Veszprémben díjazták a Funk You-t
Utoljára módositva: 2018-07-23 17:13:11

A szatmárnémeti utcazene fesztivál különdíjasaként jutottak el a Veszprémi Utcazene Fesztiválra a nagykárolyi Funk You formáció tagjai, ahol a fesztivál egyik nyerteseiként végeztek.

Lenyűgözték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségét a nagykárolyi Funk You formáció tagjai. A Stephanie Semeniuc énekesnő és Bogáti-Bokor Ákos gitáros alkotta duó az 1970-es évek funk zenéjéből merít, és progresszív rockos elemeket is felhasználnak dalaikhoz, ők nyerték meg a hétvégén lezajlott veszprémi fesztivál szakmai díját. A megtisztelő cím mellé egy szimpatikus, fél millió forintos csekk is társult, mely összeget lemezkészítési költségekre fordítják majd a muzsikusok.

Bogáti-Bokor Ákos nagyjából egy évvel ezelőtt tért haza szülővárosába, Nagykárolyba. Kora gyermekkora óta zenél, a nagysikerű Yesterdays formáció frontembereként is tevékenykedik. Ákost a veszprémi és szatmárnémeti sikerek után arról kérdeztük, milyen irányban halad tovább a Funk You formáció.

„Sok állomás következik, mert a veszprémi szakmai díj óriási presztízs zenészi körökben, illetve nagyon erős szakmai elismerésnek számít határon innen és túl. Alig hisszük el, hogy mi kaptuk, akkora elégtétel, olyan szívet-lelket melengető érzés. Sorra kapjuk az ajánlatokat, már jövő évre is van meghívás, s a többi alakul. Jövő héten kolozsvári televízió- és rádióinterjúk lesznek, hamarosan itthon, a szatmárnémeti Yard-ban játszunk majd, de alakulóban van a nagyváradi elegáns Posztikum-beli koncert is. Állunk elébe minden meghívásnak nagy szeretettel. Nagyon vágytunk erre a győzelemre, de nem számítottunk arra, hogy ilyen friss formációként, ráadásul trió helyett duóban ilyen sikereket zsebelünk be. Egyszerű hangszereléssel, egy gitár és egy ének, így mentünk, s a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűrije éppen ezt értékelte. A humort, a közvetlenséget, a jó zenét és azt, hogy igazi utcazene hangulata van, sodrása volt a produkcióknak, az értékelésben ezt emelték ki. Szeretnénk Nagykárolyban is fellépni, tervben van az August Fest-en is zenélni, mivel ilyen frissek vagyunk, meg kell még nézni, hogy melyik napra férünk bele. Még az is megtörténhet, hogy csak lazán kiállunk itthon utcazenélni egyet” — mondta Ákos.

„Az ember évekig gyakorol, mókusol a zenéjén, hangszerre költ, próbál, s közben próbál megélni. Folyamatos készülés a zenészi élet. Vagyunk páran, akik úgy képzeljük a zenélést, hogy csak olyat játszunk, amiben hiszünk, nem számítgatunk, hogy mit szeret a közönség, nem vállalunk kompromisszumokat, így írunk zenét is. Akkor írunk csak, ha van mondanivalónk, amikor tartalom és forma legjobban találkozik. Eljött az idő, hogy erre a zenére most reagálni kezdtek az emberek is, tapsoltak nekünk 7/8-ra ugyanúgy, mint az ismert slágerek 4/4-ére. A zene mindenkié, a ritmus még mindenkiébb” — fogalmazta meg közösségi oldalán a nagykárolyi zenész, kiemelten megköszönve duett társának az együttzenélés élményét, örömét. A Funk You tagjai ugyanakkor nagyon köszönik mindenkinek a sok támogató szeretetet, üzenetet, szavazatot, mosolyt, ahogy a Veszprémi Utcazene díjátadójáig segítették őket.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...