Versenyvizsga: sok tanár még az 5-öst sem írta meg
Utoljára módositva: 2019-07-24 10:05:45

Sok pedagógus nem büszkélkedhetett tegnap, nagyon gyenge eredmények is születtek a versenyvizsgán. Az oktatók jegyeit bárki megtekintheti a titularizare.edu.ro oldalon.

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, amelyen végül országszerte 23 572 oktató vett részt. A pedagógusok 4319 címzetes katedráért szálltak harcba, 3091 városi és 1228 vidéki állásért, amelyeket a 7-es vagy ennél magasabb átlaggal rendelkező oktatók foglalhatnak el.

Szatmár megyében végül 308 tanár írta meg a dolgozatot, akiknek az eredményeit a szaktárca honlapjára, a titularizare.edu.ro oldalra töltötték fel kedden. Az oktatók közül jó páran azonban most sem szárnyalták túl az általuk oktatott diákokat: olyan Szatmár megyei tornatanár is akad, aki 1,1-et kapott a dolgozatára, miközben hivatalból járt egy pont a vizsgázóknak — ez volt egyébként a legkisebb jegy a megyében, de bőven akadtak 2-es, 3-as és 4-es átlagok is. A legmagasabb jegyet egy állampolgári nevelést oktató pedagógus kapta a dolgozatára, Bărbuş Adina Iuliana 9,55-ös átlagot ért el.

A tanfelügyelőség közlése szerint 82 oktató kapott 5-ösnél alacsonyabb jegyet a dolgozatára, 121-en 5-ös és 7-es közöttit, míg 107 dolgozatot értékeltek 7-es érdemjegynél nagyobbra. Ezzel az átmenési arány 73,38 százalék.

Az oktatók egyébként az eredmények közzététele után kedden délután és ma 8–15 óra között óvást nyújthatnak be, kérve a dolgozatuk újrajavítását. A végső eredmények július 30-án lesznek nyilvánosak.

Megyénkben 57 címzetes állást és 304 helyettesítői katedrát hirdettek meg, 1070 pedig néhány órából álló részkatedra. Ahhoz, hogy valaki címzetes katedrát foglalhasson el, legkevesebb 7-es jegyet kell kapnia a dolgozatára, és a tanév folyamán lezajlott gyakorlati próbákon kapott értékelése sem lehet ennél kisebb. Helyettesítő tanárként ideiglenes katedrát legkevesebb 5-ös átlaggal lehet elfoglalni. A sikeresen vizsgázó oktatók leosztására nyílt meghallgatáson kerül sor, a helyettesítő tanári helyekre július 31-én, míg a címzetes katedrákra augusztus elsején.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...