Versenyben a szilágypériek
Utoljára módositva: 2014-03-06 09:51:45

A Szilágypéri Általános Iskola Medálion csoportja is részt vesz a Székely Kapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyen.

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói alkotják a Medálion csapatot

A Szilágypéri Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói, akik a Medálion csapatot alkotják, az elmúlt időszakban 6+1 tablót készítettek, Szabó Ildikó vallástanárnő vezetésével. A csapat részt vesz a SzékelyKapuk–ZöldKapuk elnevezésű nemzetközi versenyben, melynek első részén már túljutottak. Az adventi időszakban több helyen bemutatták betlehemes színdarabjukat, ápolva ezzel a régi néphagyományt, és igyekeztek mindenki szívéhez közelebb vinni a karácsonyi örömhírt.

A verseny második részében a tanulók hat elgondolkodtató tablót készítettek a Környezetbarát háztartás vagy Mit tegyünk környezetünkért? témákkal kapcsolatban. A hat téma a következő volt: éghajlatváltozás; veszélyben az élővilág; egy régi környezetbarát ház felépítése; háztartásunk környezetbarát működtetése; hogyan lesz környezetbarát az életünk; alkalmazkodó építészet. A tanulók lelkesen fogtak hozzá ötleteik képi megjelenítéséhez A hetedik tabló csak ráadás volt, a csoport tagjainak fotói és nevei találhatók rajta. Az elkészített anyagot hétfőn mutatták be saját iskolájukban diáktársaiknak és tanáraiknak. A hét folyamán több helyen szeretnék még bemutatni a településen a tablókat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a környezet ápolására és védelmére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...