Veteránok pengecsatája Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-11-24 17:13:20

Neves személyek is pástra léptek szombaton a 2 Veteran Cup vívótornán: a világbajnok dr. Szentkirályi István, illetve a közismert humorista, Selmeczi Tibor is megküzdött a szatmári versenyen.

Minden veterán versenynek, így a szatmárnémetinek is, különleges hangulata van

Több mint negyven egykori vívó öltött magára ismét speciálist felszerelést és lépett pástra az elmúlt szombaton a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben, a Veteran Cup második kiírásán. Természetesen a mezőnyt olyan szeniorok is erősítették, akik – korukat meghazudtolva – rendszeres résztvevői a korosztályos nemzetközi versenyeknek. A 73 éves dr. Szentkirályi István például tavaly a férfi tőrvívócsapattal lett világbajnok, míg egyéniben számos torna győztese. Eddig mindkét szatmárnémeti kiíráson pástra lépett, idén pedig megnyerte a férfiak párbajtőrvívó és tőrvívó egyéni versenyét is.

Az indulok között voltak közismert személyiségek is. A népszerű magyarországi humorista, Selmeczi Tibor is tiszteletét tette a Csipler–teremben és első lett a 60 éven felüli férfi párbajtőrvívók versenyében. Két kategóriában pedig szatmári siker született, hiszen az 50 év feletti női tőrvívók megmérettetésében a torna főszervezője, Szerday Judith bizonyult a legjobbnak, a 40 éve feletti tőrvívó férfiaknál pedig Andrei Săveanu nyert. A 40 év feletti női párbajtőrvívók versenyében a Szatmárnémeti SK tőrvívó edzője, Simona Surducan ezüstérmet szerzett, míg a férfiak korosztályos párbajtőrvívó megmérettetésén Szenes Attila állhatott a dobogó második fokára. Az 50 éve felettiek párbajtőrvívó versenyében Décsei Paul szerzett bronzérmet.

„Ezeknek a versenyeknek a hangulata egyedi, hiszen a sport szeretetéről, a sportszerűségről és a közös együttlétről szól. Ráadásul a jelenlevők 60–70 százaléka egykori válogatott kerettag, így a színvonal is elég magas” – értékelt Szereday Judith, aki köszönetet mond a Szatmárnémeti SK segítségének, ugyanis az egyesület vezetősége a termet a veterán vívók rendelkezésére bocsátotta, egyes edzők és sportolók pedig a bíráskodásban és a szervezésben segítettek.

Vasárnap egyébként a veterán férfiak párbajtőrvívó–bajnoksága zajlott a Csipler–teremben, amelyet a bukaresti Mihai Moisi nyert meg, a szatmárnémeti Reich Ferenc ezüstérmet szerzett, a dobogó harmadik fokára a bukaresti Adrian Stanciu és a nagyváradi Marius Zamfir állhatott fel, míg a szatmári Décsei Paul a nyolcadik lett.

Veteran Cup, eredmények

Női tőr, 40 év felettiek: 1.Gyurkán Judit (Magyarország), 2. Kósa Judith (Magyarország), 3. Diana Brendli (Románia) és Bíró Mónika (Magyarország).

Női tőr, 50+: 1. Szereday Judith (Románia), 2. Mercs Angéla (Magyarország).

Férfi tőr, 40+: Andrei Săveanu (Románia), 2. Viorel Zvincu (Románia), 3. Bálint Csaba (Románia) és Mihai Moisi (Románia), 5. Reinhard Radnai (Magyarország).

Férfi tőr, 50+ : 1. Thalmeiner Zoltán (Románia), 2. Szabó Imre (Magyarország).

Férfi tőr, 70+: 1. dr. Szentkirályi István (Magyarország), 2. Jelics Popa Gyula (Románia).

Női párbajtőr, 40+: 1. Gyurkán Judit (Magyarország), 2. Simona Surducan (Románia), 3. Balogh Anna (Magyarország) és Szántó Tímea (Magyarország), 5. Kónya Tímea (Magyarország).

Női párbajtőr, 50+: 1. Rupacsics Csilla (Magyarország), 2. Szilágyi Csilla (Magyarország).

Férfi párbajtőr, 40+: 1. Adrian Stanciu (Románia), 2. Szenes Attila (Románia), 3. Mihai Moisi (Románia) és Kormos Csaba (Magyarország), 5. Szakmári Sándor (Magyarország), 6. Papp Sándor (Magyarország), 7. Cristian Ungureanu (Románia), 8. Marius Zamfir (Románia), 9. Viorel Zvindu (Románia), 10. Reich Ferenc (Románia).

Férfi párbajtőr, 50+: 1. Szorády István (Magyarország), 2. Thalmeiner Zoltán (Románia), 3. Décsei Paul (Románia) és Szamolovits Tibor (Magyarország), 5. Vasile Raţiu (Románia).

Férfi párbajtőr, 60+: 1. Selmeczi Tibor (Magyarország).

Férfi párbajtőr, 70+: 1. dr. Szentkirályi István (Magyarország).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...