Versenyvizsga: sok tanár még az 5-öst sem írta meg
Utoljára módositva: 2019-07-24 10:05:45

Sok pedagógus nem büszkélkedhetett tegnap, nagyon gyenge eredmények is születtek a versenyvizsgán. Az oktatók jegyeit bárki megtekintheti a titularizare.edu.ro oldalon.

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, amelyen végül országszerte 23 572 oktató vett részt. A pedagógusok 4319 címzetes katedráért szálltak harcba, 3091 városi és 1228 vidéki állásért, amelyeket a 7-es vagy ennél magasabb átlaggal rendelkező oktatók foglalhatnak el.

Szatmár megyében végül 308 tanár írta meg a dolgozatot, akiknek az eredményeit a szaktárca honlapjára, a titularizare.edu.ro oldalra töltötték fel kedden. Az oktatók közül jó páran azonban most sem szárnyalták túl az általuk oktatott diákokat: olyan Szatmár megyei tornatanár is akad, aki 1,1-et kapott a dolgozatára, miközben hivatalból járt egy pont a vizsgázóknak — ez volt egyébként a legkisebb jegy a megyében, de bőven akadtak 2-es, 3-as és 4-es átlagok is. A legmagasabb jegyet egy állampolgári nevelést oktató pedagógus kapta a dolgozatára, Bărbuş Adina Iuliana 9,55-ös átlagot ért el.

A tanfelügyelőség közlése szerint 82 oktató kapott 5-ösnél alacsonyabb jegyet a dolgozatára, 121-en 5-ös és 7-es közöttit, míg 107 dolgozatot értékeltek 7-es érdemjegynél nagyobbra. Ezzel az átmenési arány 73,38 százalék.

Az oktatók egyébként az eredmények közzététele után kedden délután és ma 8–15 óra között óvást nyújthatnak be, kérve a dolgozatuk újrajavítását. A végső eredmények július 30-án lesznek nyilvánosak.

Megyénkben 57 címzetes állást és 304 helyettesítői katedrát hirdettek meg, 1070 pedig néhány órából álló részkatedra. Ahhoz, hogy valaki címzetes katedrát foglalhasson el, legkevesebb 7-es jegyet kell kapnia a dolgozatára, és a tanév folyamán lezajlott gyakorlati próbákon kapott értékelése sem lehet ennél kisebb. Helyettesítő tanárként ideiglenes katedrát legkevesebb 5-ös átlaggal lehet elfoglalni. A sikeresen vizsgázó oktatók leosztására nyílt meghallgatáson kerül sor, a helyettesítő tanári helyekre július 31-én, míg a címzetes katedrákra augusztus elsején.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...