Versenyvizsga: sok tanár még az 5-öst sem írta meg
Utoljára módositva: 2019-07-23 18:19:12

Sok pedagógus nem büszkélkedhetett tegnap, nagyon gyenge eredmények is születettek a versenyvizsgán. Az oktatók jegyeit bárki megtekintheti a titularizare.edu.ro oldalon.

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, melyen végül országszerte 23 572 oktató vett részt. A pedagógusok 4319 címzetes katedráért szálltak harcba, 3091 városi és 1228 vidéki állásért, melyeket a 7-es átlaggal vagy ennél magasabb médiával rendelkező oktatók foglalhatnak el.

Szatmár megyében végül 308 tanár írta meg a dolgozatot, akiknek eredményeit a szaktárca honlapjára, a titularizare.edu.ro oldalra töltötték fel kedden. Az oktatók közül jó páran azonban most sem szárnyalták felül az általuk oktatott diákokat: olyan Szatmár megyei tornatanár is akad, aki a dolgozatára 1,1-et kapott, miközben hivatalból járt egy pont a vizsgázóknak — ez volt egyébként a legkisebb jegy a megyében, de bőven akadtak 2-es, 3-as és 4-es átlagok is. A legmagasabb jegyet a dolgozatára egy állampolgári nevelés oktató kapta, Bărbuș Adina Iuliana 9,55-ös átlagot ért el.

A tanfelügyelőség közlése szerint 82 oktató kapott 5-ös jegynél alacsonyabbat a dolgozatára, 121-en 5-ös és 7-es átlag közöttit, míg 107 dolgozatot értékeltek 7-es érdemjegynél nagyobbra. Ezzel az átmenési arány 73,38 százalékos.

Az oktatók egyébként az eredmények közzététele után kedden délután és szerdán 8–15 óra között óvást nyújthatnak be, kérve a dolgozatuk újrajavítását. A végső eredmények így július 30-án lesznek nyilvánosak.

Megyénkben 57 címzetes állást, 304 helyettesítői katedrát hirdettek meg, 1070 pedig néhány órából álló részkatedra. Ahhoz, hogy valaki címzetes katedrát foglalhasson el, legkevesebb 7-es jegyet kell kapnia a dolgozatára és a tanév folyamán lezajlott gyakorlati próbákon kapott értékelése sem lehet ennél kisebb. Helyettesítő tanárként, ideiglenes katedrát legkevesebb 5-ös átlaggal lehet elfoglalni. A sikeresen vizsgázó oktatók leosztására nyílt meghallgatáson kerül sor, a helyettesítő tanári helyekre július 31-én, míg a címzetes katedrákra augusztus elsején.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...