Versenyben a szilágypériek
Utoljára módositva: 2014-03-06 09:51:45

A Szilágypéri Általános Iskola Medálion csoportja is részt vesz a Székely Kapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyen.

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói alkotják a Medálion csapatot

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói, akik a Medálion csapatot alkotják, az elmúlt időszakban 6+1 tablót készítettek, Szabó Ildikó vallástanárnő vezetésével. A csapat részt vesz a SzékelyKapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyben, melynek első részén már túljutottak. Az adventi időszakban több helyen bemutatták betlehemes színdarabjukat, ápolva ezzel a régi néphagyományt, és igyekeztek mindenki szívéhez közelebb vinni a karácsonyi örömhírt.

A verseny második részében a tanulók hat elgondolkodtató tablót készítettek a Környezetbarát háztartás vagy Mit tegyünk környezetünkért? témákkal kapcsolatban. A hat téma a következő volt: éghajlatváltozás; veszélyben az élővilág; egy régi környezetbarát ház felépítése; háztartásunk környezetbarát működtetése; hogyan lesz környezetbarát az életünk; alkalmazkodó építészet. A tanulók lelkesen fogtak hozzá ötleteik képi megjelenítéséhez A hetedik tabló csak ráadás volt, a csoport tagjainak fotói és nevei találhatók rajta. Az elkészített anyagot hétfőn mutatták be saját iskolájukban diáktársaiknak és tanáraiknak. A hét folyamán több helyen szeretnék még bemutatni a településen a tablókat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a környezet ápolására és védelmére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...