó Ildikó vallástanárnő vezetésével. A csapat részt vesz a SzékelyKapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyben, melynek első részén már túljutottak. Az adventi időszakban több helyen bemutatták betlehemes színdarabjukat, ápolva ezzel a régi néphagyományt, és igyekeztek mindenki szívéhez közelebb vinni a karácsonyi örömhírt.

A verseny második részében a tanulók hat elgondolkodtató tablót készítettek a Környezetbarát háztartás vagy Mit tegyünk környezetünkért? témákkal kapcsolatban. A hat téma a következő volt: éghajlatváltozás; veszélyben az élővilág; egy régi környezetbarát ház felépítése; háztartásunk környezetbarát működtetése; hogyan lesz környezetbarát az életünk; alkalmazkodó építészet. A tanulók lelkesen fogtak hozzá ötleteik képi megjelenítéséhez A hetedik tabló csak ráadás volt, a csoport tagjainak fotói és nevei találhatók rajta. Az elkészített anyagot hétfőn mutatták be saját iskolájukban diáktársaiknak és tanáraiknak. A hét folyamán több helyen szeretnék még bemutatni a településen a tablókat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a környezet ápolására és védelmére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...