Veszprémben díjazták a Funk You-t
Utoljára módositva: 2018-07-23 17:13:11

A szatmárnémeti utcazene fesztivál különdíjasaként jutottak el a Veszprémi Utcazene Fesztiválra a nagykárolyi Funk You formáció tagjai, ahol a fesztivál egyik nyerteseiként végeztek.

Lenyűgözték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségét a nagykárolyi Funk You formáció tagjai. A Stephanie Semeniuc énekesnő és Bogáti-Bokor Ákos gitáros alkotta duó az 1970-es évek funk zenéjéből merít, és progresszív rockos elemeket is felhasználnak dalaikhoz, ők nyerték meg a hétvégén lezajlott veszprémi fesztivál szakmai díját. A megtisztelő cím mellé egy szimpatikus, fél millió forintos csekk is társult, mely összeget lemezkészítési költségekre fordítják majd a muzsikusok.

Bogáti-Bokor Ákos nagyjából egy évvel ezelőtt tért haza szülővárosába, Nagykárolyba. Kora gyermekkora óta zenél, a nagysikerű Yesterdays formáció frontembereként is tevékenykedik. Ákost a veszprémi és szatmárnémeti sikerek után arról kérdeztük, milyen irányban halad tovább a Funk You formáció.

„Sok állomás következik, mert a veszprémi szakmai díj óriási presztízs zenészi körökben, illetve nagyon erős szakmai elismerésnek számít határon innen és túl. Alig hisszük el, hogy mi kaptuk, akkora elégtétel, olyan szívet-lelket melengető érzés. Sorra kapjuk az ajánlatokat, már jövő évre is van meghívás, s a többi alakul. Jövő héten kolozsvári televízió- és rádióinterjúk lesznek, hamarosan itthon, a szatmárnémeti Yard-ban játszunk majd, de alakulóban van a nagyváradi elegáns Posztikum-beli koncert is. Állunk elébe minden meghívásnak nagy szeretettel. Nagyon vágytunk erre a győzelemre, de nem számítottunk arra, hogy ilyen friss formációként, ráadásul trió helyett duóban ilyen sikereket zsebelünk be. Egyszerű hangszereléssel, egy gitár és egy ének, így mentünk, s a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűrije éppen ezt értékelte. A humort, a közvetlenséget, a jó zenét és azt, hogy igazi utcazene hangulata van, sodrása volt a produkcióknak, az értékelésben ezt emelték ki. Szeretnénk Nagykárolyban is fellépni, tervben van az August Fest-en is zenélni, mivel ilyen frissek vagyunk, meg kell még nézni, hogy melyik napra férünk bele. Még az is megtörténhet, hogy csak lazán kiállunk itthon utcazenélni egyet” — mondta Ákos.

„Az ember évekig gyakorol, mókusol a zenéjén, hangszerre költ, próbál, s közben próbál megélni. Folyamatos készülés a zenészi élet. Vagyunk páran, akik úgy képzeljük a zenélést, hogy csak olyat játszunk, amiben hiszünk, nem számítgatunk, hogy mit szeret a közönség, nem vállalunk kompromisszumokat, így írunk zenét is. Akkor írunk csak, ha van mondanivalónk, amikor tartalom és forma legjobban találkozik. Eljött az idő, hogy erre a zenére most reagálni kezdtek az emberek is, tapsoltak nekünk 7/8-ra ugyanúgy, mint az ismert slágerek 4/4-ére. A zene mindenkié, a ritmus még mindenkiébb” — fogalmazta meg közösségi oldalán a nagykárolyi zenész, kiemelten megköszönve duett társának az együttzenélés élményét, örömét. A Funk You tagjai ugyanakkor nagyon köszönik mindenkinek a sok támogató szeretetet, üzenetet, szavazatot, mosolyt, ahogy a Veszprémi Utcazene díjátadójáig segítették őket.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...