Vetési Albert napra gyűltek össze
Utoljára módositva: 2012-07-09 10:02:55

Vetési Albert emlékére szerveztek találkozót július 7–én Vetésben. Az esemény a református templomban kezdődött, majd aki akart átvonult a futballpályára, ahol szórakozásra adódott lehetőség.

Az esemény résztvevői megkoszorúzták a templom falán található emléktáblát

Az esemény résztvevői megkoszorúzták a templom falán található emléktáblát

Július 7–én jeles esemény színhelye volt Vetés, ahol fontosnak tartják azt, hogy neves elődeinkről megemlékezzenek. Azért, hogy példaértékkel bíró munkásságukat, közösségükre gyakorolt hatásásukat, egykor a köz javára tevékenykedő nagyjaink életét a késői utódok is megismerhessék. Ezért rendezték meg sorban a harmadik Vetési Albert nap elnevezést viselő találkozót. A Mátyás király kiváló diplomata–püspöke nevét viselő helyi kultúrkör tagjai által szervezett esemény első része a református templomban zajlott. Itt a helyi hívek szolgálatát ellátó lelkipásztorok szóltak először: Kulcsár Erzsébet házigazda, református lelkipásztor, Ft. Merlás Tibor, a Szentlélek római katolikus templom plébánosa, Chirila Almon ortodox pap, majd a jó szomszédság jegyében az Óvári Református Egyházközség lelkipásztora, Igaz Árpád. Az igei üdvözletek meghallgatása után a kultúrkör elnöke, Török József köszöntött minden jelenlévőt, majd dr. Keresztesi Csaba tanár röviden a Vetési családról beszélt. A találkozó első felének zárásaként a templom falán három éve, Vetési Albert tiszteletére leleplezett emléktáblát koszorúzták meg az egybegyűltek. Elsőként Csenger város polgármestere, Forján Zsolt, majd a Vetési Albert Kultúrkör, az óvári RMDSZ, a Vetési Polgármesteri Hivatal, a Vetési Református Egyházközség, a vetési RMDSZ és a Vetési Általános Iskola képviselői.

Mazsorettek

A program második részében a templomból kijövőket vetési mazsorett csoport tagjai várták, akik a nagy melegben példásan, pörgő ritmusú zenére menetelve masíroztak a futballpályáig oktatójukkal, Bökényi Krisztinával. A focipályán felállított színpadra lépve a község ifjú tehetségei és magyarországi együttesek adták elő műsoraikat. Aki bírta a melegben, kedvére szórakozhatott: a gyermekeknek játékvárost építettek, a felnőttek a sörsátraknál hűsölhettek, a meghívottakat a szépen felújított kultúrotthonban vendégelték meg a helyiek.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...