Vetés Napjai és gasztrofesztivál
Utoljára módositva: 2018-09-05 13:21:34

Szeptember 7–8-án tartják meg Vetés Napjait, amelynek érdekessége, hogy ez alkalommal rendezik meg a tavaly Csengerrel közösen elkezdett, almás ételeket népszerűsítő gasztrofesztivált.

A rendezvénynek, amely minden korosztály számára kínál majd szórakozási lehetőségeket, a vetési sportpálya ad otthont. A Csengeri Almafesztivál mintájára az elmúlt évben Vetésen is szerveztek almanapot, amelyre meghívták a csengeri Orfeusz egyesületet, amelynek tagjai almából készülő ételeket és italokat készítettek a helyszínen. Idén az almanapot összevonták a falunappal, ily módon még színesebb és tartalmasabb hétvégi programokkal várják a község lakosságát és a szabadtéri rendezvény iránt érdeklődőket.

Pénteken 17 órától a szaniszlói Tex-lenx, 17.40 órától a szatmárnémeti Erdélyi Vigadó, 18.30 órától Horea Someşan, 19.10 órától a piskolti Feri Mega Feri, 20 órától pedig Ramona Someşan lép színpadra, 20.45 órától Zumba Fitnesst tart Ana-Maria, 21 órától a helyi Wethéssy Band zenekar szórakoztatja a közönséget, 22 órától Mohácsy Brigi, 23 órától pedig a nagykárolyi Universal Band lép színpadra.

Szombaton délelőtt a vetési falunapok keretén belül kerül megrendezésre a II. gasztrokulturális fesztivál. Jelen lesznek a csengeri Orfeusz egyesület tagjai, akik almát, almából készített süteményeket és rizses lecsót főznek, valamint gazdag kulturális műsorral is készülnek, éppúgy, mint tavaly. A mezőteremi asszonyok strudlisütésben, néptáncosaik pedig magyar, sváb és román néptáncban jeleskednek. Ott lesznek a kisgérceiek (Gherţa Mică) is, akik túrós puliszkát, zakuszkát, palacsintát stb. hoznak, három gyerekcsoport pedig ritmikus sporttáncban jeleskedik majd. Decebal is képviselteti magát ételekkel és hagyományos népviselettel, valamint kulturális programmal. Simon Gusztáv helyi termelő saját friss szilvalekvárját és mézeit mutatja be, Bökényi Lajos és vadászai bográcsost és pörköltet készítenek, meghívást kapott egy borkészítő, várják ópályiak visszajelzését is, akik hagyományos mesterségeket népszerűsítenek, valamint lesz tradicionális íjászbemutató és íjaztatás is. A kulturális műsorokat a falunap nagyszínpadán mutatják be a résztvevők 12 órai kezdettel. A rendezvény ünnepélyes megnyitója 15 órakor lesz. Ezt követően fellépnek a vetési óvodások és iskolások. 17 órától Florin Ursan, 17.30 órától Anamaria Ardelean, 18.30 órától Syntia, 19.30 órától Marina Georgiana, 20.45 órától az óvári Ribiszkék néptánccsoport lép színpadra, 21 órától Varga Kinga (Magyarország), 22 órától a Hotca fivérek, 23 órától pedig V Zoy (Magyarország) ad koncertet. A szabadtéri programokat éjfélkor tűzijáték zárja.

 Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...