Versenyvizsga: sok tanár még az 5-öst sem írta meg
Utoljára módositva: 2019-07-23 18:19:12

Sok pedagógus nem büszkélkedhetett tegnap, nagyon gyenge eredmények is születettek a versenyvizsgán. Az oktatók jegyeit bárki megtekintheti a titularizare.edu.ro oldalon.

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, melyen végül országszerte 23 572 oktató vett részt. A pedagógusok 4319 címzetes katedráért szálltak harcba, 3091 városi és 1228 vidéki állásért, melyeket a 7-es átlaggal vagy ennél magasabb médiával rendelkező oktatók foglalhatnak el.

Szatmár megyében végül 308 tanár írta meg a dolgozatot, akiknek eredményeit a szaktárca honlapjára, a titularizare.edu.ro oldalra töltötték fel kedden. Az oktatók közül jó páran azonban most sem szárnyalták felül az általuk oktatott diákokat: olyan Szatmár megyei tornatanár is akad, aki a dolgozatára 1,1-et kapott, miközben hivatalból járt egy pont a vizsgázóknak — ez volt egyébként a legkisebb jegy a megyében, de bőven akadtak 2-es, 3-as és 4-es átlagok is. A legmagasabb jegyet a dolgozatára egy állampolgári nevelés oktató kapta, Bărbuș Adina Iuliana 9,55-ös átlagot ért el.

A tanfelügyelőség közlése szerint 82 oktató kapott 5-ös jegynél alacsonyabbat a dolgozatára, 121-en 5-ös és 7-es átlag közöttit, míg 107 dolgozatot értékeltek 7-es érdemjegynél nagyobbra. Ezzel az átmenési arány 73,38 százalékos.

Az oktatók egyébként az eredmények közzététele után kedden délután és szerdán 8–15 óra között óvást nyújthatnak be, kérve a dolgozatuk újrajavítását. A végső eredmények így július 30-án lesznek nyilvánosak.

Megyénkben 57 címzetes állást, 304 helyettesítői katedrát hirdettek meg, 1070 pedig néhány órából álló részkatedra. Ahhoz, hogy valaki címzetes katedrát foglalhasson el, legkevesebb 7-es jegyet kell kapnia a dolgozatára és a tanév folyamán lezajlott gyakorlati próbákon kapott értékelése sem lehet ennél kisebb. Helyettesítő tanárként, ideiglenes katedrát legkevesebb 5-ös átlaggal lehet elfoglalni. A sikeresen vizsgázó oktatók leosztására nyílt meghallgatáson kerül sor, a helyettesítő tanári helyekre július 31-én, míg a címzetes katedrákra augusztus elsején.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...