Versenyben a szilágypériek
Utoljára módositva: 2014-03-06 09:51:45

A Szilágypéri Általános Iskola Medálion csoportja is részt vesz a Székely Kapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyen.

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói alkotják a Medálion csapatot

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói, akik a Medálion csapatot alkotják, az elmúlt időszakban 6+1 tablót készítettek, Szabó Ildikó vallástanárnő vezetésével. A csapat részt vesz a SzékelyKapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyben, melynek első részén már túljutottak. Az adventi időszakban több helyen bemutatták betlehemes színdarabjukat, ápolva ezzel a régi néphagyományt, és igyekeztek mindenki szívéhez közelebb vinni a karácsonyi örömhírt.

A verseny második részében a tanulók hat elgondolkodtató tablót készítettek a Környezetbarát háztartás vagy Mit tegyünk környezetünkért? témákkal kapcsolatban. A hat téma a következő volt: éghajlatváltozás; veszélyben az élővilág; egy régi környezetbarát ház felépítése; háztartásunk környezetbarát működtetése; hogyan lesz környezetbarát az életünk; alkalmazkodó építészet. A tanulók lelkesen fogtak hozzá ötleteik képi megjelenítéséhez A hetedik tabló csak ráadás volt, a csoport tagjainak fotói és nevei találhatók rajta. Az elkészített anyagot hétfőn mutatták be saját iskolájukban diáktársaiknak és tanáraiknak. A hét folyamán több helyen szeretnék még bemutatni a településen a tablókat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a környezet ápolására és védelmére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...