Veszélyes hőség jön
Utoljára módositva: 2017-08-01 13:16:06

Hőség lesz egész héten, szombaton tetőzik a hőhullám, amikor is negyven fok lesz.

Mától kezdve mindennap el fogja érni a levegő hőmérséklete a 40 Celsius-fokot Szatmár megyében, tájékoztatta lapunkat a kolozsvári meteorológiai intézet egyik munkatársa; szombaton 40 fokon fog tetőzni a környékünkre behömpölygő negyedik hőhullám. Kegyetlen hőség lesz, de ezzel nem dől meg a melegrekord, a legnagyobb hőség 1951-ben volt az országban, akkor 44,5 fokot mértek.

Afrikai légtömeg kúszott be Európába, emiatt van ilyen meleg az egész kontinensen, mondta el a meteorológus, ráadásul a mozdulatlan forróság miatt a hajnalok sem hoznak enyhülést, a hét végére 26 Celsius-fokra is ébredhetünk. Szombaton lesz a legmelegebb, mert akkor már 40 Celsius-fokig fog felkúszni délre a hőmérők higanyszála, szombaton és vasárnap van remény az esőre, de „enyhülést” csak a hétfő fog hozni, amikor már „csak” 35 fok lesz.

Mától kezdődően sárga hőségriadó van érvényben szinte egész Erdélyre, csak Brassó, Hargita és Kovászna megye kivétel ez alól, szerdától pedig egészen vasárnapig már a narancssárga riasztás lesz érvényben a kánikula miatt. A meteorológusok külön felhívják a figyelmet arra, hogy a levegő hőmérséklete és a páratartalom aránya már ma el fogja érni a kritikus nyolcvanas szintet. Aki teheti, ne menjen a napra, maradjon otthon a déli órákban, vagy ha kimegy, viseljen szellős ruhát. Mindenkinek ajánlott kerülni az alkohol, a kávé és magas cukortartalmú italok fogyasztását, a vízbevitel fokozása viszont ajánlatos.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...