Versenyvizsga: sok tanár még az 5-öst sem írta meg
Utoljára módositva: 2019-07-24 10:05:45

Sok pedagógus nem büszkélkedhetett tegnap, nagyon gyenge eredmények is születtek a versenyvizsgán. Az oktatók jegyeit bárki megtekintheti a titularizare.edu.ro oldalon.

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, amelyen végül országszerte 23 572 oktató vett részt. A pedagógusok 4319 címzetes katedráért szálltak harcba, 3091 városi és 1228 vidéki állásért, amelyeket a 7-es vagy ennél magasabb átlaggal rendelkező oktatók foglalhatnak el.

Szatmár megyében végül 308 tanár írta meg a dolgozatot, akiknek az eredményeit a szaktárca honlapjára, a titularizare.edu.ro oldalra töltötték fel kedden. Az oktatók közül jó páran azonban most sem szárnyalták túl az általuk oktatott diákokat: olyan Szatmár megyei tornatanár is akad, aki 1,1-et kapott a dolgozatára, miközben hivatalból járt egy pont a vizsgázóknak — ez volt egyébként a legkisebb jegy a megyében, de bőven akadtak 2-es, 3-as és 4-es átlagok is. A legmagasabb jegyet egy állampolgári nevelést oktató pedagógus kapta a dolgozatára, Bărbuş Adina Iuliana 9,55-ös átlagot ért el.

A tanfelügyelőség közlése szerint 82 oktató kapott 5-ösnél alacsonyabb jegyet a dolgozatára, 121-en 5-ös és 7-es közöttit, míg 107 dolgozatot értékeltek 7-es érdemjegynél nagyobbra. Ezzel az átmenési arány 73,38 százalék.

Az oktatók egyébként az eredmények közzététele után kedden délután és ma 8–15 óra között óvást nyújthatnak be, kérve a dolgozatuk újrajavítását. A végső eredmények július 30-án lesznek nyilvánosak.

Megyénkben 57 címzetes állást és 304 helyettesítői katedrát hirdettek meg, 1070 pedig néhány órából álló részkatedra. Ahhoz, hogy valaki címzetes katedrát foglalhasson el, legkevesebb 7-es jegyet kell kapnia a dolgozatára, és a tanév folyamán lezajlott gyakorlati próbákon kapott értékelése sem lehet ennél kisebb. Helyettesítő tanárként ideiglenes katedrát legkevesebb 5-ös átlaggal lehet elfoglalni. A sikeresen vizsgázó oktatók leosztására nyílt meghallgatáson kerül sor, a helyettesítő tanári helyekre július 31-én, míg a címzetes katedrákra augusztus elsején.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...