Veszprémben díjazták a Funk You-t
Utoljára módositva: 2018-07-23 17:13:11

A szatmárnémeti utcazene fesztivál különdíjasaként jutottak el a Veszprémi Utcazene Fesztiválra a nagykárolyi Funk You formáció tagjai, ahol a fesztivál egyik nyerteseiként végeztek.

Lenyűgözték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségét a nagykárolyi Funk You formáció tagjai. A Stephanie Semeniuc énekesnő és Bogáti-Bokor Ákos gitáros alkotta duó az 1970-es évek funk zenéjéből merít, és progresszív rockos elemeket is felhasználnak dalaikhoz, ők nyerték meg a hétvégén lezajlott veszprémi fesztivál szakmai díját. A megtisztelő cím mellé egy szimpatikus, fél millió forintos csekk is társult, mely összeget lemezkészítési költségekre fordítják majd a muzsikusok.

Bogáti-Bokor Ákos nagyjából egy évvel ezelőtt tért haza szülővárosába, Nagykárolyba. Kora gyermekkora óta zenél, a nagysikerű Yesterdays formáció frontembereként is tevékenykedik. Ákost a veszprémi és szatmárnémeti sikerek után arról kérdeztük, milyen irányban halad tovább a Funk You formáció.

„Sok állomás következik, mert a veszprémi szakmai díj óriási presztízs zenészi körökben, illetve nagyon erős szakmai elismerésnek számít határon innen és túl. Alig hisszük el, hogy mi kaptuk, akkora elégtétel, olyan szívet-lelket melengető érzés. Sorra kapjuk az ajánlatokat, már jövő évre is van meghívás, s a többi alakul. Jövő héten kolozsvári televízió- és rádióinterjúk lesznek, hamarosan itthon, a szatmárnémeti Yard-ban játszunk majd, de alakulóban van a nagyváradi elegáns Posztikum-beli koncert is. Állunk elébe minden meghívásnak nagy szeretettel. Nagyon vágytunk erre a győzelemre, de nem számítottunk arra, hogy ilyen friss formációként, ráadásul trió helyett duóban ilyen sikereket zsebelünk be. Egyszerű hangszereléssel, egy gitár és egy ének, így mentünk, s a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűrije éppen ezt értékelte. A humort, a közvetlenséget, a jó zenét és azt, hogy igazi utcazene hangulata van, sodrása volt a produkcióknak, az értékelésben ezt emelték ki. Szeretnénk Nagykárolyban is fellépni, tervben van az August Fest-en is zenélni, mivel ilyen frissek vagyunk, meg kell még nézni, hogy melyik napra férünk bele. Még az is megtörténhet, hogy csak lazán kiállunk itthon utcazenélni egyet” — mondta Ákos.

„Az ember évekig gyakorol, mókusol a zenéjén, hangszerre költ, próbál, s közben próbál megélni. Folyamatos készülés a zenészi élet. Vagyunk páran, akik úgy képzeljük a zenélést, hogy csak olyat játszunk, amiben hiszünk, nem számítgatunk, hogy mit szeret a közönség, nem vállalunk kompromisszumokat, így írunk zenét is. Akkor írunk csak, ha van mondanivalónk, amikor tartalom és forma legjobban találkozik. Eljött az idő, hogy erre a zenére most reagálni kezdtek az emberek is, tapsoltak nekünk 7/8-ra ugyanúgy, mint az ismert slágerek 4/4-ére. A zene mindenkié, a ritmus még mindenkiébb” — fogalmazta meg közösségi oldalán a nagykárolyi zenész, kiemelten megköszönve duett társának az együttzenélés élményét, örömét. A Funk You tagjai ugyanakkor nagyon köszönik mindenkinek a sok támogató szeretetet, üzenetet, szavazatot, mosolyt, ahogy a Veszprémi Utcazene díjátadójáig segítették őket.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...